KESJULY18

2017-04-24 14:01:43
Προοδευτική Δασκάλων: ΠΑΔΕΔ, ΑΚΙΔΑ και ΔΗΚΙ πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος της ΠΟΕΔ

Προοδευτική Δασκάλων: ΠΑΔΕΔ, ΑΚΙΔΑ και ΔΗΚΙ πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος της ΠΟΕΔ


«Η Προοδευτική παραμένει σταθερή σε θέσεις, αρχές και αξίες»

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Στο πνεύμα των γιορτών του Πάσχα, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών απευθύνει προς τον διδασκαλικό κόσμο τις θερμές της ευχές. Προσδοκούμε και εργαζόμαστε για τη βελτίωση της καθημερινότητας του εκπαιδευτικού και για την ανάσταση του τόπου μας.

Με λύπη και απογοήτευση παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τα όσα λαμβάνουν χώρο στο εσωτερικό μέτωπο της ΠΟΕΔ. Από τη μια οι συνεχείς αντιπαραθέσεις, δημόσιες και μη, ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ, και από την άλλη οι δημόσιες ανακοινώσεις για τη διαδικασία πλήρωσης της θέσης του Ειδικού Γραμματέα της ΠΟΕΔ, έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος και την εικόνα της Οργάνωσης. Ακόμα πιο λυπηρό είναι το γεγονός πως όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις γίνονται σε μια περίοδο που επιβάλει η Οργάνωση ενωμένη να δώσει τον κρίσιμο αγώνα για τους συμβασιούχους και αντικαταστάτες συναδέλφους. Πάρα πολλά θέματα που απασχολούν έντονα τον κλάδο μένουν σε στασιμότητα, αφού αξιωματούχοι της Γραμματείας της ΠΟΕΔ αναλώνονται σε προσωπικές και προεκλογικές αντιπαραθέσεις.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, κάθε πιθανή μορφή σωματικής και λεκτικής βίας. Διαφορές και αντίθετες απόψεις μεταξύ των κινήσεων φυσικά και υπάρχουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν για εμάς δικαιολογία για λεκτική και σωματική βία. Η διατήρηση συνεχούς κόντρας και το μπαράζ υποτιμητικών και υβριστικών χαρακτηρισμών, εσωτερικά ή ακόμα χειρότερα με δημόσιες αναρτήσεις πλήττει πρώτα από όλα την ΠΟΕΔ, που δήθεν τόσο κόπτονται για αυτήν. Εμείς θυμίζουμε ότι μετά την 30η Μαΐου, ημέρα που θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΠΟΕΔ, υπάρχει και η 31η Μαΐου, ημέρα που η Οργάνωση πρέπει να βγει πιο δυνατή για να συνεχίσει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της.

Όσο αφορά το θέμα και τις διαδικασίες πρόσληψης Ειδικού Γραμματέα της ΠΟΕΔ και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μέσα από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις ΠΑΔΕΔ-ΔΗΚΙ και ΑΚΙΔΑ, επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε στους συναδέλφους ότι η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καμία εμπλοκή δεν είχε στα όποια «παιχνίδια» έχουν διαδραματιστεί στην όλη διαδικασία. Αντίθετα έχουμε πλήρως σεβαστεί τόσο τις διαδικασίες, όσο και τις εισηγήσεις και προτάσεις του οίκου που έχει μισθώσει η ΠΟΕΔ για να εκτελέσει την όλη διαδικασία πλήρωσης της θέσης. Σεβόμενη τόσο τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, όσο και τους πόρους της Οργάνωσης, κινήθηκε βάσει των προτάσεων του ανεξάρτητου οίκου. Είναι πραγματικά λυπηρά και καταδικαστέα όσα ακολούθησαν της πρόσληψης του νέου Ειδικού Γραμματέα, αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν εντός του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.

Καταληκτικά, δηλώνουμε πως σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσουμε τον τρόπο που πολιτεύονται οι άλλες Κινήσεις στην ΠΟΕΔ. Αντίθετα θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με ήθος και αξιοπρέπεια, έχοντας ως οδηγό τις σταθερές αξίες και αρχές της Κίνησης. Η υπευθυνότητα και η συνέπεια σε θέσεις, αρχές και αξίες είναι στοιχεία που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία κάθε οργανωμένου συνόλου και ιδίως μιας διδασκαλικής Κίνησης. Δυστυχώς κάποιοι τα έχουν θυσιάσει και αυτά στο βωμό εκλογικών κι άλλων συμφερόντων».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Δώρα Κατσελλή
Tue April 25, 2017, 06:14:28
Αγαπητοί συνάδελφοι της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, Η ΔΗ.ΚΙ. όφειλε να απαντήσει (6.6.2017) στις αηθεις κατηγορίες της ΑΚΙΔΑ για διασπάθιση χρήματος για τη διαδικασία πρόσληψης Ειδικού Γραμματέα. Την ΠΟΕΔ διασύρουν εκείνοι που εργολαβικά μέσα από το fb ή και με άλλα μέσα αναπαραγάγουν μέχρι και σήμερα και φαντάζομαι και μέχρι τις εκλογές ψευδή στοιχεία για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Σεβόμενοι τις 5.700 συναδέλφους μα είμαστε έτοιμοι ως Κίνηση να παρουσιάσουμε στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές ΑΛΛΑ ΟΧΙ σε δημόσιο επίπεδο, όπως με σκοπιμότητα πράττει η ΑΚΙΔΑ. Εξάλλου η πορεία και η ιστορία μας στην ΠΟΕΔ αποτελεί εχέγγυο. Με την ανακοίνωσή σας που μιλά για "παιχνίδια" 20 μέρες μετά το διασυρμό της ΠΟΕΔ από την ΑΚΙΔΑ πυροδοτείτε ξανά τη συζήτηση... πλήττοντας την ΠΟΕΔ σε μια προσπάθεια να κριθείτε ως η ανώτερη των Κινήσεων...

Μιχάλης Α. Πόλης
Mon April 24, 2017, 17:09:20
Αντί να το παίζετε Πόντιοι Πιλάτοι, θα περιμέναμε να καταδικάσετε:
1. Την πρόσληψη ειδικού γραμματέα με μη αξιοκρατικό τρόπο.
2. Την αναίτια άσκηση σωματικής βίας εις βάρος του Προέδρου της ΑΚΙΔΑ.
Τούτων λεχθέντων η εικόνα της ΠΟΕΔ είναι δευτερευούσης σημασίας. Την βρωμιά δεν την κρύβεις κάτω από το χαλί αλλά την καθαρίζεις με αξιοκρατία, διαφάνεια, εντιμότητα και αμεροληψία.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718