KESJULY18

2017-05-26 14:24:20
H εικόνα των διορισμών

H εικόνα των διορισμών


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Πρόσφατα, σε δημόσια τοποθέτησή μου, είχα επιχειρήσει μέσα από αριθμούς να αποτυπώσω την πραγματικότητα για τις 716 μονιμοποιήσεις συναδέλφων στη Δημοτική Εκπαίδευση κατά την τελευταία τριετία. Λόγω των εκλογών της ΠΟΕΔ, κάποιοι έσπευσαν να αποδομήσουν τα όσα έγραψα, χωρίς όμως να αμφισβητούν την ουσία: 716 συνάδελφοί μας έχουν εξασφαλιστεί μέσα από τη διαδικασία των μονιμοποιήσεων. Και όπως σωστά είχααναφέρει στο συγκεκριμένο άρθρο, πρέπει να συνεχιστεί η τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ για την πλήρη εξασφάλιση όλων των επηρεαζομένων εκπαιδευτικών (των υπόλοιπων συμβασιούχων και αντικαταστατών μας).

Στο σημερινό άρθρο θα επιχειρήσω να δώσω μια εικόνα της σημερινής κατάστασης όσο αφορά τους διορισμούς. Πόσοι νέοι διορισμοί προέκυψαν την τριετία 2014-2015-2016, σε σύγκριση με τη δύσκολη χρονιά του 2013;

Προτού γίνει αναφορά σε αριθμούς, θα πρέπει να λεχθεί ότι παρατηρείται ένα κλίμα πρόκλησης φόβου και πανικού στους επηρεαζομένους από τους ίδιους κύκλους, όπως ακριβώς συνέβηκε το 2014. Ουδείς από εμάς δεν θα ξεχάσει ότι το 2014 σε συναντήσεις σε καφέ και στο fb, έσπερναν τον πανικό στους τότε συμβασιούχους ότι δεν θα ξαναδιοριστούν, έλεγαν ότι οι αντικαταστάτες πως δεν θα πήγαιναν ποτέ ξανά αντικατάσταση...

Τελικά όμως, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Στην πράξη έγιναν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που έλεγαν. Σε πολύ δύσκολες χρονιές (2014-2015-2016) και με ελάχιστες αφυπηρετήσεις, έγινε κατορθωτό: 

-  Όχι μόνο οι συμβασιούχοι δεν έχασαν την δουλειά τους (όπως τους έλεγαν κάποιοι), αλλά 716 από αυτούς μονιμοποιήθηκαν ή θα μονιμοποιηθούν.

-  Όχι μόνο οι αντικαταστάτες μας πήγαν ξανά αντικατάσταση (σε αντίθεση με αυτά που τους έλεγαν κάποιοι), αλλά και πέραν των 300 αντικαταστατώνσε Δημοτική, Ειδική και Προδημοτική έγιναν συμβασιούχοι τις χρονιές 2014-2015-2016 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: μόνο για το 2015, προσφέρθηκαν (σύμφωνα με στοιχεία από τις εκθέσεις της ΕΕΥ) συνολικά 123 νέες συμβάσεις σε σχέση με το 2014. Δηλαδή, 123 νέοι συνάδελφοι αντικαταστάτες σε Ειδική, Προδημοτική και Δημοτική διορίστηκαν με σύμβαση μόνο μέσα στο 2015. 

Γιατί ο δρόμος προς την εξασφάλιση περνάει ΚΑΙ μέσα από νέους διορισμούς ΚΑΙ μέσα από μονιμοποιήσεις. Και ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε στην πράξη τους υπόλοιπους συμβασιούχους και αντικαταστάτεςμας.

Στις επόμενες εκλογές της ΠΟΕΔ, λοιπόν, όπως παλιά, όπως κάθε φορά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

*Αντιπρόεδρος ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

Υποψήφιος Γ.Α. ΠΟΕΔ Αμμοχώστου


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Αλεξόπουλος
Fri May 26, 2017, 17:07:03
Είναι τουλαχιστον προκλητικό, να οικειοποιείστε τις μονιμοποιήσεις, ωσαν να ειναι δική σας κατάκτηση. Οι μονιμοποιησεις καλώς έγιναν, άλλα έγιναν ως υποχρεωση της πολιτειας. Οι συμβασιουχοι εναντι των μονιμων ήταν με τεραστια ποσοστα σε σχεση με όλη την Ευρώπη. Και δεν έγιναν αναίμακτα. Έγιναν για να περάσει χωρίς να ανοίξει μύτη το ΝΣΔΕ. Στην ουσια παρουσιαζεται η υποχρεωση του κρατους ως χαρη! Οι δε αναφορες σε συμβασεις και αντικαταστασεις, δεν εγιναν απο καινοτομιες του Υπουργειου ή απο πιέσεις της ΠΟΕΔ αλλά από τις αυξημενες αναγκες λόγω αυξησεων σε αριθμούς μαθητών. Οι ελάχιστοι διορισμοι που έγιναν για την ΟΑΠ, τον αλφαβητισμο κλπ κλπ έγιναν και με πιεσεις της ΑΚΙΔΑ όπως και άλλων κινήσεων. Αντιλαμβανομαι τη δυσκολια σας να παρουσιασετε εργο σε μια μαυρη τριετία, αλλά ας σοβαρευτούμε. Επίσης, καλείστε να απαντησετε σε όλους τους αντικαταστατες, για το αν η μερα ψήφισης του ΝΣΔΕ ήταν ιστορική ή όχι. Ο κόσμος οφείλει να μάθει την αλήθεια.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718