KESJULY18

2017-05-25 08:58:27
Ανοιχτή επιστολή

Ανοιχτή επιστολή


ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ* 

Αγαπητέ συνάδελφε και αγαπητή συναδέλφισσα,

Αν έτσι ήρθαν τα πράγματα, έτσι δεν θα πάνε!

Ένα αισιόδοξο μήνυμα, που όλοι ευελπιστούμε να πραγματωθεί!

Ο εκπαιδευτικός κλάδος αποτελεί πληθυσμιακά μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων, που καλούνται καθημερινά να συμβάλουν καθοριστικά στον πολιτισμό και την πορεία του τόπου μας. Κι όμως, τα τελευταία χρόνια, αυτή η ομάδα  βιώνει δύσκολες στιγμές, νιώθοντας ακρωτηριασμένη.  Εγκαταλελειμμένοι από την ίδια τους την οργάνωση(ΟΕΛΜΕΚ), εμπαιζόμενοι για πολλοστή φορά, από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συνεχίζει να κουβαλάει το βαρύ φορτίο της μόρφωσης των παιδιών ενώ ο εκπαιδευτικός χώρος έχει μετατραπεί σε πεδίο άσκησης αυταρχικών πειραματισμών!!!

Κι όμως, αγαπητοί συνάδελφοι, αξίζουμε καλύτερης μοίρας και μεταχείρισης. Ακριβώς γι’ αυτό, παίρνουμε τη τύχη και τις ευθύνες που μας αναλογούν στα χέρια μας.

Μπροστά στις εκλογές της 25ης του Μάη καλούμαστε να κάνουμε όλοι μια αποτίμηση του παρελθόντος, μια χαρτογράφηση του παρόντος και μια εκτίμηση του τι μέλλει γενέσθαι εάν και εφόσον.

Συνδικαλιστικά, δυστυχώς, έχουν παρέλθει δύο χαμένες τριετίες στην ΟΕΛΜΕΚ. Μείωση στις οικονομικές μας απολαβές, οι συνθήκες στον εργασιακό χώρο, λόγω της δομής και μορφής του «νέου σχολείου» απογοητευτικές. Έχουμε περιέλθει σε μια δεινή θέση, νιώθοντας ότι βαδίζουμε χωρίς προοπτική.

Αποτέλεσμα αυτής της πορείας ήταν η αποκοπή της ηγεσίας από τη βάση, η ανυπαρξία θέσεων ή προτάσεων και ως εκ τούτου η αδυναμία αντίδρασης και κινητοποίησης. Και όλα αυτά την κρίσιμη στιγμή, που απαιτείτο άμεση δράση.

Αγαπητέ συνάδελφε και συναδέλφισσα,

Οι εκλογές της ερχόμενης Πέμπτης  μπορούν να αλλάξουν την πορεία μόνο και εάν προσέλθουμε στην κάλπη, αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να αλλάξουμε την αποτυχημένη ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή- Νέα Κίνηση),που:

  • Ταυτίστηκε πλήρως με το Υπουργείο Παιδείας
  • Οδήγησε στην απαξίωση της ΟΕΛΜΕΚ από τους ίδιους τους καθηγητές
  • Απέτυχε να προασπίσει τα συμφέροντα των καθηγητών
  • Συμμετείχε στη διαμόρφωση του νέου Ωρολογίου Προγράμματος και της νέας δομής του Λυκείου, που θυματοποιείσαι πολλές ειδικότητες και καθηγητές
  • Αποδέχτηκε την πρόχειρη και βεβιασμένη εφαρμογή των Δεικτών Επάρκειας, χωρίς εκπαιδευτικό υλικό και επιμόρφωση
  • Πανηγυρίζει για τους νέους Κανονισμούς, που προβλέπουν τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα Μαΐου- Ιουνίου και επιβαρύνουν με πολλά πρόσθετα καθήκοντα τους καθηγητές
  • Δεν διεκδίκησε την επιστροφή ή/ και αύξηση των ωφελημάτων μας, όπως έπραξαν άλλες συντεχνίες(π.χ. Νοσηλευτές, Γιατροί)
  • Αποδέχτηκε την κατάργηση κεκτημένων (π.χ. μείωση για μετακινούμενους καθηγητές, πετσόκομμα εργαστηριοποίησης μαθημάτων)

Συνάδελφοι,

Η Προοδευτική δηλώνει παρούσα. Οι θέσεις μας, οι προτάσεις μας και η αγωνιστική μας δράση είναι γνωστά. Δεν σχετίζονται με τις εικονικές πραγματικότητες του Υπουργείου Παιδείας, αλλά με τις βαθύτερες ανάγκες μας.

Έφτασε η ώρα της συλλογικής ευθύνης και δράσης!

Ο εκπαιδευτικός κόσμος οφείλει να αφυπνισθεί και να εγερθεί, σαν ένας άνθρωπος με

 « λογισμό και όνειρο».

Δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις και πρόσκαιρα βολέματα. Ή όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ρεύμα, μέσα από μια ΟΕΛΜΕΚ, που θα εκφράζει τη βάση και τα συλλογικά οράματα της ή θα βουλιάξουμε στις παγίδες του Υπουργείου και στον βάλτο της ηττοπάθειας. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Θέλουμε μια ΟΕΛΜΕΚ που να την υπολογίζουν οι φίλοι και να τη φοβούνται οι εχθροί μας!!!

Πρόεδρος Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016