KESJULY18

2017-05-06 10:12:43
Α.Κί.ΔΑ: Με δυναμισμό, σταθερότητα και συνέπεια διεκδικούμε εξασφάλιση ΟΛΩΝ των συναδέλφων μας

Α.Κί.ΔΑ: Με δυναμισμό, σταθερότητα και συνέπεια διεκδικούμε εξασφάλιση ΟΛΩΝ των συναδέλφων μας


«Αναστολή ΝΣΔΕ και Εξετάσεων και καθεστώς αορίστου χρόνου για όσους συναδέλφους συμβασιούχους και αντικαταστάτες δεν θα μονιμοποιηθούν»

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ) με ανακοίνωση της αναφέρει ότι  «αισθάνεται δικαιωμένη για το γεγονός πως ο Γενικός Εισαγγελέας απέσυρε την έφεση που κατέθεσε σε σχέση με την απόφαση του Εργατικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικοί, με υπηρεσία που ξεπερνά τους 30 μήνες, καθίστανται αορίστου χρόνου. Ως Κίνηση είχαμε πρωτοστατήσει και αναδείξει αυτή τη σημαντικότατη παράμετρο που συνδέεται άμεσα με το ΝΣΔΕ και είχαμε ζητήσει επανειλημμένα την εφαρμογή του καθεστώτος αορίστου χρόνου και στην εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο θέμα το είχαμε καταθέσει και ενώπιον των συλλογικών οργάνων της ΠΟΕΔ, πολύ πριν την ψήφιση του ΝΣΔΕ, στηριζόμενοι σε νομικές γνωματεύσεις από δικηγορικά γραφεία, που ξεκάθαρα ανέφεραν πως το καθεστώς αορίστου χρόνου μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί και στην Εκπαίδευση. Εξάλλου ως Α.Κί.ΔΑ προωθήσαμε τη στήριξη νομικών αγωγών από τους επηρεαζόμενους, αμέσως μετά τη ψήφιση του ΝΣΔΕ, με στόχο την δικαίωσή τους. Τον νομικό αγώνα σαφώς ενίσχυσε η δικαίωση του συναδέλφου εκπαιδευτικού Σώτου Κούλλουρου.

Ως θετική εξέλιξη μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί η αναβολή της συζήτησης τόσο του Νομοσχεδίου για το Νέο Σύστημα Διορισμών όσο και των Κανονισμών για τις εξετάσεις αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Έχουμε έντονη άποψη, πως η έγκαιρη αντίδραση, ο δυναμισμός και η σωστή διεκδίκηση μπορούν να φέρουν θετικές εξελίξεις και σε αυτά καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία της Α.Κί.ΔΑ εντός της ΠΟΕΔ και η επιμονή της για την πραγματοποίηση της τελευταίας πορείας διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔ, η οποία επιμένουμε πως δεν πρέπει να είναι και η τελευταία για το θέμα, γιατί θεωρούμε πως υπάρχει ακόμη αρκετός και δύσκολος δρόμος μέχρι τη δικαίωση όλων των συναδέλφων μας. Η νέα πρόταση μας προς την ΠΟΕΔ για κινητοποιήσεις που κατατέθηκε πριν 3 βδομάδες και αναμένουμε ακόμη να συζητηθεί.

Επιμονή, υπομονή, διεκδικητικότητα, πίστη και σταθερότητα στο δίκαιο του αγώνα.

Ως Κίνηση, θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις των επόμενων ημερών και την τροπή που θα πάρει η απόφαση για το καθεστώς αορίστου χρόνου και θα παρέμβουμε δυναμικά όπου χρειαστεί. Έγνοια μας και στόχος μας, είναι το καθεστώς αορίστου χρόνου να διασφαλίσει τους συμβασιούχους που δεν θα μονιμοποιηθούν και τους αντικαταστάτες συναδέλφους μας που θα συμπληρώνουν αθροιστικά 30μηνη υπηρεσία και αυτό σίγουρα όχι με καταληκτική ημερομηνία τις 30/8/2017 όπως επιμένει ο ΥΠΠ. Αναμένουμε επίσης να δούμε, κατά πόσον και με ποιο τρόπο θα συνδεθούν το καθεστώς αορίστου χρόνου, οι εξετάσεις και το ΝΣΔΕ το οποίο επιμένουμε πως πρέπει να ανασταλεί. Παράλληλα θα παρακολουθούμε στενά το θέμα της διαδικασίας των μονιμοποιήσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν κανονικά μέσα στον Ιούλιο. 

Από την περίοδο της συζήτησης της αλλαγής του συστήματος διορισμών, είχαμε την άποψη πως το όλο εγχείρημα ήταν στηριγμένο σε πρόχειρους σχεδιασμούς και υστερούσε στρατηγικής και νομικής κατοχύρωσης. Είχαμε αναδείξει πολλάκις, με αρθρογραφία και δημόσιες τοποθετήσεις μας πως το εγχείρημα αναμένεται να καταρρεύσει από τη στιγμή που εκκρεμούν νομικές υποθέσεις που το θέτουν υπό αμφισβήτηση. Είχαμε επίσης καταθέσει την έντονη μας αντίθεση στη θυματοποίηση των συναδέλφων μας που υπηρετούσαν τη Δημόσια Εκπαίδευση. Η σημερινή ξαφνική αλλαγή πλεύσης από την Επίσημη Πλευρά καταδεικνύει του λόγου το αληθές.
Αξίζει να αναφερθεί πως η Α.Κί.ΔΑ τα τελευταία χρόνια, σταθερά και συστηματικά, τοποθετείται, προειδοποιεί και πιέζει για όλες τις παραμέτρους που αφορούν στο ΝΣΔΕ και η στάση μας ήταν και είναι συνεπής! Ως Α.Κί.ΔΑ θα είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για το θέμα και έτοιμοι για την οποία παρέμβαση  χρειαστεί από την ΠΟΕΔ. Επαναλαμβάνουμε πως θα πρέπει απαραίτητα η όποια απόφαση να καλύψει και τους αντικαταστάτες συναδέλφους μας, τους οποίους και διαβεβαιώνουμε πως θα τους στηρίξουμε μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

Συνεχίζουμε τέλος να πιστεύουμε πως με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και την εμφανή αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να πείσει, η μοναδική οδός είναι η αναστολή της εφαρμογής του ΝΣΔΕ για να αποφευχθεί το προδιαγραφόμενο μπάχαλο που θα ακολουθήσει». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718