KESJULY18

2017-05-05 18:54:06
Απάντηση στην Προοδευτική: Σύντροφοι, πότε, επιτέλους, θα τολμήσετε να πείτε την αλήθεια;

Απάντηση στην Προοδευτική: Σύντροφοι, πότε, επιτέλους, θα τολμήσετε να πείτε την αλήθεια;


ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ*

  Την τιμητική μας είχαμε ο υποφαινόμενος και η Νέα Κίνηση στην έκτακτη έκδοση της φυλλάδας της Προοδευτικής.

Ως να μην αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα η εκπαίδευση της Κύπρου. Και διερωτώμαστε: Δηλαδή, τα προβλήματα της Κυπριακής εκπαίδευσης είναι ο Θέμης Πολυβίου και η Νέα Κίνηση;

Συνεχίζουν τις ψευδολογίες οι σύντροφοι και νομίζουν ότι οι συνάδελφοι προέρχονται από άλλο πλανήτη. Ξέρουμε τι τους καίει. Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι να πέσουμε στο επίπεδό τους.

Οι άνθρωποι που καθιέρωσαν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό επί Χριστόφια, οι άνθρωποι που βρέχει στην Εζεκία Παπαιωάννου και κρατούν ομπρέλα στην Πάφο, έρχονται να κατηγορήσουν τη Ν. Κίνηση για κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Τη Ν. Κίνηση, που είναι η μοναδική αυτόνομη, ακομμάτιστη κίνηση που λειτουργεί στην ΟΕΛΜΕΚ, με μέλη από όλους τους κομματικούς χώρους και με μοναδικό γνώμονά της το συμφέρον του εκπαιδευτικού και του δημόσιου σχολείου.

Λευκές επιταγές η Ν. Κίνηση δεν έδωσε και δεν δίνει σε κανένα. Αυτό το έκανε η Προοδευτική και οι πάτρωνές τους με τους τσάκαλους και μάνταλους που κουβάλησαν στην Κύπρο και με τους κοκκινοφρουρούς που γέμισε, επί προεδρίας Χριστόφια το Υπ. Παιδείας.

Δεν ντρέπονται και επικαλούνται ως παράδειγμα προς μίμηση τους νοσοκόμους, τους ανθρώπους, που αν μελετήσουν καλά τη συμφωνία που έκαναν, θα διαπιστώσουν ότι ξεπούλησαν τα πάντα, (κατάργηση θέσεων, μείωση κλιμάκων για νέους εισερχόμενους, κ.ά.) για να πάρουν μερικές δεκάδες ημέτεροι αναβάθμιση της κλίμακάς τους.

Δεν ντρέπονται ακόμη και επικαλούνται την έκθεση του «εμπειρογνώμονα», οι άνθρωποι που αρνήθηκαν να απαντήσουν στις αοριστολογίες και τα ψεύδη του εμπειρογνώμονα, θέλοντας να αφήσουν ανοχύρωτους τους εκπαιδευτικούς και την ΟΕΛΜΕΚ. Άρα, χλιαρή και ανύπαρκτη ήταν η δική σας αντίδραση και όχι της Ν. Κίνησης που πρωταγωνίστησε στην ετοιμασία της τεκμηριωμένης απάντησης προς τους εμπειρογνώμονες.

Με κατηγορούν προσωπικά ότι μιλώ υπέρ των νέων κανονισμών λειτουργίας των σχολείων. Μα καλά, διαφωνούν με την επαναφορά της αριθμητικής βαθμολογίας στο γυμνάσιο, με την κατάργηση των αδικαιολόγητων απουσιών, με την μείωση του αριθμού των απουσιών, με την παραμονή των αποβληθέντων στο σπίτι τους, κ.ά. Κατά τ’ άλλα αναφέρουν ότι αυξάνονται τα κρούσματα παραβατικότητας στα σχολεία (μήπως φταίει και γι’ αυτά η Ν. Κίνηση;) και δεν παραδέχονται ότι με τους νέους κανονισμούς θα κτυπηθεί η παραβατικότητα.

Να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι οι βουλευτές του κόμματος που προέρχεται η Προοδευτική ήταν από τους πρωταγωνιστές στο να γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς σε βάρος των εκπαιδευτικών, ερήμην της ΟΕΛΜΕΚ.

Δεν τους αρέσει, γιατί με τις ενέργειες μας μονιμοποιήθηκαν εκατοντάδες συνάδελφοι, προήχθησαν εκατοντάδες και θα μονιμοποιηθούν και θα διοριστούν πολλοί άλλοι ως το Σεπτέμβρη. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο κρίσης. Τι να τους κάνουμε; Ας τους κρίνουν όσοι μονιμοποιήθηκαν και όσοι προήχθησαν.

Η Ν. Κίνηση ήταν η πρώτη Κίνηση που διαφώνησε με το νέο σχέδιο αξιολόγησης και είναι η δική της πρόταση που χρησιμοποιήθηκε ως βάση για την ομόφωνη απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ. Κι όμως δεν ντρέπονται και λένε ψέματα ότι δήθεν δεν απορρίπτουμε το σχέδιο.

Δεν είμαι εγώ που προκαλώ βάναυσα τη νοημοσύνη των συναδέλφων σύντροφοι. Έχω ξεκάθαρες θέσεις και δεν ντρέπομαι ούτε να τις αναφέρω ούτε να τις προωθήσω. Άλλοι είναι που πρέπει να ντρέπονται και να τρίβουν τα μάτια τους.

Μας κατηγορούν ότι δεν αγωνιστήκαμε για τα οικονομικά και άλλα ωφελήματα των εκπαιδευτικών.

Μα καλά, το 2011 που ξεκίνησαν οι αποκοπές μισθών και γενικεύθηκαν τα επόμενα χρόνια (και δεν διστάζουμε να το πούμε, τα συνέχισε ο σημερινός πρόεδρος) ποιος ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Μήπως η Ν. Κίνηση; Και ποια ήταν η αντίδραση της Προοδευτικής τότε; Μήπως λούφαξε, γιατί ήταν η δική της κυβέρνηση; Κατ’ τ’ άλλα είναι η Ν. Κίνηση που κάνει κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Με την ευκαιρία, σας προκαλούμε να πείτε στους συναδέλφους των Γαλλικών – ειδικά αυτούς που είναι και υποψήφιοί σας – ποια είναι η θέση σας για τις γλώσσες.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά άλλα. Τι να πούμε όμως στους ανθρώπους που κινούνται με παρωπίδες και έχουν αναγάγει το ψεύδος και την παραποίηση της πραγματικότητας σε επιστήμη;

Ας αναλάβουν την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και τότε θα δούμε τι θα πράξουν με τους ψευδοπαλικαρισμούς τους.  

Δυστυχώς, όμως, για τους συντρόφους, οι συνάδελφοι δεν λειτουργούν με κομματικές παρωπίδες και θα δυναμώσουν στις επικείμενες εκλογές τη Ν. Κίνηση, για να συνεχίσει το έργο της.,

*Πρόεδρος Νέας Κίνησης Καθηγητών


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016