KESJULY18

2017-05-29 08:54:52
Με εργατικότητα, υπευθυνότητα και ήθος

Με εργατικότητα, υπευθυνότητα και ήθος


TΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ*  

Στην τριετία που έχει περάσει, με υπευθυνότητα, με ήθος και με εργατικότητα, έχουμε υπερασπιστεί το όνομα και το κύρος του εκπαιδευτικού.Έχουμε προσεγγίσει εποικοδομητικά τα διάφορα κοινωνικά ζητήματα και προκλήσεις που είχαν παρουσιαστεί, προάγοντας την ΠΟΕΔ όχι μόνο ως συνδικαλιστική οργάνωση αλλά ως ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας στην επαρχία μας, με πληθώρα κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων. Αυτή η προσφορά και η στάση έχει αναγνωριστεί θετικά από παράγοντες της παιδείας και της κοινωνίας όπως είναι το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, οι σχολικές εφορείες και οι σχολικοί σύμβουλοι, οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οργανώσεις των γονέων, κ.ά.

Σε πολλές περιπτώσεις επιχειρείται, για λόγους μικροπολιτικής, αλλά και για προεκλογικούς σκοπούς, χωρίς σεβασμό στο έργο που επιτελέστηκε, να εκμηδενιστεί η προσφορά κάποιων ανθρώπων – εθελοντών – με επιχειρήματα όπως: «ήταν επιλογή σας να αναλάβετε τη θέση», «αν την αναλάμβανε άλλος θα τα πήγαινε καλύτερα» κ.τ.λ. Είναι αναγκαίο να τίθενται όλες οι προκλήσεις κάτω από αντικειμενικά κριτήρια, στο πλαίσιο της αποδεδειγμένης προσφοράςκαι του έργου του καθενός. Παραθέτουμε για τον πιο πάνω λόγο και για σκοπούς διαφάνειας τα εξής στοιχεία:

  • 40,000 λεπτά συνομιλίας με συναδέλφους εκπαιδευτικούς για προσωπικά ή συλλογικά ζητήματα. Ανταποκριθήκαμε σε 2500 κλήσεις με 450 μοναδικά άτομα για πέραν των 40 διαφορετικών θεμάτων. Κάθε θέμα τύγχανε σχολαστικής μελέτης. Για παράδειγμα, για πρόβλημα σε νηπιαγωγείο, το οποίο αφορούσε στα καθήκοντα σχολικής βοηθού, επενδύθηκαν περισσότερες από 6 ώρες για μελέτη της νομοθεσίας και των κανονισμών, για επικοινωνία με το σχολείο και με τη σχολική εφορεία, αλλά και για συντονισμό με άλλα συνδικαλιστικά όργανα.
  • Συνεδρίες και εκπροσώπηση της ΠΟΕΔ σε καλλιτεχνικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές, εθνικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πέραν των 130 περιπτώσεων. 
  • Εκφώνηση χαιρετισμών σε εκδηλώσεις εκ μέρους της ΠΟΕΔ σε 37 περιπτώσεις.
  • Συμμετοχή σε ραδιοφωνικές εκπομπές σε 5 περιπτώσεις για θέματα συναφή με το ρόλο και τα καθήκοντα της θέσης. 

Συγκεντρωτικά, υπολογίζεται ότι επενδύθηκαν 130 000 λεπτά ή 2166 ώρες ή 90 ημέρες, μη εργάσιμου χρόνου. 

Φυσικά, εκτός από την εργατικότητα, χρειάζεται απαραίτητα το κύρος, η προσωπικότητα και οι κατάλληλες προσβάσεις, ώστε με υπευθυνότητα να προσεγγιστούν και να επιλυθούν προβλήματα, ώστε να αρθούν οι αδικίες και για να προωθηθούν τα δίκαια αιτήματασυναδέλφων, αλλά και για την ορθή διαμόρφωση της κοινής γνώμης υπέρ των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου και για την προάσπιση του ονόματος και του κύρους όλων των εκπαιδευτικών ανεξαρτήτως παράταξης. Όλες οι ενέργειες χρειάζεται να γίνονται προσεκτικάκαι με εχεμύθεια, ώστε να μην θίγουν τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται, για να λάμψει ηδικαιοσύνη και για να αρθεί η αδικία. Εδώ είναι που χρειάζεται το ήθος. Χρειάζεται να ενεργεί κανείς χωρίς προσωπικές και μηδενιστικές επιθέσεις, χωρίς κατηγορώ, αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Στο λίβελλο, εμείς απαντούμε με το έργο μας, με τις επιτυχίες και την ορθή εκπροσώπηση του κλάδου. Εμείς στον πόλεμο της λάσπης σκύβουμε το κεφάλι και εργαζόμαστε ακόμη πιο σκληρά, με ειλικρίνεια και ακεραιότητα.

Στις 30 Μαΐου, στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των εκπαιδευτικών δημοτικής και προδημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης, είναι σημαντικό να προκριθούν η εργατικότητα, η υπευθυνότητα και το ήθος, για μια ΠΟΕΔ δυνατή. Η επιλογή είναι στο χέρι σου, πράξε εν σοφία.

*Πρόεδρος ΠΟΕΔ Λεμεσού

Β.Γ. Γραμματέας ΠΟΕΔ

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΔΕΔ

Υποψήφιος Γ.Α.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718