KESJULY18

2017-04-25 13:24:03
Ο Καδής τέλεσε τα εγκαίνια τη της αίθουσας  Ειδικής Αγωγής του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου

Ο Καδής τέλεσε τα εγκαίνια τη της αίθουσας Ειδικής Αγωγής του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου


«Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, συμπεριλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο εφαρμόζει ενταξιακή εκπαιδευτική πολιτική, που ενισχύεται από δράσεις συνεκπαίδευσης σε ειδικές δομές, που επιτρέπουν τη σχολική και κοινωνική ενσωμάτωση των μαθητών». Αυτό  ανέφερε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων  της αίθουσας  Ειδικής Αγωγής του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου.

Στο πλαίσιο αυτό είπε ο κ. Καδής  οι σχολικοί ψυχολόγοι, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς εργάζονται συλλογικά, αξιοποιώντας παιδαγωγικές και θεραπευτικές μεθόδους, ώστε να παρέχουν στα παιδιά ολοκληρωμένη στήριξη.

Τα εγκαίνια  της αίθουσας ειδικής αγωγής του Λυκείου  Αγίου Νεοφύτου Πάφου τέλεσε ο υπουργός  Παιδείας στις 11.30 το πρωί  στην παρουσία του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου,  ανώτερων λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, εκπαιδευτικών,  δωρητών, γονέων και μαθητών.

Η συγκεκριμένη αίθουσα είπε  ο υπουργός  Παιδείας αποτελεί ένα λειτουργικό, καλαίσθητο και άρτια εξοπλισμένο χώρο, ώστε τα παιδιά της Ειδικής Μονάδας να περνούν όμορφα και δημιουργικά τη φοίτησή τους στο σχολείο.

Η  αίθουσα διαθέτει διαδραστικό πίνακα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ειδικά εκπαιδευτικά λογισμικά, βιντεοπροβολέα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, οθόνη αφής και cdplayer.

 Με την αξιοποίηση των σύγχρονων εκπαιδευτικών αυτών μέσων, τα παιδιά υποβοηθούνται και υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της διδακτικής πράξης, προκειμένου να βελτιώσουν τη σωματική, τη συναισθηματική, την πνευματική και την κοινωνική τους κατάσταση, ανάλογα πάντα με τις ιδιαίτερες προσωπικές τους ανάγκες.

Στην Πάφο  επεσήμανε ο κ. Καδής λειτουργούν σήμερα τρείς Ειδικές Μονάδες σε Γυμνάσια και δύο σε Τεχνικές Σχολές με τη συμμετοχή 23 συνολικά παιδιών. Η Ειδική Μονάδα του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου λειτούργησε την 1η Σεπτεμβρίου 2016 και είναι η πρώτη που δημιουργήθηκε σε Λύκειο της πόλης και επαρχίας Πάφου. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά φοιτούν σε αυτήν τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο παρακολουθούν το Προεπαγγελματικό Πρόγραμμα σε χώρους εκτός σχολείου. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας εντάσσεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των δράσεων της Ειδικής Αγωγής στη Μέση Εκπαίδευση και απευθύνεται σε παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες, τα οποία φοιτούν στα Λύκεια. Μέλημα αυτής της εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής αποτελεί η ομαλή μετάβαση των εν λόγω μαθητών από τον σχολικό στον επαγγελματικό χώρο.

Η διευθύντρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου κ. Γιωργούλλα Φλουρή καλωσορίζοντας  τον υπουργό  Παιδείας και τους  παρευρισκόμενους ανέφερε ότι με τη συνεργασία Μέσης Εκπαίδευσης , του επαρχιακού επιθεωρητή και των οργανωμένων γονιών το σχολείο  πρωτοστατεί στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της Παιδείας.

Η αίθουσα ειδικής μονάδας που εγκαινιάζεται σήμερα είπε η κ. Φλουρή, αποτελεί μια βασική αναγκαιότητα για τα παιδιά με ειδικές  ικανότητες και δείχνει την ευαισθησία όλων  για προσφορά και  κατανόηση.

Στις ειδικές μονάδες, μπορούν να ενταχθούν παιδιά μετά από απόφαση της επαρχιακής επιτροπής  ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

«Ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο πρέπει να παρέχει σε όλους  τους μαθητές ίδιες ευκαιρίες ενσωμάτωσης  στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η σχολική και κατ επέκταση η κοινωνική ενσωμάτωση  αποτελεί μακρόχρονη διαδικασία η οποία επιτυγχάνεται με τον συγχρονισμό και την αλληλεπίδραση. Η συνεργασία  σχολείου και οικογένειας θεωρείται επιβεβλημένη  με απώτερο στόχο την συνεχή βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης  με βάση την ισονομία όλων των παιδιών αλλά και την ισότιμη πρόσβαση  στο κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης».

Η μονάδα  στο  Λύκειο Αγίου Νεοφύτου  δημιουργήθηκε με την έμπρακτη οικονομική  συνεισφορά  των μελών της διαχειριστικής επιτροπής  της διαθήκης  του μακαριστού ευεργέτη της Πάφου  Χριστόδουλου Πετρίδη. Από μέρους  της επιτροπής  χαιρετισμό απηύθυνε  στην τελετή των εγκαινίων  ο κ. Σαββάκης Γεωργίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μαθητές και μαθήτριες του σχολείου παρουσίασαν  καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Ο Καδής τέλεσε τα εγκαίνια τη της αίθουσας  Ειδικής Αγωγής του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου

Ο Καδής τέλεσε τα εγκαίνια τη της αίθουσας  Ειδικής Αγωγής του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718