KESJULY18

2017-05-23 00:17:50
Απόψεις για τα προ και τα μετά των εκλογών της ΟΕΛΜΕΚ

Απόψεις για τα προ και τα μετά των εκλογών της ΟΕΛΜΕΚ


ΤΗΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑΣ ΣΑΛΤΕ*

Στις 25/5/2017 ο Κλάδος των Εκπαιδευτικών θα επιλέξει αυτούς που θα αναλάβουν να τον εκπροσωπήσουν στην ηγεσία της Οργάνωσης την επόμενη τριετία. Θέλω να πιστεύω ότι η επιλογή θα γίνει με κριτήρια τη σοβαρότητα και την δυναμικότητα στις διεκδικήσεις, την ικανότητα τεκμηρίωσης των θέσεων και των αιτημάτων μας, το ήθος, την εργατικότητα και την υπευθυνότητα, τις γνώσεις, την ικανότητα διαλόγου και σοβαρής εκπροσώπησης στα ΜΜΕ και στον κοινωνικό διάλογο, ώστε η αυριανή ηγεσία να μπορεί να πείσει τόσο τους θεσμούς της Πολιτείας (Βουλή, πολιτικά κόμματα, εκτελεστική εξουσία, οργανωμένα σύνολα, οργανωμένους γονείς και μαθητές), αλλά και ευρύτερα την κοινωνία για τα δίκαια αιτήματά μας.  

Η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίστηκε από μεγάλα λόγια και φρούδες υποσχέσεις, αλληλοκατηγορίες μεταξύ των Κινήσεων, απόπειρες εξευτελισμού «του άλλου», που κάποτε άγγιζαν τα όρια της συκοφαντίας, απαξίωση της προσφοράς και μηδενισμό του έργου της ηγεσίας της τριετίας που μας πέρασε, προσπάθεια να παρουσιαστούν αλλοιωμένες οι θέσεις των άλλων, συστηματική υπόσκαψη της Οργάνωσης.

Δυστυχώς, ελέω εκλογών, πολλοί υποψήφιοι, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των συναδέλφων, την απογοήτευση για πολλά που συμβαίνουν στο χώρο της Εκπαίδευσης ως απόρροια της οικονομικής κρίσης, υιοθετούν ανεύθυνες προσεγγίσεις που οδηγούν στην απαξίωση του συνδικαλισμού, χωρίς να συνειδητοποιούν τι σημαίνει αυτό για το μέλλον των Εκπαιδευτικών και του Δημόσιου Σχολείου. Εκμεταλλεύονται ακόμη τη διαχρονική αδυναμία της Οργάνωσης  να ενημερώνει τα μέλη της (η οποία οφείλεται στην οργανωτική της δομή, αλλά και στις συνεχείς στείρες αντιπαραθέσεις μεταξύ των Κινήσεων) και προβάλλουν μια στρεβλωμένη εικόνα, ενισχύοντας τη λανθασμένη αντίληψη ότι «όλα τα καλά γίνονται μόνα τους», ενώ «για όλα τα κακά φταίει η ΟΕΛΜΕΚ»! Εξάλλου, η στείρα κριτική είναι εύκολη!

Δεν θα ξαναγράψω για το τι πέτυχε η ΟΕΛΜΕΚ την περασμένη τριετία. Οποιοσδήποτε αντικειμενικός παρατηρητής μπορεί να αντιληφθεί και πόσα πετύχαμε (και δεν είναι λίγα), και σε πόσα μέτρα αντισταθήκαμε εν μέσω της οικονομικής κρίσης, και να κατανοήσει τις δυσκολίες μέσα στις οποίες λειτουργήσαμε. Η αυτοκριτική είναι πάντοτε χρήσιμη, η κριτική το ίδιο, όταν όμως ασκείται με γνώμονα τη βελτίωση του Δημόσιου Σχολείου και την προστασία του Κλάδου στα δίκαια αιτήματά του και όχι με κίνητρο την «καρέκλα της εξουσίας» ή τη στείρα συνδικαλιστική αντιπολίτευση.

