KESJULY18

2017-05-19 10:49:17
Η Νέα Κίνηση καταγγέλλει σεξίστικες εκφράσεις κατά Γ.Γ. της ΟΕΛΜΕΚ  Βαλεντίνας Σαλτέ

Η Νέα Κίνηση καταγγέλλει σεξίστικες εκφράσεις κατά Γ.Γ. της ΟΕΛΜΕΚ Βαλεντίνας Σαλτέ


Με προφανή στόχο να εκφοβίσει, να υποσκάψει το ήθος, να πλήξει το κύρος της Γενικής Γραμματέως της ΟΕΛΜΕΚ και Αντιπροέδρου της Νέας Κίνησης

Ανακοίνωση της νεας κινησης Καθηγητών αναφέρει:

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών καταγγέλλει ηγετικό στέλεχος Κίνησης της ΟΕΛΜΕΚ, το κατονομάζει, για συστηματική αήθη συμπεριφορά που  με ευτελή δημοσιεύματα εναντίον κάποιων εκπαιδευτικών προσβάλλει στην ουσία το κύρος όλου του εκπαιδευτικού κόσμου, την Οργάνωση και το δημόσιο σχολείο.

«Δυστυχώς, η ανοχή που επέδειξε η ΟΕΛΜΕΚ απέναντί του, αλλά κι η έμμεση ενθάρρυνσή του  από στελέχη κάποιων Κινήσεων, του επέτρεψαν να υπερβεί πλέον τα εσκαμμένα.

Σε χτεσινή δημόσια ανάρτησή του στο διαδίκτυο δημοσιοποίησε σεξιστικές εκφράσεις  χειρίστου είδους, με προφανή στόχο να εκφοβίσει, να υποσκάψει το ήθος και να πλήξει το κύρος της Γενικής Γραμματέως της ΟΕΛΜΕΚ και αντιπροέδρου της Νέας Κίνησης Καθηγητών κυρίας Βαλεντίνας Σαλτέ.

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών καταδικάζει αυτού του είδους τις χυδαιότητες και δηλώνει τη συμπαράσταση προς τη συνάδελφο και τη στήριξή της σε οποιεσδήποτε νομικές ενέργειες προβεί για προάσπιση του κύρους και της αξιοπρέπειάς της.

Επειδή η εν λόγω δημόσια ανάρτηση του….. είχε χιλιάδες δυνητικούς αναγνώστες πέραν των Εκπαιδευτικών, οφείλουμε εμείς ως συνδικαλιστική - εκπαιδευτική Κίνηση να κοινοποιήσουμε κάποιες αλήθειες, για να προστατεύσουμε το κύρος μιας καταξιωμένης Εκπαιδευτικού – Φιλολόγου, η οποία χαίρει ευρείας εκτίμησης για την προσφορά της στη δημόσια εκπαίδευση και τον πολιτισμό, εντός και εκτός της Κύπρου. Γι’αυτό και αναφέρουμε ενδεικτικά για όσους δεν την γνωρίζουν ότι, εκτός από τη συνδικαλιστική της δράση (Γεν. Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚ εδώ και δύο χρόνια και αντιπρόεδρος της Νέα Κίνηση Καθηγητών εδώ και πέντε χρόνια), υπήρξε συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης με συγγραφικό έργο για μια δεκαετία, ότι εκπροσωπεί επάξια εδώ και ενάμιση χρόνο την Οργάνωση στις διεθνείς της σχέσεις, ότι διορίστηκε πρόσφατα μέλος του συμβουλευτικού σώματος για θέματα ισότητας στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση των Εκπαιδευτικών, ότι υπήρξε μέλος του ΔΣ του ΡΙΑΛΤΟ για μια δεκαετία, ότι είναι εδώ και χρόνια Οργανωτική Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων, ενώ στη φιλολογική και εκπαιδευτική της δράση περιλαμβάνονται εισηγήσεις και ομιλίες σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών εκφράζει την έντονη απογοήτευσή της για τη στάση που τήρησε το ΚΔΣ της Οργάνωσης στη συνεδρία του στις 18 Μαΐου, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για το εν λόγω χυδαίο δημοσίευμα. Με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, τα πλείστα μέλη του ΚΔΣ απέφυγαν να καταγγείλουν το συγκεκριμένο δημοσίευμα, δείχνοντας μικρόψυχη συμπεριφορά. Κάποιοι, μάλιστα δήλωσαν ότι η προσβολή προς τη Γενική Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ δεν αφορά την Οργάνωση, αλλά είναι προσωπική της υπόθεση!  Γι’ αυτό και το ΚΔΣ κατέληξε (παρά τις διαφωνίες της Νέας Κίνησης ) σε μια γενικόλογη ανακοίνωση, που δεν διακρίνει το θύτη από το θύμα, η οποία θα αποτελέσει ένα θλιβερό μνημείο ανευθυνότητας και μικροψυχίας στην συνδικαλιστική ιστορία της ΟΕΛΜΕΚ.

