KESJULY18

2017-05-23 13:00:48
Πανεπιστήμιο Κύπρου: Κενές θέσεις εδικού επιστήμονα για έρευνα

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Κενές θέσεις εδικού επιστήμονα για έρευνα


ΤΙΤΛΟΣ: Ειδικός Επιστήμονας για Έρευνα

ΑΡ. ΘΕΣΕΩΝ: Δύο (2)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σύμβαση (συμβόλαιο για 4 μήνες με δυνατότητα  ανανέωσης μέχρι 20 μήνες)

ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία

Το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση δύο θέσεων Ειδικού Επιστήμονα για πλήρη απασχόληση σε Ερευνητικό Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με τίτλο «Mixed Data Sampling (MIDAS) models for estimating high frequency financial volatility factors and low frequency macroeconomic factors” για 4 μήνες με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι 20 μήνες.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ:

Τα καθήκοντα και ευθύνες του Ειδικού Επιστήμονα αποτελούν την συλλογή πληροφοριών, την ανάλυση δεδομένων, τον προγραμματισμό για την εκπόνηση μελετών που αποσκοπούν σε έρευνα υψηλού επιπέδου και προβολή των αποτελεσμάτων της σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

 • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στον κλάδο των Οικονομικών, ή  Χρηματοοικονομικής, ή Στατιστικής ή Οικονομετρίας ή συναφή κλάδο και να έχουν συμπληρώσει όλες τις απαιτήσεις για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου στους πιο πάνω κλάδους, μέχρι 1 Σεπτεμβρίου 2017.
 • Απαραίτητη η πολύ καλή γνώση στατιστικών λογισμικών πακέτων ανάλυσης δεδομένων και καλή γνώση γλώσσας προγραμματισμού (πχ. R, MATLAB, κλπ).
 • Απαραίτητη η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
 • Ακεραιότητα χαρακτήρα, εχεμύθεια, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, υπευθυνότητα, ομαδικότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.
 • Υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση και έφεση για έρευνα.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ / ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

 • Εμπειρία σχετική με τα καθήκοντα της θέσης αποτελεί πλεονέκτημα.
 • Γνώση προγραμματισμού ή/και ανάπτυξης λογισμικών προγραμμάτων θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν.
 • Γνώση οικονομετρικών μεθόδων αποτελεί πλεονέκτημα.

ΟΡΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ:

Η πλήρωση των θέσεων είναι με συμβόλαιο για περίοδο 4 μηνών με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι 20. Το μηνιαίο κόστος εργοδότησης θα ανέρχεται στα €1500 περίπου, αναλόγως εμπειρίας και προσόντων. Από το ποσό αυτό θα αφαιρούνται εισφορές εργοδότη και εργοδοτούμενου. Δεν προνοείται 13ος μισθός και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν τα πιο κάτω:

 1.         i.            Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εν λόγω θέση
 2.       ii.            Πλήρες βιογραφικό σημείωμα στα Ελληνικά ή Αγγλικά
 3.     iii.            Αντίγραφα πτυχίων και αναλυτικές βαθμολογίες
 4.    iv.            Ονόματα τριών ατόμων, εκ των οποίων τουλάχιστον δύο να είναι ακαδημαϊκοί, από τους οποίους δυνατό να ζητηθούν συστάσεις.

Τα πιο πάνω θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου http://applications.ucy.ac.cy/eeapplication_all/main, μέχρι τις 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 14:00 σε μορφή PDF.

Για οποιεσδήποτε απορίες ή/και διευκρινήσεις αναφορικά με την εν λόγω θέση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στη γραμματέα του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών, κα Μάρω Κολιού (τηλ.  2289 3700, maroko@ucy.ac.cy μέχρι τη Δευτέρα 29.5.2017 ή στην κα Άντζελα Σιεκέρσαββα τηλ. 2289 3660 από την Τρίτη 30.5.2017 μέχρι τις 9 Ιουνίου 2017) ή στην υπεύθυνη του προγράμματος Δρ. Έλενα Ανδρέου (τηλ.  2289 3708, elena.andreou@ucy.ac.cy). 


Αφήστε ένα σχόλιο

 • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016