KESJULY18

2017-04-11 16:56:06
Η ΠΟΕΔ αξίωσε αναστολή της εφαρμογής του Νεου Συστήματος Διορισμών ...

Η ΠΟΕΔ αξίωσε αναστολή της εφαρμογής του Νεου Συστήματος Διορισμών ...


 ...Και το καθεστώς αορίστου χρόνου για όσους έχουν υπηρεσία 30 μηνών

Με σκοπό να απαιτήσει την αναστολή της εφαρμογής της νομοθεσίας για το νέο σχέδιο διορισμών στην εκπαίδευση, καθώς και την υιοθέτηση του καθεστώτος αορίστου χρόνου και στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως υποδεικνύεται μέσα κι από σχετική απόφαση δικαστηρίου, η ΠΟΕΔ πραγματοποίησε σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπου και επέδωσε σχετικό υπόμνημα προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί της Μέσης.  
Το υπόμνημα παρέλαβε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης, κ. Σοφία Ιωάννου - Γεωργίου. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, επιδίδοντας το υπόμνημα, είπε ότι είναι στη διάθεση του Υπουργού Παιδείας το συντομότερο να συζητήσουν μαζί του το συγκεκριμένο θέμα.
Η κ. Ιωάννου, παραλαμβάνοντας το υπόμνημα είπε ότι το Υπουργείο αντιλαμβάνεται τα θέματα που τους απασχολούν.
«Είναι πάντα πρόθεση του Υπουργείου να λειτουργεί με τρόπο ανθρώπινο και δίκαιο και ήταν πάντα από την αρχή πρόθεση του να δει όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εμπλέκονται, εννοείται μέσα στα πλαίσια του καλώς νοούμενου συμφέροντος του εκπαιδευτικού συστήματος του τόπου μας. Τα θέματα που εγείρετε δεν εξαρτώνται μόνο από το Υπουργείο Παιδείας. Θα μεταφέρω το υπόμνημα σας στον Υπουργό και τα θέματα σας θα εξεταστούν», πρόσθεσε.
Οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Όχι, στο νέο Σχέδιο Διορισμών, Αορίστου χρόνου τώρα, Απαξίωση πτυχίου, Ρουσφέτι στην Παιδεία, Λογοθεραπευτές», και φώναζαν συνθήματα όπως «Είμαστε στην Κύπρο του 2017. Φτάνει αδικίες στη νέα τη νέα γενιά», «Ζητούμε αορίστου και στην παιδεία, διασφαλίστε όλους όσοι έχουν υπηρεσία», «Καιρός να μας ακούσετε εσείς στα Υπουργεία, όλα αυτά που κάνετε πλήττουν την παιδεία», «30 μήνες τώρα στις τάξεις, στα θρανία και εσείς τους οδηγείτε στην ανεργία», «Δεν είμαστε ικέτες, αλλά παιδαγωγοί, να πάρετε το θέμα πίσω στη Βουλή» .
Ακολούθησε πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου και και εκεί επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Το υπόμνημα παρέλαβε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Κύπρος Κυπριανού. Υπομνήματα παρέδωσαν και σε κοινοβουλευτικά κόμματα.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, μιλώντας στα μέλη της Οργάνωσης έξω από το Υπουργείο Παιδείας, είπε ότι μαζεύτηκαν για ένα δικαίωμα που έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν υπηρετήσει και το έχουν υπηρετήσει πολύ αξιοπρεπώς αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα με 30μηνη και πλέον υπηρεσία.
«Είναι ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται και πρέπει να αναγνωριστεί και από την κυπριακή πολιτεία και από την Κυβέρνηση και από την Βουλή. Αυτό το καθεστώς σε όλη την Ευρώπη, είναι αναγνωρισμένο και εμείς είμαστε σίγουροι ότι δεν μπορεί παρά να αναγνωριστεί και στην Κύπρο. Σήμερα, δυστυχώς, με τα νέα δεδομένα, με τον τρόπο που να εφαρμοστεί το νέο σύστημα διορισμών, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα, τα οποία έχουμε επεξηγήσει, όλο αυτό το διάστημα και στη Βουλή, και στα κόμματα και όπου έτυχε να μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα», πρόσθεσε.