Μετά τις εκλογές, όμως, όποια ηγεσία κι αν εκλεγεί, θα πρέπει να χειριστεί με σκληρή δουλειά, ατέλειωτες ώρες εργασίας, αφοσίωση, γνώσεις των διαδικασιών, σεβασμό στους θεσμούς, και κυρίως, σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα εξής:

Η Οργάνωση θα πρέπει να είναι σε θέση να χειριστεί υπεύθυνα τις ενδεχόμενες προθέσεις της κυβέρνησης (της όποιας κυβέρνησης) να αυξήσει το διδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών και να μειώσει τις θέσεις εργασίας. Οι απαντήσεις που δόθηκαν στον Εμπειρογνώμονα από τη νυν ηγεσία θα πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά στις συναντήσεις με τους θεσμούς του κράτους. Παράλληλα, θα πρέπει να είμαστε ως Οργάνωση έτοιμοι να απαντάμε τεκμηριωμένα σε όλες τις επιθέσεις που θα συνεχίσει να δέχεται ο Κλάδος και να αγωνιστούμε με υπεύθυνες ενέργειες, για να προστατεύσουμε το Δημόσιο Σχολείο από τα μέτρα λιτότητας που ενδέχεται να ληφθούν. Τα θέματα της εργαστηριοποίησης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά και με κριτήρια την ασφάλεια και τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Η Οργάνωση θα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση σε ό,τι αφορά τη στελέχωση, ώστε να μην οδηγηθούν συνάδελφοι συγκεκριμένων ειδικοτήτων στην ανεργία, ούτε να αποφασίζονται το καλοκαίρι «εκπαιδευτικές αλλαγές» για να εξοικονομηθούν θέσεις. (Υπενθυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2015 ανατρέψαμε την απόφαση για μεταφορά της στήριξης της Α΄ Λυκείου το απόγευμα, και το 2016 ανατρέψαμε την απόφαση για κατάργηση των προγραμμάτων αλφαβητισμού και για αλλαγές εις βάρος της εργαστηριοποίησης τριών μαθημάτων. Μήπως το καλοκαίρι του 2017 η Οργάνωση θα χρειαστεί να ανατρέψει άλλες αποφάσεις για «εκπαιδευτικές καινοτομίες»;)

Με την ίδια σοβαρότητα και συνεργασία με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει η Οργάνωση να διαπραγματευτεί τα ζητήματα που αφορούν στη μισθοδοσία και το συνταξιοδοτικό (τους όρους του Ταμείου Προνοίας, τη σταδιακή επαναφορά όσων απωλέσαμε, τις αυξήσεις), ώστε οι διεκδικήσεις μας να έχουν αποτέλεσμα. Κι αυτό απαιτεί υπεύθυνα διεκδικητική συμπεριφορά, για να πείσουμε ως Οργάνωση για τα δίκαια αιτήματά του Κλάδου εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις (πολιτικά κόμματα, Βουλή, εκτελεστική εξουσία), αλλά και για να μπορέσουμε να αντισταθούμε δυναμικά εάν χρειαστεί στην επαναφορά της πρότασης για το Κρατικό Μισθολόγιο ή άλλης ανάλογου είδους. Οι υπεύθυνοι χειρισμοί την περίοδο που πέρασε αποδείχθηκε ότι έδωσαν τους πρώτους καρπούς (απόσυρση Νομοσχεδίου για το Κρατικό Μισθολόγιο, αποπαγοποίηση προσαυξήσεων, μισθός της θέσης προαγωγής, κ.ά), όσο κι αν κάποιοι παραγνωρίζουν σκόπιμα ότι αυτά «δεν έπεσαν από τον ουρανό». Η επόμενη μάχη αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη, (κυρίως μετά το Φεβράρη του 2018). Ένα σημαντικό όπλο που έχει κερδίσει η Οργάνωση είναι η εμπλοκή μας στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, δηλαδή στο μηχανισμό ελέγχου της πορείας της κυπριακής οικονομίας από την ΕΕ. Η Οργάνωση προσκλήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλη του 2017 να δώσει τις θέσεις της στο κλιμάκιο της ΕΕ που επισκέφθηκε την Κύπρο (κι αυτό επετεύχθη μετά από υπεύθυνους χειρισμούς μας στο πλαίσιο της ΕTUCE/EI. Θα πρέπει η Οργάνωση να είναι εξαιρετικά προσεκτική στους περαιτέρω χειρισμούς της, ώστε να παραμείνει εντός της διαδικασίας και να την αξιοποιήσει, για να προβάλει τα αιτήματά μας σε σχέση με τις προτεραιότητες που αποφασίζονται.

