KESJULY18

2017-05-12 14:36:39
Καλοκαιρινή ερευνητική απασχόληση για 8 αριστούχους στο Ερευνητικό Κέντρο Αριστείας «Κοίος»

Καλοκαιρινή ερευνητική απασχόληση για 8 αριστούχους στο Ερευνητικό Κέντρο Αριστείας «Κοίος»


Στόχος η ενασχόληση ταλαντούχων φοιτητών με την έρευνα και την καινοτομία

Το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιλογή οκτώ προπτυχιακών φοιτητών/τριών με σκοπό τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ερευνητικής Απασχόλησης Προπτυχιακών Φοιτητών (Undergraduate Research Opportunities Program - UROP) για την καλοκαιρινή περίοδο 2017.

Το πρόγραμμα UROP, διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία για  9η συνεχή χρονιά ,  με κύριο σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε αριστούχους φοιτητές να εμπλακούν ενεργά σε ενδιαφέροντα ερευνητικά προγράμματα, όπως επίσης και να πάρουν μία πρώτη γεύση από τη διαδικασία διεξαγωγής επιστημονικής έρευνας, δίπλα σε διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες του Κέντρου Αριστείας «Κοίος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία επιλογής φοιτητών είναι άκρως ανταγωνιστική,   αφού κάθε χρόνο υποβάλλονται αιτήσεις αριστούχων φοιτητών/τριών από όλο τον κόσμο. Φέτος υποβλήθηκαν πάνω από 120 αιτήσεις από την Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ επιλέγηκαν οκτώ φοιτητές/τριες αντί πέντε που είχαν επιλεγεί στην αντίστοιχη διαδικασία των προηγουμένων ετών.

Τα ονόματα των φοιτητών/τριών που θα εργοδοτηθούν φέτος είναι (με αλφαβητική σειρά):  Αβράαμ Αντιγόνη, Γκάγκος Μιχαήλ, Ζάγκουλου Ιουλία, Όθωνος Αλέξης, Παπαχαραλάμπους Χαράλαμπος, Παπαχριστοφόρου Λοϊζος, Σουρουλάς Τιμόθεος, Χαλάς Ιάσων-Θεοχάρης. Τέσσερεις από τους επιλεγέντες είναι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερεις φοιτούν στο εξωτερικό (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Ελλάδα, University of Cambridge και Imperial College - Ηνωμένο Βασίλειο, και University of Waterloo - Καναδάς).

Οι  φοιτητές/τριες που έχουν επιλεγεί θα έχουν την ευκαιρία να συνεργασθούν με ακαδημαϊκούς και ερευνητές του Κέντρου Αριστείας «Κοίος» σε ερευνητικά θέματα, στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Information and Communication Technologies). Το Κέντρο ειδικεύεται και εφαρμόζει τις τεχνολογίες αυτές σε τομείς όπως η παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, τα έξυπνα δίκτυα παροχής νερού, τα δίκτυα μεταφορών και οι τηλεπικοινωνίες, καθώς και σε προηγμένες μεθόδους παροχής υγειονομικής φροντίδας.

Η εμπλοκή νέων ταλαντούχων ερευνητών, όπως οι φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα UROP, αποσκοπεί στην καθιέρωση και εμπέδωση μιας κουλτούρας έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, συστατικά απαραίτητα για την αναβάθμιση της οικονομίας και κοινωνίας της Κύπρου, σε ένα κέντρο γνώσης με συνεχή και αειφόρο οικονομική ανάπτυξη. Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στους μελλοντικούς επιστήμονες και ερευνητές να αποκτήσουν εμπειρίες που θα εξελίξουν τις δεξιότητες τους και θα τους συνοδεύουν για μια ζωή.

Το πρόγραμμα UROP αποτελεί μέρος της αναβάθμισης του «Κοίος» σε Ερευνητικό Κέντρο Αριστείας διεθνούς επιπέδου η οποία έχει ήδη ξεκινήσει σε συνεργασία με το Imperial College του Λονδίνου. Η προσπάθεια αυτή χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του προγράμματος Horizon 2020, WIDESPREAD-01-2016-2017-Teaming Phase 2. Ένας από τους κύριους στόχους αυτού του έργου είναι κι η αναβάθμιση της επιστημονικής κι επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας σε ολόκληρη την Κύπρο.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016