KESJULY18

2017-04-08 20:02:41
ΑΚΙΔΑ: Ολοκληρώθηκε όπως είχαμε δυστυχώς «προβλέψει» η σκανδαλώδης  πρόσληψη Ειδ. Γραμματέα της ΠΟΕΔ

ΑΚΙΔΑ: Ολοκληρώθηκε όπως είχαμε δυστυχώς «προβλέψει» η σκανδαλώδης πρόσληψη Ειδ. Γραμματέα της ΠΟΕΔ


 Με αποκλειστική ευθύνη των κομματικών Κινήσεων ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία και ΔΗΚΙ

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση. (Το Paideia-News επαναλαμβάνει τη θέση του ότι δεν υιοθετεί κατ’ ανάγκη το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα):

«Οι ηγεσίες των κομματικών Κινήσεων ΠΑΔΕΔ – ΔΗΚΙ  μετέτρεψαν δυστυχώς την κοινή θέση τους σε απόφαση της ΠΟΕΔ. Η απόφασή τους είναι για μας απαράδεκτη από κάθε άποψη. Ήταν προσχεδιασμένη εδώ και καιρό με στόχο να επιλέξουν συγκεκριμένο υποψήφιο, την οποία και γνωρίζαμε γι’αυτό και «μαντέψαμε» την πρόθεση τους πριν την συνεδρία του χθεσινού ΔΣ της ΠΟΕΔ. Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Η προσχεδιασμένη απόφαση τους δυστυχώς ήρθε λίγες ώρες αργότερα με την οριακή απόφαση του ΔΣ της Οργάνωσης μας.

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΔΕΔ και πρόεδρος της ΠΟΕΔ και η κομματική  Κίνησή του,σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα συνεχίζουν από χθες τα διάφορα παραπλανητικά δημοσιεύματα,στα οποία αναφέρονται όσες «αλήθειες» τους βολεύουν καισυνεχίζουνμε περισσό θράσος τις προσβλητικές αναρτήσεις εις βάρος της Α.ΚΙ.ΔΑ και των στελεχών μας, οι οποίες απ' ότι φαίνεται, τους έγιναν συνήθειο πια. Κι όλα αυτά επειδή τολμήσαμε για άλλη μια φορά να αποκαλύψουμε το παρασκήνιο και την συγκεκριμένη προειλημμένη απόφαση που έχουν λάβει εδώ και καιρό μαζί με την ΔΗΚΙ, απόφαση που πιθανόν και να λήφθηκε σε κάποιο άλλο πιο ψηλό επίπεδο.

Αυτοί που έπρεπε να ντρέπονται και θα πρέπει να απολογηθούν στους συναδέλφους μας για την απόφασή τους και για τις περιπέτειες και τον διχασμό που οδηγούν την ΠΟΕΔ, είναι αυτοί που ψήφισαν και προέκριναν τον 5ο στη σειρά κατάταξης υποψήφιο,αγνοώντας την εισήγηση της εταιρείας Baker & Tilly που εισηγήθηκε και υπέδειξε στην Γραμματεία της ΠΟΕΔ με σειρά κατάταξης και μέσα από σωστές αξιόπιστες και διαφανείς διαδικασίες 4 άλλους υποψήφιους πιο πάνω από αυτόν. Μάλιστα οι δύο από τους οποίους είχαν ψηλότερες βαθμολογίες σε όλους τους τομείς από το άτομο που έχει αποφασίσει η οριακή πλειοψηφία (ΠΑΔΕΔ – ΔΗΚΙ ) με 12 ψήφους να επιλέξει, έναντι 10  ψήφων ( Α.Κί.ΔΑ – Αγ. Συνεργασία ) που πήρε ο πρώτος υποψήφιοςστην συνολική βαθμολογία και ήταν και η πρώτη επιλογή της εταιρείας που προσλάβαμε ως ΠΟΕΔ, με πάρα πολύ μεγάλη διαφορά στην συνολική κατάταξη από τους υπόλοιπους.

Δυστυχώς η οριακή πλειοψηφία των ΠΑΔΕΔ-ΔΗΚΙ, δεν επέλεξε τον πρώτο ούτε καν τον δεύτερο υποψήφιο βάσει της βαθμολογίας που είχαν πάρει συνολικά στην τελική κατάταξη από την αξιολόγηση της εταιρείας. Αν ήθελαν τον συγκεκριμένο υποψήφιο που προφανώς έχουν προεπιλέξει οι δύο κομματικές κινήσεις, πράγμα που ασφαλώς ήταν δικαίωμα τους να  πράξουν, ας απαντήσουν στα μέλη της ΠΟΕΔ γιατί χρειάστηκε να ξοδευτούν €20000 από τις συνδρομές των μελών μας  για να γίνει αυτή όλη αυτή η διαδικασία που στην ουσία ρίχθηκε τελικά στον κάλαθο των αχρήστων με την τελική τους απόφαση.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι υπήρχε μια μοναδική ευκαιρία το ΔΣ της ΠΟΕΔ να επιλέξει, με βάση μάλιστα τις εισηγήσεις της εταιρείας, τον καλύτερο από τους υποψηφίους ομόφωνα, όπως φορτικά ζητήσαμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, και να γλυτώσουν την ΠΟΕΔ από αχρείαστες συγκρούσεις αλλά επέλεξαν να παραμείνουν προσκολλημένοι στην προσυμφωνημένη απόφαση τους, πράγμα ιδιαίτερα ανησυχητικό. 

