KESJULY18

2017-05-28 20:15:16
Θα υπάρχει ΠΟΕΔ την 31η Μαΐου;

Θα υπάρχει ΠΟΕΔ την 31η Μαΐου;


TΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΡΗΓΑ*

Σε μερικές ημέρες ολοκληρώνεται μια έντονη προεκλογική περίοδος για την ανάδειξη των αξιωματούχων της ΠΟΕΔ. Έχουμε ακούσει από άτομα και συγκεκριμένες Κινήσεις βαρύγδουπες δηλώσεις, μονολόγους και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα αυτά δίνουντην εντύπωση ότι επιτέλους θα έχουμε μια Οργάνωση, η οποία θα διεκδικεί για όλους τους κλάδους και τον καθένα μας ξεχωριστά. Και εύλογα κάποιος θα διερωτάται: Πού κρυβόταν αυτή η μαχητικότητα και διεκδικητικότητα όλα αυτά τα χρόνια συνάδελφοι; Πού ήσασταν όλο αυτό το διάστημα; Να θυμόμαστε όλοι εμείς που ζητούμε την ψήφο του κόσμου, ότι οφείλουμε να είμαστε το ίδιο λαλίστατοι, συνεπείς και μαχητικοί και την επομένη των εκλογών.

Κι αυτό γιατί,εκατοντάδες συνάδελφοί μας αγωνιούν αν θα έχουν δουλειά την επόμενη χρονιά, την επόμενη ημέρα.Γιατί οι αντικαταστάτες συνάδελφοι, εν αγωνία διερωτούνται αν θα πρέπει να αφήσουν οικογένειες και προσωπική ζωή για να μπορέσουν να παρακαθίσουν εξετάσεις με σκοπό να αποδείξουν μετά από 10 και πλέον χρόνια εμπειρίας ότι είναι ικανοί εκπαιδευτικοί. Γιατί οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί πρέπει ταυτόχρονα να είναι διευθύνουσες, γραμματείς, συντονίστριεςδικτύων, παιδονόμοι και παιδαγωγοί. Γιατί οι συνάδελφοι μουσικοί βιώνουν την τεράστια αδικία να παραμένουν καθηλωμένοι στην ίδια μισθολογική κλίμακα. Γιατί οι συνάδελφοι της Ειδικής Εκπαίδευσης χρειάζεται να «διακτινίζονται» για να μετακινούνται έγκαιρα από σχολείο σε σχολείο, να είναι στην ώρα τους στην παιδονομία, να αξιολογήσουν νέες περιπτώσεις παιδιών και να είναι σωστοί έναντι των παιδιών στον ελάχιστο χρόνο που τους παρέχει η δημόσια εκπαίδευση για στήριξη. Γιατί η καθημερινότητα του κάθε εκπαιδευτικού γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, με τα περιστατικά βίας και παραβατικότηταςνα είναι σε έξαρση και το κράτος να δηλώνει ανήμπορο να προσφέρει λύσεις. Την ίδια ώρα που το Υπουργείο «επιβραβεύει» όσους παράκουσαν στις οδηγίες της Οργάνωσης για μη εφαρμογή Δεικτών Επάρκειας και του προγράμματος Επαγγελματικής Μάθησης.Γιατί οι συνάδελφοι μας στα σχολεία αναλώνονται καθημερινά, παράγουν εξαιρετικό έργο με αίσθημα ευθύνης έναντι των παιδιών και της κοινωνίας, χωρίς αυτό να προβάλλεται προς την κοινή γνώμη στο βαθμό που θα του άρμοζε.

Για να μπορέσουμε όμως να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα καθημερινά και τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου και της εκπαίδευσης, θα πρέπει πρώτα να επιλύσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες το δικό μας σπίτι. Θα πρέπεινα οικοδομήσουμε μια νέα λειτουργική ΠΟΕΔ με κοινά οράματα. Πρώτιστος στόχος θα πρέπει να είναι η αλλαγή του απαράδεκτου και πεπαλαιωμένου καταστατικού της ΠΟΕΔ, το οποίο δεν παρέχει τη δυνατότητα για μετεκλογικές συνεργασίες. Η δυνατότητα για ουσιαστικές μετεκλογικές συνεργασίες (στον αντίποδα των υφιστάμενων ευκαιριακών πλειοψηφιών) θα διασφάλιζε την άσκηση πραγματικού ελέγχου στον εκάστοτε Πρόεδρο της ΠΟΕΔ. Άμεσα θα πρέπει να αλλάξει η δομή και ο τρόπος λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας. Οι υφιστάμενες δομές καθιστούν τα σώματα αυτά ανελαστικά, μηπαραγωγικά και αναποτελεσματικά. Τρόπος υπάρχει, αρκεί να βάλουμε πάνω από όλα το καλό του κλάδου και της εκπαίδευσης.

Στη δική μας Οργάνωση δε χωρούν προσωπικές ατζέντες και φιλοδοξίες. Δε χρειαζόμαστε αυτόν που «το είπε πρώτος», αλλά αυτόν που θα μας δείξει τον τρόπο, θα αγωνιστεί πραγματικά και θα δώσει λύσεις. Έχουμε μπουχτίσει από λόγια όμορφα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να πάμε μπροστά. Χρειαζόμαστε μια δυνατή Προοδευτική φωνή εντός της ΠΟΕΔ. Και στο τέλος της ημέρας να μπορούμε να κοιτάξουμε τον κάθε συνάδελφο στα μάτια με δυναμισμό και αξιοπρέπεια.

Χρειαζόμαστε μια ΠΟΕΔ, σοβαρή και υπεύθυνη που θα διεκδικεί για τον κάθε συνάδελφο ανεξαρτήτως κλάδου ή μεγέθους ομάδας, το ίδιο σθεναρά, με την ίδια ειλικρίνεια. Θα υπάρχει ΠΟΕΔ συνάδελφοι την 31ηΜαΐου για να το πετύχουμε;

*Πρόεδρος Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λεμεσού


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016