KESJULY18

2017-04-13 13:37:46
Η ΠΟΕΔ προκηρύσσει τις εκλογές της στις 30 του Μάη

Η ΠΟΕΔ προκηρύσσει τις εκλογές της στις 30 του Μάη


Η ΠΟΕΔ πληροφορεί τα μέλη της ότι οι φετινές Εκλογικές Γενικές Συνελεύσεις Δασκάλων (ΕΚΛΟΓΕΣ 2017) θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 30 του Μάη, 2017, στις 8 το πρωί, στα ακόλουθα κατά Επαρχιακό Γραφείο Κέντρα :

  • ΛΕΥΚΩΣΙΑ         : Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως Στροβόλου
  • ΛΕΜΕΣΟΣ          : ΚΑ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού
  • ΛΑΡΝΑΚΑ          : Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αγ. Λαζάρου
  • ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ  : Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου
  • ΠΑΦΟΣ             : Ι΄ Δημοτικό Σχολείο Πάφου
  • ΜΟΡΦΟΥ           : Δημοτικό Σχολείο Περιστερώνας.

Οι Εκλογικές Γενικές Συνελεύσεις θα έχουν ως αποκλειστικό θέμα την εκλογή των Γενικών Αντιπροσώπων που θα εκπροσωπούν κάθε Επαρχιακό Γραφείο στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 8 το πρωί και θα συνεχιστεί, με μονόωρη διακοπή μεταξύ των ωρών 2.30 και 3.30 μετά το μεσημέρι, ως τις 7 το απόγευμα, εκτός αν εξακολουθεί να υπάρχει προσέλευση ψηφοφόρων οπότε και η αρμόδια Εφορευτική Επιτροπή μπορεί να παρατείνει την ψηφοφορία κατά την κρίση της.

Διευκρινίζεται ότι για τους συναδέλφους που υπάγονται στο Επαρχιακό Γραφείο Κερύνειας, όπως και για όλους τους άλλους εκτοπισμένους συναδέλφους των Ε.Γ. Αμμοχώστου και Μόρφου, έχουν γίνει διευθετήσεις, όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια, ώστε αυτοί να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα στα πλαίσια της Εκλογικής Συνέλευσης του Γραφείου στο οποίο υπηρετούν (σε ξεχωριστό, όμως, Εκλογικό Κέντρο). Για τα Εκτοπισμένα Επαρχιακά Γραφεία, τα ψηφοδέλτια θα συγκεντρωθούν σε κοινή κάλπη σε ένα από τα Εκλογικά Κέντρα, που θα οριστεί από τη Γραμματεία, και ακολούθως θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων.

2.  Στα Κεντρικά Γραφεία της Οργάνωσης, καθώς και σε όλα τα Επαρχιακά, έχουν αναρτηθεί, σύμφωνα με το Καταστατικό, οι Εκλογικοί Κατάλογοι που έχουν διαμορφωθεί μετά την εξέταση των ενστάσεων. Οι Κατάλογοι αυτοί είναι οριστικοί και κανένα μέλος που δεν έχει περιληφθεί σ’ αυτούς δεν δικαιούται να ψηφίσει, εκτός ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Εφορευτικής Επιτροπής για συγκεκριμένους λόγους που αναφέρονται στο Καταστατικό.

3.  Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τους Εκλογικούς Καταλόγους, οι έδρες των Γενικών Αντιπροσώπων κατά Επαρχιακό Γραφείο κατανέμονται όπως πιο κάτω, ενώ δικαιολογείται η χρησιμοποίηση του αριθμού σημείων προτίμησης που εμφαίνεται παραπλεύρως :

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΑΡ. ΜΕΛΩΝ

ΑΡ. ΓΕΝ. ΑΝΤ/ΠΩΝ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

 

 

 

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

1952

34

9

ΛΕΜΕΣΟΣ

1327

23

6

ΛΑΡΝΑΚΑ

863

15

4

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

583

10

3

ΠΑΦΟΣ

565

10

3

ΜΟΡΦΟΥ

274

5

1

ΚΕΡΥΝΕΙΑ

170

3

1

     

 

ΣΥΝΟΛΟ

5734

100

 

 Νοείται ότι οι πιο πάνω αριθμοί είναι ενδεικτικοί και μόνο για σκοπούς υποβολής υποψηφιοτήτων. Ο ακριβής αριθμός των εδρών κάθε Επαρχιακού Γραφείου θα καθοριστεί ύστερα από την ψηφοφορία, με βάση τον αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων σε κάθε Επαρχιακό Γραφείο και σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού.

4.  Υποψηφιότητες θα πρέπει να υποβληθούν, το αργότερο ως την Παρασκευή, 12 του Μάη, 2017, στις 1 μετά το μεσημέρι, είτε απευθείας προς τη Γραμματεία της Οργάνωσης είτε μέσω του Γραμματέα του Επαρχιακού Γραφείου για τη διεκδίκηση των εδρών του οποίου υποβάλλονται. Για τους υποψηφίους συνδυασμού μπορεί να υποβάλλεται ενιαίος κατάλογος που πρέπει, όμως, να συνοδεύεται με έγγραφη αποδοχή των υποψηφίων.

5.  Καλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να κάμουν διευθετήσεις ώστε οι συνάδελφοι να διευκολυνθούν, όπου το πρόγραμμα το επιτρέπει, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στη διάρκεια του πρωινού.

6.  Τέλος, η Οργάνωση τονίζει, ιδιαίτερα, ότι αποδίδει τεράστια σημασία στην από κάθε άποψη άρτια οργάνωση των Εκλογών, επιδιώκοντας όπως αυτές διεξαχθούν ομαλά και χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, καλεί τους συναδέλφους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με ωριμότητα και σε ήπιο, δημοκρατικό κλίμα, όπως αρμόζει σε υπεύθυνους πνευματικούς ανθρώπους και όπως έπρατταν ως σήμερα.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718