KESJULY18

2017-05-17 15:23:58
Λίγο πριν το τέλος ή μάλλον… πριν το τέλος μας

Λίγο πριν το τέλος ή μάλλον… πριν το τέλος μας


ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΤΖΗΘΩΜΑ*

Έχουν μείνει πολύ λίγες μέρες μέχρι να ξεκαθαρίσει το εργασιακό μας μέλλον στην εκπαίδευση, αλλά συνάμα και το τέλος της οικογενειακής μας ηρεμίας, εφόσον πλέον θα επικρατεί η ανασφάλεια για την επαγγελματική μας αποκατάσταση.

Κάποιοι, λίγες μέρες πριν η Βουλή αποφασίσει για την εφαρμογή ή την αναστολή από την νέα σχολική χρονιά του εκτρώματος που ονομάζεται Νέο Σχέδιο Διορισμού Εκπαιδευτικών, κόπτονται ότι νοιάζονται για το καλό μας και ψάχνουν λύσεις τάχα για να μας προστατεύσουν, λύσεις που θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί το 2015 όταν ψήφιζαν τον ΝΣΔΕ.

Επίσης, δεν χρειάζεται αργότερα να μας παρουσιαστούν ως οι σωτήρες και να μας πουν το αυτονόητο, ότι τουλάχιστον οι αντικαταστάτες θα γίνονται από τον κατάλογο διοριστέων. Αυτά κύριοι είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Πρέπει όλοι όσοι έχετε πρόθεση να προχωρήσετε σε πατσιαρίσματα του νόμου να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μας βοηθάτε, απλά προσπαθείτε να μας αποδείξετε ότι δήθεν κάνατε ότι μπορούσατε.

Η λύση είναι πολύ απλή και πρέπει να ακολουθηθεί πιστά από την πολιτεία. Καταρχήν πρέπει να γίνει αναστολή του ΝΣΔΕ για ένα χρόνο όπως είναι η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ. Αμέσως μετά (έχοντας περιθώριο ένα ολόκληρο χρόνο για να αποφύγουμε τα όποια λάθη) και εφόσον οι ανάγκες είναι επαναλαμβανόμενες μέχρι το 2020 ο υπουργός επιβάλλεται να προχωρήσει σε κατοχύρωση όσων σήμερακατέχουν τις θέσεις και μετά το 2020 να γίνουν εκείνες οιενέργειες έτσι ώστε να μην υπάρχουν οι όποιες νομικές επιπλοκές.

Η λύση που φημολογείται για να γίνονται εξετάσεις μόνο για τις μόνιμες θέσεις αναιρεί αυτόματα το 30μήνο επειδή οι θέσεις είναι συγκεκριμένες, άρα κάποιοι 30μήνοι θα μείνουν έξω εάν πρωτεύσει στις εξετάσεις κάποιος που σήμερα δεν κατέχει θέση 30μήνου στο δημόσιο.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, θα ήθελα να σας προειδοποιήσω και να σας αναφέρω ότι θα έχετε την αποκλειστική ευθύνη για όλα τα αρνητικά θα προκύψουν!!!

*Αντικαταστάτης-Λογοθεραπευτής 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Τάσος Τάσου
Thu May 18, 2017, 06:11:21
Η ασχετοσύνη κάποιων κτυπά κόκκινο! Δυστυχώς αυτή την άγνοια της κοινωνίας εκμεταλλεύεται ο κάθε υπουργός και η κάθε κυβέρνηση για να περάσει τις δήθεν "αλλαγές" που δήθεν θα σώσουν την εκπαίδευση. Για αυτή την παραπληροφόρηση της κοινωνίας η μόνη υπεύθυνη είναι η ανύπαρκτη και κομματικά ελεγχόμενη ΟΕΛΜΕΚ, το επίπεδο της οποίας φαίνεται από όσα κυκλοφορούν στα ΜΚΔ αυτές τις μέρες!

Elena Sampson
Wed May 17, 2017, 22:38:30
Κύριε Μάριε Ν. Ευριπίδου, από την απάντηση σας φαίνεται πόσο ασχετος μπορεί να είναι κάποιος με το ποιοι είμαστε και τι ζητούμε! Μπορεί εσεις να μην ενδιαφερεστε ποσώς για το αν ηρθε το τέλος μας όμως για όλους εμάς που υπηρετούμε την παιδεία του τοπου μας εδώ και 10 χρόνια με τις πιο δύσκολες συνθήκες, μας ενδιαφέρει να χάσουμε την δουλειά μας και να μην μπορούμε να συντηρήσουμε την οικογένεια και τα παιδιά μας! Απλά εμημερωτικά ολοι εμείς που φωνάζουμε και διεκδικουμε τα αυτονόητα, ειμαστε όλοι μεταξύ 30-31 χρονών, αρκετα νεέοι και γεμάτοι όρεξη για δουλειά, γεγονός το οποιο απέχει μακραν απο τα γηροκομεία που αναφέρεται! Τέλος, πόσο ανηδεος και αφελής μπορεί να είναι κάποιος αν νομίζει οτι κάποιος που περνά τις όποιες εξετάσεις αποδεικνύει τις ικανότητες του ως δασκαλος μέσα στην τάξη! Πόσον άλλο στην Κύπρο, την πλεον αξιοκρατικη χώρα που το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτοί που θα περάσουν τις εξετάσεις θα είναι και οι ικανότεροι! Παρά το οτι δεν σας ενδιαφερει ποσώς οπως λετε δειξετε τουλαχιστον τον απαιτούμενο σεβασμό για αυτους τους ανθρώπους που το τελευταιο που έχουν έννοια τωρα ειμαι τα προεκλογικα παιχνίδια! Ευχαριστώ!

ΜΑΡΙΟΣ Ν. ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ
Wed May 17, 2017, 16:54:43
Κύριε Χατζηθωμά σας παρακολουθώ και εσάς και όλους όσοι εναντιώνεστε στην εφαρμογή του νέου σχεδίου διορισμών. Προσωπικά για εσάς και τον τίτλο που βάζετε είμαι ξεκάθαρος . Ποσώς μας ενδιαφέρει ένα ήλθε το τέλος σας. Αν δεν περάσετε τις εξετάσεις δεν δικαιούστε να διδάσκετε στα παιδιά μας. Σε όλες τις χώρες του κόσμου οι δάσκαλοι και καθηγητές δίνουν εξετάσεις για να κερδίσουν την έδρα. Εδώ, λόγω της λαϊκίστικης πολιτικής των ανύπαρκτων πολιτικών κομμάτων, η παιδεία μας καθηλώθηκε για 40 χρόνια στους καταλόγους διοριστέων και μετέτρεψαν τα σχολεία σε γηροκομεία και ευαγή ιδρύματα.
Φτάνει πλέον. Όλοι για το προσωπικό σας συμφέρον αγωνίζεστε.
Αν δεν περάσετε τις εξετάσεις δεν έχετε δικαίωμα να διδάσκετε τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ο λαϊκισμός πάει αντάρα και η παιδεία κτυπιέται αλύπητα, άλλοι για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και άλλοι τα κομματικά τους συμφέροντα. Πολύ λίγοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την παιδεία. Ποσώς σας ενδιαφέρει αν στήνετε την παιδεία στο εκτελεστικό απόσπασμα, μόνο και μόνο για ένα πινάκιο ψήφους.
Αυτή είναι η κατάντια ενός λαού.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016