H Οργάνωση θα πρέπει να χειριστεί με πολλή προσοχή το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων των συναδέλφων που συμπληρώνουν 30μηνο σε συμβόλαια αορίστου χρόνου, με τρόπο που να μην μειωθούν οι εξαγγελθείσες 240 μόνιμες θέσεις, να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων, χωρίς παράλληλα να προκληθούν νέες στρεβλώσεις, είτε με το υφιστάμενο είτε με το νέο σχέδιο διορισμών. Για το θέμα αυτό έχω ήδη αρθρογραφήσει, τονίζω όμως τον κίνδυνο να παραχωρούνται πλέον συμβάσεις αορίστου χρόνου αντί για μόνιμες θέσεις, με ένα σαφώς πιο ευάλωτο καθεστώς εργοδότησης. Κι αυτό θα φανεί στη συνέχεια, εάν η Οργάνωση, πιέζοντας για άμεση εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης, δεν προσέξει τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Η επιστημονική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων πρέπει να αποτελεί σταθερό γνώμονα των διεκδικήσεων της Οργάνωσης, ώστε να έχουμε σοβαρό λόγο στα ζητήματα της Επιμόρφωσης, των ΝΑΠ, των εξετάσεων (εάν το ΥΠΠ τηρήσει τις δεσμεύσεις του για σωστή εφαρμογή τους το 2018), των ΝΩΠ, κ.ά. Ειδικά για τα ΝΩΠ, η Οργάνωση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, ώστε με την ολοκλήρωση της εφαρμογής τους και την αξιολόγησή τους το 2018, να επιτύχει βελτιώσεις που θα είναι προς τη αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα θα ικανοποιήσουν δίκαια αιτήματα των κλάδων ειδικοτήτων.

Χωρίς αμφιβολία το ΥΠΠ θα επανέλθει στη συζήτηση για νέο σχέδιο αξιολόγησης, μετά την ομόφωνη απόρριψη από την ΟΕΛΜΕΚ της πρότασης που κατατέθηκε. (Εξάλλου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, το θέμα τέθηκε επιτακτικά στη συνάντηση στην οποία εκπροσώπησα την Οργάνωση. Συνεπώς, θα πρέπει αυτοί που θα αναλάβουν τη διαβούλευση και σε αυτό το επίπεδο να μπορούν να δίνουν σοβαρά επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις θέσεις μας). Θα πρέπει η Οργάνωση να χειριστεί το θέμα με σοβαρότητα, ώστε, στη βάση συλλογικών αποφάσεων, να συμφωνηθεί επιτέλους ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σχέδιο αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, που θα σέβεται την προσωπικότητα και τις γνώσεις των εκπαιδευτικών, θα αναγνωρίζει την αξία και την προσφορά τους, θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και θα ενθαρρύνει την αυτοβελτίωση και την επιμόρφωση.

