KESJULY18

2017-05-25 09:10:11
Τόσο απλά…

Τόσο απλά…


ΤΗΣ ΑΝΤΡΙΑΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Συνάδελφε μου γεια σου.

Δύσκολη η περίοδος τελευταία ε; Λίγο οι ζέστες που δυναμώνουν, λίγο το τέλος της χρονιάς, λίγο και οι ακραίες αντιδράσεις σε ένα έντονο προεκλογικό σκηνικό. Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι επρίξαν σε.

Μιλούν σου για συνέπειες στο λόγο τους, για συνέχιση του σπουδαίου έργου τους και άλλαπολλάβαρύγδουπα. Ατε παραδέχτου το! Προβληματίζεσαι. Διαβάζεις της αναρτήσεις τους τζαι σκέφτεσαι, «Διαβάζω σωστά;». Έτσι παθαίνω κι εγώ. Μεν νομίζεις καταλάβω σε. Πιάνω τον εαυτό μου να θέλει να γράψει κάτω που κάθετους ανάρτηση ένα απλό, λιτό και απέριττο LOL. LOL γιατί συνάδελφε τότε που έπρεπε να σταθούν δίπλα σου, να σηκώσουν μανίκια και να παλέψουν για εσένα το σκέφτονταν, το συζητούσαν, το ανέβαλλαν!

Θυμάσαι πριν τρία χρόνια που επήες τζαι ετίμησες τους με την ψήφο σου; Κάποιοι που τούτους δεν πατούν καν στις συνεδρίες. Εν καλά που σου λαλώ! Μην με ρωτήσεις πού είναι και τι κάμνουν. Πάντως δεν κάνουν αυτά για τα οποία τους ψήφισες να κάνουν. Λίγο το βόλεμα, λίγο οι προτεραιότητες, λίγο το άστους άλλους και μπορούν τζαι μόνοι τους.Και για να μην τους αδικήσουμε όλους, υπάρχουν και εκείνοι που πατούν στις συνεδρίες. Βέβαια, κάποιοι έρχονται και με τη δική τους ατζέντα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Τις περισσότερες φορές είναι εκεί, δίπλα σου, για νααναβάλουν για πιο κάτω κάθε διεκδίκηση και αντίσταση στο πόλεμο που δέχεσαι εσύ και η δημόσια εκπαίδευση.

Και εσένα αντικαταστάτη συνάδελφε, που σου λένε ότι στέκονταιδιπλά σου και σε καταλάβαίνουν και σε στηρίζουν μην νομίζεις... Μην πάς πολύ πίσω. Το 2010 που έπεσε το θέμα να είσαι ισότιμο μέλος της ΠΟΕΔ, ψηφίσαν ΟΧΙ συνάδελφε! Εν καλά που σου λαλώ και γνωρίζεις ποιοι ήταν! Είχε που τούτους που φωνάζουν ότι στέκονται δίπλα σου τωρά, που επήαντζαι εψηφίσαν ΟΧΙ! Θα μου πεις βέβαια ότι πέρασε καιρός και αλλάζει το πλάσμα! Μα αλλάζει; Θυμάσαι το 2013 που δεν σε επαναδιορίζαν και κινδύνεψες να πιάσεις season ticket στον καναπέ σου; Τζι εγώ θυμούμαι. Είπαμε τους να βγούμε στους δρόμους, να φωνάξουμε για τα δικαιώματα μας. Ξέρεις τι είπαν; «ΌΧΙ» πάλε!

Θα μου πεις το 2013 ήταν δύσκολη χρονιά! Θα το δεχτώ! Να σε πάρω και πιο πρόσφατα; Τον φετινό Σεπτέμβρη που έκοψε ο νους τους στο «λατρεμένο»Υπουργείο να σε διορίζουν αντικαταστάτη αντί συμβασιούχο, θυμάσαι; Κιεγώ θυμούμαι. Είπαμε τους κάμετε κάτι να μας λάβουν σοβαρά υπόψη! Πάμε που το κακό στο χειρότερο! Κάμετε κάτι τωρά που εν νωρίς. Ξέρεις τι είπαν; «ΌΧΙ» συνάδελφε!

Θυμάσαι τότε που τα δασκαλούθκια επιάναν μια μπακκίρα; Πού να θυμάσαι; Ούτε εσύ,ούτε εγώ επρολάβαμε. Ξέρεις γιατί συνάδελφε; Γιατί τότε κάποιοι που εν τους έκοφτε αν θα τους κάμουν επιθεωρητές, διευθυντές ή βοηθούς,  αλλά έκοφτε τους ο δάσκαλος και η αξιοπρέπεια του,ξέρεις τι εκάμαν; Εδιεκδικήσαν συνάδελφε! Διεκδίκησαν δυναμικά μέχρι την τελική δικαίωση. Και ξέρεις γιατί; Γιατί είχαν δίκαιο και δεν αντρέπουνταν να το ζητήσουν.

Για αυτό συνάδελφε τούτη τη φορά που θα πας να ασκήσεις τούτο το εκλογικό σου δικαίωμα, που κάποιοι επαλέψαν για να το έχεις, να έχεις τον νου σου πού θαακουμπήσεις. Θυμήθου ποιοι ήταν δίπλα σου, σε κάθε στιγμή, χωρίς εντυπωσιασμούς. Με συνέπεια και υπευθυνότητα!

Γιατί η ΠΟΕΔ οφείλει και πρέπει να διεκδικεί τα δικαιώματα μας, όσα χρόνια υπηρεσίας κι αν έχουμε, σε όποιο κλάδο και αν υπηρετούμε. Επιλογή υπάρχει. Αυτή τη φορά κάμε τη διαφορά!

*Υποψήφια Γενική Αντιπρόσωπος Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Α. Πόλης
Thu May 25, 2017, 10:05:57
Η ισοπεδωτική κριτική δεν είναι σωστή. Δεν ήταν όλες οι κινήσεις εναντίον των απεργιών. Προσωπικά εγώ είμαι διατεθειμένος να κάνω και ένα μήνα απεργία. Εσύ; Επιπλέον υπάρχουν και συνδικαλιστές της δικής σου παράταξης που δεν κάνουν το έργο τους. Κατάγγειλα επώνυμα και γραπτώς το γεγονός ότι κάποιοι από εμάς δεν θα πάρουμε προσαύξηση ούτε το 2017. Καμιά απάντηση δεν πήρα ενώ ο αντιπρόσωπος της Προοδευτικής στη Γραμματεία, όταν του ανάφερα το θέμα δεν καταδέκτηκε να το προωθήσει! Επιπλέον όταν στην εξουσία ήταν κυβέρνηση του δικού σας κόμματος (2008 - 2013) δεν είσαστε διεκδικητικοί.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718