KESJULY18

2017-05-16 12:51:10
Καδής: «Η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό σπουδών»

Καδής: «Η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό σπουδών»


Προσκάλεσε εκπροσώπους των κινεζικών πανεπιστημίων να επισκεφθούν την Κύπρο

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής εκπροσώπησε την Κύπρο στις 14 Μαΐου 2017 στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής «Belt and Road Forum for International Cooperation», η οποία αποσκοπούσε στην ανάπτυξη δεσμών ανάμεσα στην Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη, μέσα από πολυδιάστατες συμπράξεις και επενδύσεις στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, των μεταφορών, της τεχνολογίας, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Στο θεματικό πάνελ «Σύνδεση Μεταξύ των Ανθρώπων», ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Υπουργός Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας παρουσίασαν την Συμφωνία Αμοιβαίας Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ανώτερης Εκπαίδευσης μεταξύ Κύπρου και Κίνας, που είχαν υπογράψει στις 13 Μαΐου 2017, ως την κοινή συμβολή των δύο χωρών στο συγκεκριμένο όραμα για σύνδεση των ανθρώπων και των λαών. «Η Συμφωνία Αμοιβαίας Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ανώτερης Εκπαίδευσης αποσκοπεί στο να αναπτύξει δεσμούς ανάμεσα στους ανθρώπους, δημιουργώντας ευκαιρίες για κινητικότητα και ανταλλαγές φοιτητών, ακαδημαϊκών και ερευνητών», τόνισε ο Κώστας Καδής. Στην εν λόγω Σύνοδο Κορυφής που άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της Κίνας, κ. Σι Τζινπίνγκ, συμμετείχαν αρχηγοί και εκπρόσωποι κρατών και διεθνών οργανισμών, μεταξύ των οποίων ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, η Γενική Γραμματέας της UNESCO, η  Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού παρουσίασε σε κινεζικά πανεπιστήμια την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Κύπρου καθώς και τη στρατηγική της χώρας μας να καταστεί κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο Υπουργός ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ιδανικού προορισμού σπουδών, αφού οι ξένοι φοιτητές μπορούν να πραγματοποιούν στην Κύπρο υψηλού επιπέδου σπουδές σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, με υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκούς, εξαιρετικές εγκαταστάσεις και προσιτό κόστος. Ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολυπολιτισμική κοινωνία της Κύπρου, το ευχάριστο μεσογειακό της κλίμα και την πλούσια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά. Επιπρόσθετα, επεσήμανε το γεγονός ότι η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και αναγνωρισμένο επιχειρηματικό κέντρο, χαρακτηριστικά που λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους ξένους φοιτητές.«Η Κύπρος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, η οποία διασφαλίζεται από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης που εφαρμόζουν τα ίδια τα πανεπιστήμια καθώς και από τη λειτουργία του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση», τόνισε ο Υπουργός. Παράλληλα, προσκάλεσε εκπροσώπους των κινεζικών πανεπιστημίων να επισκεφθούν την Κύπρο, ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος και να εντοπιστούν οι περιοχές κοινού ενδιαφέροντος για συνεργασία στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε πανεπιστήμια της Κίνας, ο Υπουργός επισκέφθηκε το ιστορικό πανεπιστήμιο Renmin και το Πανεπιστήμιο Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Πολιτισμών BFSU, στα οποία ξεναγήθηκε και είχε συνάντηση με τους Προέδρους και τους Πρυτάνεις τους. Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι προώθησης της συνεργασίας των Πανεπιστημίων των δυο χωρών, με δεδομένη τη σημαντική εξέλιξη της υπογραφής της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών.  Παράλληλα, από την πλευρά των κινέζων πανεπιστημιακών εκφράστηκε η θερμή επιθυμία των πανεπιστημίων τους για συνεργασία με τα κυπριακά πανεπιστήμια, με απώτερο στόχο την κινητικότητα φοιτητών και ακαδημαϊκών και τη συνεργασία στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων.

Σε επίσκεψή του στο Ίδρυμα Κονφούκιος, ο Κώστας Καδής δέχτηκε τις ευχαριστίες της Διεύθυνσης του Ιδρύματος για τη συνεχή στήριξη που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο παράρτημα του Κέντρου στην Κύπρο, το οποίο λειτουργεί από το 2014 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι περαιτέρω προώθησης της Κινεζικής γλώσσας και πολιτισμού στην Κύπρο, καθώς και ανταλλαγής μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών.

Τέλος, σε συνάντηση που είχε με Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια του Πεκίνου, ο Κώστας Καδής είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους τις συνθήκες φοίτησής τους και τις προοπτικές συνεργασίας τους με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για προώθηση των πολιτικών του.

Καδής: «Η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό σπουδών»


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016