KESJULY18

2017-05-28 20:30:44
Το διακύβευμα των εκλογών στην ΠΟΕΔ

Το διακύβευμα των εκλογών στην ΠΟΕΔ


ΤΟΥ ΠΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ*

Στις 30 Μαΐου ο διδασκαλικός κόσμος καλείται να εκλέξει την νέα ηγεσία με την οποία θα πορευθεί στην επόμενη τριετία. Μια ηγεσία που ως βασικό της στόχο θα πρέπει να συνεχίσει να έχει τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών, την αξιοπρέπεια της ίδιας της ΠΟΕΔ. Μια αξιοπρέπεια η οποία δυστυχώς, πλήττεται από παντού. Η ΠΟΕΔ μέχρι τώρα ήταν, είναι και θα πρέπει καί στο μέλλον να αποτελεί τροχοπέδη που σταματά την κάθε αναίτια επίθεση και επίρριψη ευθυνών στον εκπαιδευτικό.  Σε αυτό βοήθησε το ότι η ΠΟΕΔ δεν είχε ως πρώτη επιλογή στρατηγικής τη μαξιμαλιστική θεώρηση για τη διεκδίκηση των συνδικαλιστικών αιτημάτων.  Αντίθετα, με συνδικαλιστική σύνεση έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών. Μια καθημερινότητα που συνεχώς χρήζει περαιτέρω βελτίωσης.

Πολλά τα ζητήματα που είναι ανοιχτά. Η σχολική βία/παραβατικότητα, η στήριξη αναλφάβητων μαθητών, το βεβαρυμμένο Πρόγραμμα διευθύνσεων σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, το νέο σχέδιο αξιολόγησης, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των έκτακτων συναδέλφων Συμβασιούχων και Αντικαταστατών, η αναμόρφωση Ενιαίου και Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου, η υποδοχή αλλόγλωσσων παιδιών, η τροποποίηση του Νόμου και των Κανονισμών Περί Αγωγές και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, το γραμματειακό προσωπικό σε Νηπιαγωγεία και Ειδικά σχολεία, η επέκταση υποχρεωτικής φοίτησης στα νηπιαγωγεία κλπ. Η ΠΟΕΔ είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει πείθει με τεκμηρίωση για το δίκαιο των αιτημάτων της, τόσο την κοινωνία, όσο και το Υπουργείο, μα πάνω απ΄  όλα  τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη  της. Οφείλει να συνεχίσει να πιέζει στα κέντρα λήψεων και ναι, όταν χρειαστεί να χρησιμοποιεί δυναμικά μέτρα μη αποκλειόμενης και της απεργίας.  

Το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, όπως προανέφερα, είναι να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, την αξιοπρέπεια της ίδιας της οργάνωσης. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι πως οι εκλογές θα τελειώσουν και την επόμενη μέρα θα κληθεί η νέα ηγεσία με σύνεση να διαχειριστεί διάφορα ζητήματα. Πως θα γίνει αυτό από τη στιγμή που στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας η αντιπαράθεση επιχειρημάτων κατέληξε να είναι μια στείρα παράθεση αλληλοκατηγοριών; Η αξιοπρέπεια δεν απαιτείται αλλά κερδίζεται μέσα από την στάση που ακολουθεί η εκάστοτε ηγεσία και δη της ΠΟΕΔ. Και ένα από τα θετικά του εκλογικού συστήματος στην ΠΟΕΔ είναι ότι απαιτεί τη συνεργασία τουλάχιστον δύο Κινήσεων για την λήψη αποφάσεων. Οι ακραίες και μηδενιστικές τοποθετήσεις, η κινδυνολογία και η συγκρουσιακή αντιπαράθεση με επιχειρήματα που πολλές φορές πλησιάζουν η/και αποτελούν λίβελο και κορυφώθηκαν ιδιαίτερα κατά την προεκλογική εκστρατεία, μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα θα φέρουν.

Ευτυχώς οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη της ΠΟΕΔ, μπορούν να το αλλάξουν και να το διορθώσουν αυτό με την ψήφο τους την ερχόμενη Τρίτη , 30 Μαΐου και μαζί με αυτούς που θα εκλεγούν να κάνουν τη διαφορά.

*Αναπληρωτής Πρόεδρος ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718