KESJULY18

2017-05-23 11:35:57
Η ΠΟΕΔ παραμένει στοχοπροσηλωμένη, στοχεύει ψηλά και προχωρά μπροστά

Η ΠΟΕΔ παραμένει στοχοπροσηλωμένη, στοχεύει ψηλά και προχωρά μπροστά


ΤΟΥ ΦΙΛΙΟΥ ΦΥΛΑΚΤΟΥ*

Σοβαρά ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των σχολείων έχει να διαχειριστεί η ΠΟΕΔ και τη νέα τριετία:

  • διοικητικός χρόνος διευθυντικής ομάδας
  • αποκλίνουσα συμπεριφορά/παραβατικότητα
  • αλφαβητισμός
  • έγκαιρη και έγκυρη αξιολόγηση και στήριξη των παιδιών ειδικής εκπαίδευσης
  • στήριξη αλλόγλωσσων παιδιών αρχίζοντας από την Προδημοτική Εκπαίδευση
  • διάφορα άλλα θέματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των σχολικών μονάδων.

Αυτά,θα αποτελέσουντην κορωνίδα των επιδιώξεων της Οργάνωσης. Επιβάλλεται, πια,η οριστική διευθέτησή τους. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και με την αποτελεσματική διδασκαλία και με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και με το όλο σχολικό κλίμα που επηρεάζει ανάλογα, θετικά ή αρνητικά το μαθησιακό κλίμα.

Συνεπώς, αποτελεί προεκλογικό πυροτέχνημα οποιαδήποτε προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα καθημερινά προβλήματα που η νέα ηγεσία της ΠΟΕΔ θα έχει να διαχειριστεί. Η ΠΟΕΔ της τριετίας 2017 – 2020 μετά τη λαίλαπα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διήλθε ο τόπος, πρέπει να συνεχίσει με σοβαρότητα, δυναμισμό, διεκδικητικότητα και ισχυρή επιχειρηματολογία για να ενδυναμώσει τα θεμέλια του δημόσιου σχολείου προς όφελος των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Η εσωτερική/λειτουργική αναβάθμιση της Οργάνωσης η οποία άρχισε να υλοποιείται στηριζόμενη σε μια καθόλα επιστημονική και σύγχρονη βάση, θα συμβάλει τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων που θα θέσει η νέα ηγεσία. Γιατί είναι ένα πράγμα το να θέτεις στόχους και άλλο να τους υλοποιείς, να βρίσκεις τους τρόπους και να αξιοποιείς όλες τις ευκαιρίες για να τους προωθείς.

Όσοι, λοιπόν, ζητούν την ψήφο του διδασκαλικού κόσμου αναμένεται ότι έχουν πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που πρέπει να αναλαμβάνουν και των θυσιών που πρέπει να κάνουν προκειμένου να υπηρετήσουν μια Οργάνωση με βαριά ιστορία και όραμα για το μέλλον. Η ΠΟΕΔ στοχεύει ψηλά, έχει βάλει ψηλά τον πήχη σε όλους τους τομείς (εκπαιδευτικό, συνδικαλιστικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, κ.ά.) και προσβλέπει σε ριζικές τομές ως προς την ευρύτερη λειτουργία της, μέσα από σχετική μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί από την εταιρεία BakerTilly.

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή της εισαγάγει επιστημονική και σταθμισμένη αξιολόγηση του προσωπικού της Οργάνωσης, πρωτόκολλα και ξεκάθαρες διαδικασίες διαχείρισης όλων των θεμάτων που καλείται καθημερινά να διαχειριστεί, ενώ είναι αναγκαίο να τροχοδρομήσει τακτική επιμόρφωση όλων των στελεχών και των αξιωματούχων της σε θέματα νομοθεσιών (ευρωπαϊκών και κυπριακών), συνδικαλιστικής συνείδησης, επικοινωνίας, κ.ά. Όλα αυτά, για να μπορέσει πιο αποτελεσματικά, πιο παραγωγικά να υπηρετήσει τον εκπαιδευτικό κόσμο, το εκπαιδευτικό σύστημα και σε τελευταία ανάλυση τα παιδιά μας.

Με την κατάθεση και συζήτηση του Απολογισμού και των Πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για την τριετία Ιούνιος 2014 – Μάιος 2017 διαφάνηκε το πολυσήμαντο και πολυδιάστατο έργο που επιτελέστηκε και αυτή την τριετία.

Η ΠΟΕΔ, όταν στις 30 Μαΐου θα ολοκληρώσει τη διαδικασία των εκλογών, που αναμενόμενα σε κάποιο βαθμό επιφέρει εσωτερικές «προστριβές», θα συνεχίσει να πορεύεται συνετά, υπεύθυνα και λελογισμένα για να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί όλα τα ζητήματα που ορθώνονται μπροστά της με αποκλειστικό γνώμονα το καλό της Εκπαίδευσης.

Η διαφορετική άποψη είναι ασφαλώς και θεμιτή και αναμενόμενη. Η ανοίκεια και ατεκμηρίωτη ψιθυρολογία, όμως,  για μια χούφτα προσδοκούμενες ψήφους θα πρέπει να αποφεύγεται γιατί πλήττει την ίδια την Οργάνωση και της δημιουργεί αδιέξοδα στην ήδη δύσκολη πορεία της. Η ΠΟΕΔ αποτελείται από όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς και ακόμα και τις διαφορετικές μας απόψεις ή τις διαφωνίες μας υπάρχουν οι σωστοί και θεσμικοί τρόποι και να τις θέτουμε και να τις εκφράζουμε και να τις διεκδικούμε.

Χρειάζεται την τελευταία, έστω, αυτή εβδομάδα πριν τις εκλογές της ΠΟΕΔ να κρατήσουμε άσβεστη τη λαμπάδα του ήθους και της αρετής γιατί υπάρχει και η επόμενη μέρα που η ΠΟΕΔ καλείται να συνεχίσει το πολυδιάστατο και πολυεκτιμημένο έργο της.

*Πρόεδρος ΠΟΕΔ

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016