Ο κ. Φυλακτού είπε ότι η ΠΟΕΔ σήμερα έστω και μόνη παλεύει γι’ αυτό το δίκαιο αίτημα και πρόσθεσε ότι από το πρωί, έχουν λάβει τηλεφωνήματα και από καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης που έχουν το 30μηνο ότι είναι στο πλευρό τους και θα έχουν μια συνεργασία γι’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα το οποίο πρέπει να διαχειριστούν χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Ανέφερε ότι έχουν λάβει την ενημέρωση και την πληροφόρηση ότι όχι μόνο επιβάλλεται να αναγνωριστεί το καθεστώς αορίστου χρόνου, αλλά η μη αναγνώριση του αορίστου χρόνου επιβάλλεται να ποινικοποιηθεί και από την Βουλή.
Ο λογοθεραπευτής Κώστας Χατζηθωμάς, σε δηλώσεις του είπε ότι σήμερα αντιδρούν στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας που μέσα από το νέο Σχέδιο Διορισμών προσπαθεί να πετάξει στο μακρύ κατάλογο των ανέργων χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έχουν συσσωρεύσει εμπειρία και ασχολούνται με θεραπείες παιδιών στις δημοτική εκπαίδευση.
Η Πρόεδρος της Κλαδικής Αντικαταστατών της ΠΟΕΔ Σοφία Κακουλή, σε δήλωση της είπε ότι ως έκτακτοι εκπαιδευτικοί ζητούν την εφαρμογή του καθεστώτος αορίστου χρόνου και στην εκπαίδευση και πρόσθεσε ότι ζητούν πρωτίστως την παγοποίηση της εφαρμογής του νέου Σχεδίου Διορισμών στην εκπαίδευση μέχρι ξεκαθαρίσει το όλο ζήτημα.
«Στην Δημοτική Εκπαίδευση, είμαστε 400 περίπου εκπαιδευτικοί οι οποίοι επηρεαζόμαστε και έχουμε ήδη υπερκαλύψει το 30μηνο. Ζητούμε, συνεπώς, από τα κόμματα και την Κυβέρνηση, όπως εξετάσουν ενδελεχώς το όλο ζήτημα», πρόσθεσε.
Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔ αναφέρει ότι η έναρξη της εφαρμογής του Νέου Σχεδίου Διορισμών στην Εκπαίδευση καθίσταται, κατά γενική ομολογία, αρκούντως προβληματική και ιδιαίτερα επισφαλής.
«Οι αρνητικές εκπαιδευτικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από την υλοποίηση του Σχεδίου, επιβάλλουν, κατ’ εμάς, την προσεκτική επανεξέταση της σχετικής Νομοθεσίας και την υιοθέτηση των αναγκαίων τροποποιήσεων που θα διασφαλίσουν τη σωστή εφαρμογή του. Η ΠΟΕΔ έχει, για τους λόγους αυτούς, ζητήσει τόσο με απευθείας διαβήματά της προς τον αρμόδιο Υπουργό της Παιδείας όσο και, με την ευκαιρία της συζήτησης από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής των Κανονισμών για τις Εξετάσεις που προγραμματίζεται να διεξαχθούν για τους σκοπούς του ΝΣΔΕ, την αναστολή της εφαρμογής του Σχεδίου, μέχρι να αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά και να επιλυθούν τα προβλήματα που εντοπίζονται», προσθέτει.
Αναφέρει, επίσης, μεταξύ άλλων, ότι σχετικό με το συγκεκριμένο ζήτημα είναι, περαιτέρω, και το θέμα της εφαρμογής του καθεστώτος αορίστου χρόνου στη Δημόσια Εκπαίδευση, ιδιαίτερα ύστερα από σχετική Απόφαση αρμόδιου Δικαστηρίου σε προσφυγή επηρεαζόμενου εκπαιδευτικού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Η ΠΟΕΔ αξίωσε αναστολή της εφαρμογής του Νεου Συστήματος Διορισμών ...

Η ΠΟΕΔ αξίωσε αναστολή της εφαρμογής του Νεου Συστήματος Διορισμών ...


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Παναγιώτης Αντωνίου
Tue April 11, 2017, 17:47:45
Αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις. Δυστυχώς καποιοι θέλουν να μπουν τροχοπέδη στην εξελιξη.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718