KESJULY18

2017-05-04 00:44:42
Μπορούμε να γίνουμε 100;

Μπορούμε να γίνουμε 100;


 ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΣΟΒΟΛΟΥ*

Εδώ και μήνες, μέσα από το φιλόξενο www.paideia-news , με το άρθρο μου  «Εσύ τι θα κάνεις στις εκλογές της ΠΟΕΔ;» http://www.paideia-news.com/index.php?id=109&hid=24771&url=

είχα κάνει σαφείς τις προϋποθέσεις συμμετοχής μου σε εκλογικές διαδικασίες της ΠΟΕΔ.  Κάποιοι συνάδελφοι/σσες, ελάχιστοι είναι αλήθεια, έδειξαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους και την επαναδραστηριοποίηση του ψηφοδελτίου της «ΡΙ.Α.ΚΙ.» - «Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση».  Επιμένουν ότι δεν πρέπει να σταματήσει να ακούγεται η φωνή μας.  Ότι δεν πρέπει να στερήσουμε από τους συναδέλφους να έχουν την επιλογή μιας αξιοπρεπούς, αγωνιστικής, τίμιας και ξεκάθαρης φωνής, ακόμη  κι αν δεν μαζευτούμε 100. 

Ισχυρίζονται ότι η τριετία που πέρασε δικαίωσε τις επισημάνσεις μας και έλειψε η συνεπής και έντιμη στάση μας από τα πεπραγμένα της ΠΟΕΔ.  Ισχυρίζονται ότι το νοσηρό κλίμα που επικρατεί, εδώ και δεκαετίες, στο συνδικαλιστικό εκπαιδευτικό χώρο, αποθαρρύνει συναδέλφους «να βγουν μπροστά» και να συμμετέχουν ενεργά σε νέα συλλογικά σχήματα.  Επιμένουν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η πλειοψηφία εγκρίνει τη δράση και τις θέσεις των κινήσεων που ευθύνονται για το συνδικαλιστικό μαρασμό.  Επιμένουν ότι το ψηφοδέλτιο της ΡΙ.Α.ΚΙ. πρέπει να συμμετέχει και να δώσει διέξοδο στους /στις συναδέλφους/σσες που «δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό».

Προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι υπάρχουν πολλοί/ές που είναι διατεθειμένοι να επιλέξουν με την ψήφο τους κάτι παραπέρα από τις κομματικές, φιλικές ή άλλες «κουμπαριές» τους.  Συνεχίζει να είναι ισχυρή η πεποίθησή μου ότι: Συνέχιση του αγώνα μέσα από συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες, έχει νόημα μόνο σε μία περίπτωση.  Αν διαφαινόταν ότι η βάση του κλάδου ήταν διατεθειμένη  να αγωνιστεί για αλλαγή της κατεστημένης νοοτροπίας στην ηγεσία της ΠΟΕΔ.  Αν υπήρχε η πραγματική βούληση και η δυνατότητα συγκρότησης πλήρη ψηφοδελτίων παγκύπρια με 100 υποψηφίους συναδέλφους/σσες.  Συνεχίζω να πιστεύω, επίσης, ότι οι μοναχικές πορείες μπορεί να προσφέρουν την ικανοποίηση της αξιοπρεπούς στάσης, αλλά δεν μπορούν να φέρουν πρακτικά αποτελέσματα ικανά να ανατρέψουν τα κακώς έχοντα.

Η συμμετοχή ξανά σε εκλογές θα είχε νόημα μόνο αν ήταν πραγματική απαίτηση της βάσης του κλάδου.  Σε διαφορετική περίπτωση οι υπάρχουσες κινήσεις ... φτάνουν και περισσεύουν. 

Επειδή οι ελάχιστοι συνάδελφοι/σσες που συζητούν μαζί μου επιμένουν ότι οι ιδέες και οι θέσεις της ΡΙ.Α.ΚΙ. θα μπορούσαν, μετά την πείρα του τι έγινε τα τρία τελευταία χρόνια, να συσπειρώσουν μια μεγάλη μερίδα συναδέλφων στην επαναδραστηριοποίησή της:  Τους διαβεβαιώνω ότι αν μαζευτούν 99 συνάδελφοι/σσες παγκύπρια που ασπάζονται τις θέσεις της ΡΙ.Α.ΚΙ., όπως τις έχουμε διατυπώσει εδώ και δεκαετίες (δες επισυναπτόμενο έγγραφο), θα είμαι ο 100ος ή καλύτερα ο 1ος που θα έμπαινα σ’ αυτό τον αγώνα.  Αν υπάρχει λοιπόν ενδιαφέρον από συναδέλφους της βάσης για επαναδραστηριοποίηση της ΡΙ.Α.ΚΙ. και συμμετοχή στα ψηφοδέλτια παγκύπρια ας το δηλώσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://goo.gl/forms/lNXKvaywfR40Wvme2

Ξέρω ότι τα πράγματα στην ηγεσία της ΠΟΕΔ, μετά και τις απροκάλυπτες υπονομεύσεις των αγώνων και τις «σκυφτοκέφαλες γονυκλισίες» στην εξουσία, δεν προμηνύουν αισιοδοξία και δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους.  Εμείς λοιπόν λέμε ξεκάθαρα στη βάση του κλάδου πως μπορεί η ίδια να πάρει τις τύχες στα χέρια της. Ας το τολμήσει.

*Διευθυντής Δημοτικού ΣχολείουΑφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016