Δυστυχώς για την ΠΟΕΔ, η «συμφωνία» των κομματικών κινήσεων ΠΑΔΕΔ – ΔΗΚΙ επεκτάθηκε και σε ότι αφορά τη μισθοδοσία της συγκεκριμένης θέσης. Οι ίδιες Κινήσεις αναθεώρησαν την αρχική ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΟΕΔ και αποφάσισαν να τον τοποθετήσουν, μετά τον πρώτο χρόνο,  στο ξεκίνημα  της Κλίμακας Α12+2 (περίπου 49000 ευρώ), και με προσαυξήσεις θα φτάσει μέχρι και τις 70000 ευρώ, χωρίς τις αντίστοιχες αποκοπές του 30% περίπου που ισχύουν για τους υπόλοιπους συναδέλφους μας. Αυτό αποτελεί σίγουρα σκάνδαλο σε μια περίοδο λιτότητας και μόνιμων περικοπών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για το οποίο και θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Όλα τα πιο πάνω οφείλουν να απαντήσουν στους συναδέλφους μας ΠΑΔΕΔ-ΔΗΚΙ και ειδικότερα ο λαλίστατος πρόεδρος της ΠΟΕΔ, δίνοντας εξηγήσεις επιτέλους στα μέλη της Οργάνωσης και αφήνοντας στην πάντα τα παραμύθια,τις σοφιστείες τις κινδυνολογίες και τα μαθήματα αξιοπρέπειας που μόνο στόχο έχουν να θολώσουν τα νερά προσπαθώντας να σκεπάσουν όλα αυτά που δεν σκεπάζονται πλέον με τίποτα.

Πλανάται πλάνηνοικτράν ο εκπρόσωπος της ΠΑΔΕΔ στην ΠΟΕΔ που μεταμορφώνεται σε πρόεδρο ΠΟΕΔ όποτε τον βολεύει και όποτε η ΠΟΕΔ δεν απεργεί και δεν διεκδικεί  για τα δικαιώματα των μελών της. Το ολιγότερο που έχει να κάνει είναι να απολογηθεί ο ίδιος και η κομματική κίνηση του για τη συγκεκριμένη απόφαση και για τα 20000 ευρώ που έχει ξοδέψει η ΠΟΕΔ από τις συνδρομές των μελών της, για να διεξαχθεί μια αξιοκρατική διαδικασία, την οποία αυτός και η κίνησή του έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους στο τελικό στάδιο.

Όσον αφορά δε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια γενικότερα, κάποιοι στην κομματική τους Κίνηση ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία,είναι οι τελευταίοι που έχουν δικαίωμα να μιλούν για κάτι τέτοιο,αφού ανέχονται ανώτατα στελέχη τους και αξιωματούχους της ΠΟΕΔ, να ασκούν σωματική και λεκτική βία κατ’ επανάληψη σε βάρος στελεχών μας και αξιωματούχων της ΠΟΕΔ ακόμη και κατά τη διάρκεια συνεδριών της Οργάνωσης, εκφράζοντας με τον χειρότερο τρόπο μια λανθάνουσα αλαζονεία εξουσίας. Το ίδιο ισχύει και για όσους αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες των πιο πάνω απαράδεκτων γεγονότων που προσποιούνται κατά το δοκούν ότι δεν βλέπουν, δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν.

Όλες οι πιο πάνω τραγικά απαράδεκτες ενέργειες και συμπεριφορές (που παραπέμπουν μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα) μόνο στόχο έχουν τη φίμωση και την προσπάθεια εκφοβισμού μας.Οι απαράδεκτες μέθοδοι που χρησιμοποιούν σε βάρος μας, απλά αποδεικνύουν ποιοι πραγματικά είναι και δεν μας τρομάζουν, αντίθετα μας ενδυναμώνουν. Και όλα αυτά, πέραν των όλων όσων συστηματικά και με κακοήθεια διαδίδουν με οδηγίες από στόμα σε στόμα καθημερινά ανάμεσα στους συναδέλφους μας, για μια χούφτα ψήφους.

Όσο κι αν προσπαθήσουν όμως τους διαβεβαιώνουμε πως η ΑΚΙΔΑ θα είναι μαζί και δίπλα από τον κάθε συνάδελφο όπως ήταν μαζί του, δυνατή, για 25 χρόνια».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Α. Πόλης
Sat April 08, 2017, 22:59:30
Παρά το υποτιθέμενο τέλος του μνημονίου, η κλιμακωτή μόνιμη αποκοπή που φτάνει μέχρι και το 17,5% παραμένει στον αιώνα τον άπαντα. Το ίδιο και οι συνταξιοδοτικές εισφορές 5% που επιβλήθηκαν με το μνημόνιο, η συνεισφορά για την ανύπαρκτη περίθαλψη στον ιδιωτικό τομέα κλπ. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ και η κίνηση του που δεν θέλουν να κάνουν ούτε λεπτό απεργία για να πάρουμε πίσω τις αποκοπές που μας έκοψαν προσλαμβάνει αναξιοκρατικά υπαλλήλους χωρίς αποκοπές. Κάνουν τους γενναιόδωρους με τις δικές μας εισφορές. Φυσικά δεν σκέφτονται να κάνουν οικονομίες για απεργιακό ταμείο αφού κατ' αυτούς η ΠΟΕΔ είναι μια συντεχνία που απαγορεύεται να κάνει ..απεργίες όσα κτυπήματα και να δεκτούμε.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718