KESJULY18

2017-05-12 22:17:39
Πρόεδρος Αναστασιάδης:Το ΥΠΠ έχει επιδείξει σταθερή προσήλωση στη μεταρρύθμιση της δημόσιας παιδείας

Πρόεδρος Αναστασιάδης:Το ΥΠΠ έχει επιδείξει σταθερή προσήλωση στη μεταρρύθμιση της δημόσιας παιδείας


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, δίδοντας έμφαση στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Νεολαίας και του Αθλητισμού, έχει επιδείξει τη σταθερή του προσήλωση στη μεταρρύθμιση και στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας παιδείας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου της αίθουσας πολλαπλής χρήσης της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι κύριο μέλημα της Κυβέρνησης από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της ήταν να άρει στρεβλώσεις του παρελθόντος για να δημιουργήσει μια πιο ποιοτική, αποτελεσματική παιδεία.
«Προς τούτο, δεν επιχειρήθηκε αποσπασματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά μια συγκροτημένη προσπάθεια για ριζική μεταρρύθμιση των θεσμών της παιδείας. Σας διαβεβαιώ ότι η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά, αναγνωρίζοντας την παιδεία ως τον θεμέλιο λίθο κάθε κοινωνίας, θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας και των λειτουργών της, αντιμετωπίζοντας τις όποιες πιθανές δυσλειτουργίες και προβλήματα προκύψουν στη μεταβατική περίοδο που διανύουμε», πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, επίσης, ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που προσέρχεται κάθε φορά για να θεμελιώσει την ανέγερση ενός έργου στον τομέα της εκπαίδευσης, που καταφανώς μαρτυρεί πως η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του περιβάλλοντος των σχολείων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής.
«Η σημερινή εκδήλωση για την κατάθεση του θεμέλιου λίθου της αίθουσας πολλαπλής χρήσης της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου, όπως επίσης και για τη θεμελίωση της γενικής κτιριακής αναβάθμισης της Σχολής, αποτελεί ακόμη μία τρανή απόδειξη του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Κυβέρνηση, για να καταστούν τα σχολεία μας σύγχρονοι, παιδαγωγικά αναβαθμισμένοι και ασφαλείς σχολικοί χώροι. Οι σύγχρονες αντιλήψεις που αφορούν το εκπαιδευτικό περιβάλλον της αγωγής, εξαίρουν τη σημασία του σχολικού χώρου για την πραγμάτωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας», σημείωσε.
Ο σχολικός χώρος, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναγνωρίζεται ως ένα από τα θεμέλια της εκπαιδευτικής πραγματικότητας, καθώς ο τρόπος που διαμορφώνεται, τόσο εσωτερικά όσο και υπαίθρια, επηρεάζει τις πρακτικές που εφαρμόζονται και, κατά συνέπεια, την ποιότητα της εκπαίδευσης.
«Η δημιουργία της αίθουσας πολλαπλής χρήσης της Τεχνικής Χολής Παραλιμνίου εντάσσεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, και το κόστος του ανέρχεται σε 2.380.000 ευρώ. Η υλοποίησή του, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, κατέστη επιτακτική ανάγκη για τη γενικότερη βελτίωση της Σχολής, μετά και από τη ραγδαία αύξηση του μαθητικού πληθυσμού που παρατηρείται κατά τα τελευταία χρόνια στο Παραλίμνι. Πρόκειται για μία αίθουσα που θα αποτελέσει χώρο πολιτισμού, αθλητισμού, καθώς επίσης και γενικότερης δημιουργικής ενασχόλησης όχι μόνο για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, αφού από τη στιγμή της ολοκλήρωσής της θα δίδεται η δυνατότητα αξιοποίησής της και από άλλους φορείς της ευρύτερης περιοχής», συμπλήρωσε.
Ανέφερε, επίσης, ότι πρόσθετη αξία προσδίδει η αναβάθμιση της Σχολής, αφού συμβάλλει αποτελεσματικά στην προετοιμασία των νέων, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και κυρίως στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας, με δεδομένο μάλιστα ότι κατοικούν σε μία επαρχία όπου ο τουρισμός ακμάζει και αυξάνεται συνεχώς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε εκ μέρους της Πολιτείας τους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της Ήλιος, οι οποίοι, όπως είπε, με τη συνεισφορά του ποσού των 80.000 ευρώ για την αποπεράτωση του έργου της αίθουσας πολλαπλής χρήσης, ενισχύουν την ισορροπημένη και ολόπλευρη εκπαίδευση, με την παράλληλη ενίσχυση του πολιτισμού και τη στήριξη της πολιτιστικής δημιουργίας και του αθλητισμού.
Συνεχάρη, παράλληλα, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Εφορίας, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.
Ευχαρίστησε, επίσης, τη Διεύθυνση και τους Εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Σχολής, αλλά και γενικότερα τους εκπαιδευτικούς όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.
«Τους εκπαιδευτικούς, που είναι επιφορτισμένοι με το σπουδαίο έργο της διαμόρφωσης εγγράμματων πολιτών που να διακρίνονται για τις δεξιότητες, την υπευθυνότητα, το δημοκρατικό ήθος, την ιστορική ταυτότητα, αλλά και τον σεβασμό τους στη διαφορετικότητα. Πολιτών, που θα είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος και να συνεισφέρουν δημιουργικά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας», υπογράμμισε.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση, στο μέτρο που της το επιτρέπουν και οι δημοσιονομικές συνθήκες, θα συνεχίσει να στηρίζει αλλά και να αναβαθμίζει το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.
«Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να μεταφέρω την πεποίθησή μου πως η νέα αίθουσα και τα έργα που θεμελιώνουμε σήμερα θα αποτελέσουν κίνητρο για περισσότερους μαθητές και για περισσότερους πολίτες της περιοχής για την υγιή τους ενασχόληση με τον αθλητισμό και για την ανάπτυξη περισσότερων κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Σας ευχαριστώ και εύχομαι ό,τι καλύτερο σε σχέση με τα επιδιωκόμενα για την ανέγερση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων αλλά και ευρύτερα της περιοχής», κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016