Πολλά επίσης είναι τα ανοιχτά κεφάλαια με το ΥΠΠ σε σχέση με τη νομοθετική ρύθμιση των κανονισμών μετακινήσεων (εκκρεμεί μετά τη συστηματική δουλειά που έγινε σε συνεργασία ΔΜΕ και ΟΕΛΜΕΚ/ΟΛΤΕΚ), με το σχεδιαζόμενο Σύστημα Διαχείρισης Σχολείων, με τα αιτήματα των Συνδέσμων ειδικοτήτων, με την ασφάλεια των εκπαιδευτικών, την αντιμετώπιση και την πρόληψη της βίας και της παραβατικότητας, τα προγράμματα αλλογλώσσων και αλφαβητισμού, και πολλά άλλα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών. Κάποια από αυτά έχουν προχωρήσει με ομόφωνες αποφάσεις της Οργάνωσης και συνεπώς είναι θέμα υπεύθυνης περαιτέρω διαχείρισης, κάποια θα αναφύονται, καθώς οι εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης είναι συνεχείς και απαιτούν συνεχή εγρήγορση εκ μέρους μας.

Σημαντικό είναι επίσης να διατηρηθούν οι ομαλές σχέσεις που καταφέραμε να δημιουργήσουμε το τελευταίο διάστημα με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις των Τουρκοκυπρίων, μετά την υπογραφή της κοινής συμφωνίας, στο πλαίσιο σεβασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκπροσωπώντας την ΟΕΛΜΕΚ στην ETUCE/IE εδώ και ενάμισι χρόνο, δηλώνω εμφαντικά την εξαιρετική σημασία της διατήρησης μιας σοβαρής παρουσίας στις συνεδρίες της, αφού, με υπεύθυνες ενέργειες και παρεμβάσεις, πετύχαμε να αναγνωρίζεται πλέον η σοβαρότητα της εκπροσώπησής μας, αποκαθιστώντας έτσι τη θέση και το κύρος της Οργάνωσης (μετά την απώλεια της εκπροσώπησης το 2009). Τα εκπαιδευτικά και εργασιακά οφέλη για τα μέλη μας από τη διατήρηση και ενίσχυση όσων πετύχαμε (διορισμός στην επταμελή Συμβουλευτική Επιτροπή προς τη Γραμματεία της ETUCΕ για θέματα ισότητας, συμμετοχή στο δίκτυο των γαλλόφωνων Οργανώσεων του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόσκληση για συμμετοχή σε διετές χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα στο πλαίσιο του Κοινωνικού Διαλόγου για θέματα ένταξης των παιδιών μεταναστών και προσφύγων) θα είναι εξαιρετικής σημασίας για το εργασιακό μας καθεστώς, εάν η Οργάνωση διαχειριστεί σωστά την εκπροσώπησή μας την επόμενη περίοδο. 

Τέλος,  η Οργάνωση θα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές καταστατικές τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά την οργανωτική της δομή, ώστε να γίνει πιο λειτουργική και αποτελεσματική η δράση της.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους που κατέρχονται στις εκλογές με συναίσθηση της ευθύνης που τους αναλογεί εάν εκλεγούν σε οποιοδήποτε σώμα της ΟΕΛΜΕΚ. Γιατί την επομένη των εκλογών, όταν θα έχουν σκορπίσει τα προεκλογικά μεγάλα λόγια, η κάθε Κίνηση και ο κάθε εκλεγείς/είσα θα πρέπει να αναλάβουν υπεύθυνα να υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν. Κάποιοι θεωρούν ότι τα πράγματα είναι τόσο εύκολα όταν τα χειρίζεσαι, όσο το να διαμαρτύρεσαι ασκώντας κριτική. Κάποιοι άλλοι έχουμε αποδείξει και τώρα και διαχρονικά ότι μπορούμε.

Ίσως θα έπρεπε να ανατρέξει κανείς στην ιστορία των Κινήσεων και των μελών τους, για να διαπιστώσει ποιοι διακρίνονται για την εντιμότητα και την προσφορά τους, για τη σοβαρότητα των θέσεων και των διεκδικήσεών τους, για την αγωνιστικότητα και το θάρρος τους και ποιοι για τις υποχωρήσεις όταν στην εξουσία βρισκόταν «το δικό τους κόμμα».

Η Νέα Κίνηση σίγουρα δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τελευταίους.

*Γ. Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚ 

Αντιπρόεδρος Νέας Κίνησης Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ)


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718