Δυστυχώς, τα πλείστα μέλη του ΚΔΣ, και ιδιαίτερα ο πρόεδρος, φαίνεται να παραγνωρίζουν το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μελών της ΟΕΛΜΕΚ είναι γυναίκες, στις οποίες δόθηκε ουσιαστικά το μήνυμα ότι η ενασχόληση με το συνδικαλισμό και τα κοινά είναι αντρική υπόθεση, ενώ η εμπλοκή μιας γυναίκας στο συνδικαλισμό, όσο άξια και να είναι, ενδέχεται να σπέρνει αμφιβολίες για το ήθος της!

Η ΟΕΛΜΕΚ όφειλε να καταδικάσει απερίφραστα τη χυδαία φρασεολογία και την ανάρμοστη συμπεριφορά εις βάρος μιας γυναίκας εκπαιδευτικού και συνδικαλίστριας, στο πρόσωπο της οποίας υβρίστηκαν όλες οι γυναίκες εκπαιδευτικοί που έχουν άποψη και κοινωνική δράση.

Εμμέσως πλην σαφώς, με την μη καταδίκη ενός χαμερπούς δημοσιεύματος εκφοβίζονται οι γυναίκες εκπαιδευτικοί για να αποφεύγουν να ασχολούνται με το συνδικαλισμό, γιατί μπορεί να κινδυνεύουν με δημόσιο και αήθη διασυρμό. Δίνεται το μήνυμα ότι οι γυναίκες είναι εύκολη λεία και ότι κάποιοι μπορούν να συμπεριφέρονται με ποταπότητα απέναντί τους αβρόχοις ποσίν. Δίνεται, επίσης, το μήνυμα ότι τέτοιες υβριστικές και χυδαίες συμπεριφορές μπορούν να γίνονται αποδεχτές από οποιονδήποτε εκπαιδευτικό, κάτι που προσβάλλει μαζί με τις γυναίκες και τους άντρες συναδέλφους μας.

Η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά «δικαιολογήθηκε» με την πρόφαση ότι, λόγω προεκλογικής περιόδου, πρέπει να μην καταγγελθεί ονομαστικά ο θύτης, ούτε να υποστηριχθεί η αξιοπρέπεια του θύματος, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο απαράδεκτες συμπεριφορές οποιασδήποτε μορφής ελέω εκλογών.

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών υποβάλλει τα εξής ρητορικά ερωτήματα, τόσο στον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος είναι και Διευθυντής σχολείου, όσο και σε εκείνα τα μέλη του ΚΔΣ που απέφυγαν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ως θεματοφύλακες της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών:

  1. Τι θα έπρατταν εάν μαθητής αναρτούσε τέτοιες χυδαιότητες εις βάρος μιας συμμαθήτριάς του ή εις βάρος μιας Καθηγήτριας του σχολείου;
  2. Τι προβλέπουν οι Κανονισμοί Λειτουργοί των Δημόσιων Σχολείων για αυτού του είδους το πειθαρχικό παράπτωμα εκ μέρους κάποιου μαθητή; Κατ ’αναλογία, τι θα έπρεπε να προβλέπεται για τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ;
  3. Τι προβλέπει η νομοθεσία για επιθέσεις σεξιστικού είδους σε μια ευρωπαϊκή χώρα;
  4. Ποια παραδείγματα συμπεριφοράς δίνουμε ως εκπαιδευτικοί στους ανήλικους μαθητές μας, όταν δεν τολμούμε να καταγγείλουμε με παρρησία τέτοιου είδους ενέργειες και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους;»

Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718