KESJULY18

2017-05-02 14:05:32
Διαφωνίες Γονέων Πάφου για κατάργηση του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου

Διαφωνίες Γονέων Πάφου για κατάργηση του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου


Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κενδέα και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Επαρχίας Πάφου, με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι:

«Μετά από κοινή συνεδρίαση τους, παρουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονιών του σχολείου, αποφάσισαν όπως δηλώσουν την έντονη διαφωνία τους με την εισήγηση/ πρόταση της Σχολικής Εφορείας Πάφου για κατάργηση του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου και τη μεταφορά του Νικολαϊδείου Γυμνασίου στις εγκαταστάσεις του.

Η εισήγηση/πρόταση αυτή είναι ξαναζεσταμένο φαγητό και επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από τρία περίπου χρόνια, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οποιοιδήποτε λόγοι για να πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο .

Μας προξενεί μάλιστα αρνητική εντύπωση, το γεγονός πως η συγκεκριμένη εισήγηση/πρόταση δεν στηρίζεται σε κανένα απολύτως επιχείρημα και σε καμία απολύτως μελέτη. Το επιχείρημα της ανάγκης δημιουργίας νέου σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης και η δήθεν δυστοκία εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για ανέγερση του, επ ουδενί δεν σημαίνει την κατάργηση κάποιου άλλου σχολείου και δη σχολείου Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Επιπρόσθετα, η αναβάθμιση, η βελτίωση και ο εξωραϊσμός του χώρου και των εγκαταστάσεων του Ζ’ Δημοτικού Σχολείου, όπως προτάσσουν κάποιοι, μπορεί να γίνουν και ως Ζ’ Δημοτικό Σχολείο. Αρκεί πολύ απλά να υπάρχει η πραγματική βούληση και θέληση από τους αρμόδιους φορείς. Οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να γίνουν εκτεταμένες εργασίες στο Σχολείο διότι ο χώρος του Σχολείου ανήκει στην Τουρκοκυπριακή Κοινότητα.

Αρνητική εντύπωση μας προξενεί επίσης το γεγονός πως ενώ η Πρόεδρος και τα μέλη της προηγούμενης Σχολικής Εφορείας Πάφου, σε συνεδρίαση τους ημερομηνίας 13 Ιουλίου 2014, ομόφωνα αποφάσισαν τη μη κατάργηση οποιουδήποτε Σχολείου, η σημερινή Σχολική Εφορεία, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εκλογή της αποφάσισε στροφή 360 μοιρών. Διερωτόμαστε τι έχει αλλάξει από τότε.

Αντιθέτως, υπάρχουν πολλοί λόγοι που επιβάλλουν ώστε το Ζ΄Δημοτικό Σχολείο να συνεχίσει την λειτουργία του. Πιο κάτω παραθέτουμε μερικούς:

  • Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που φοιτούν στο Ζ΄ Δημοτικό, κατοικούν γύρω από το σχολείο και πηγαινοέρχονται περπατητά. Τι θα απογίνουν άραγε αύριο τα 140 αυτά τα παιδιά αν το σχολείο κλείσει? Μήπως θα ζητηθεί από αυτά και τους γονείς τους να φοιτήσουν σε απομακρυσμένα σχολεία; Τα γειτονικά σχολεία του κέντρου άλλωστε είναι υπερπλήρη
  • Το Ζ΄ Δημοτικό Σχολείο είναι το μόνο σχολείο του κέντρου της Πάφου, που λειτουργεί και ως ολοήμερο προαιρετικό σχολείο και που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ του ΥΠΠ. Επομένως με το κλείσιμο του ουσιαστικά κάποιοι θα κλείσουν τρία σχολεία.
  • Το σχολείο συνορεύει με το Α΄ Δημόσιο Νηπιαγωγείο Πάφου. Διερωτόμαστε κατά πόσο είναι παιδαγωγικά και κοινωνικά ορθό, μαθητές Γυμνασίου να είναι σε άμεση επαφή με παιδιά νηπιαγωγείου.
  • Διαθέτει μεγάλη αυλή και αθλητικό γήπεδο.
  • Στο κτίριο του Ζ΄ Δημοτικού Σχολείου έχουν γίνει εργασίες  αντισεισμικής αναβάθμισης  και είναι κατασκευασμένο με προδιαγραφές για Δημοτικό Σχολείο.
  • Για καθαρά και μόνο παιδαγωγικούς λόγους, σχολεία εν έτη 2017 δεν πρέπει να κλείνουν.

Καταλήγοντας, η εισήγηση/πρόταση της Σχολικής Εφορείας Πάφου για κατάργηση του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου και τη μεταφορά του Νικολαιδείου Γυμνασίου στις εγκαταστάσεις του, το μόνο που πετυχαίνει είναι να δημιουργήσει αναστάτωση στους γονείς και τα παιδιά του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου. Αλήθεια αναλογίστηκε κανείς τις συνέπειες στη ψυχολογία των παιδιών ακούοντας την είδηση για κλείσιμο του σχολείου τους;

Συνεπώς η Σχολική Εφορεία, οι εκπαιδευτικοί φορείς της Πάφου και όχι μόνο, θα πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειες τους στην αποδοτικότερη αξιοποίηση του Ζ΄Δημοτικού, στην περαιτέρω βελτίωση του και στην υλικοτεχνική αναβάθμιση του.

Το Ζ΄ Δημοτικό Σχολείο, τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο και οι γονείς τους, δεν θα θυματοποιηθούν για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του Νικολαιδείου Γυμνασίου. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε από την αρχή της δημιουργίας του με πρόχειρους και λανθασμένους χειρισμούς.

Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Ζ΄ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κενδέα  και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Επαρχίας Πάφου, θα πράξουν ότι χρειαστεί για να αποτρέψουν τις μεθοδεύσεις κάποιων για κλείσιμο του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016