KESJULY18

2017-04-08 16:16:29
Με συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα δικαιώνεται η ΠΟΕΔ

Με συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα δικαιώνεται η ΠΟΕΔ


ΤΟΥ ΦΙΛΙΟΥ ΦΥΛΑΚΤΟΥ*

Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας έγγραφο με το οποίο ενημέρωσε το σώμα για τις προβλεπόμενες ανάγκες στελέχωσης για τις επόμενες τρεις σχολικές χρονιές: 2017-18, 2018-19, 2019-20.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν και τις παρατηρήσεις που καταγράφονται στο έγγραφο διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ανάγκες στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση είναι αντικειμενικά και εκ των πραγμάτων αυξημένες και στα τρία χρόνια (βλ. σχετικό έγγραφο που επισυνάπτεται). Αναφέρεται, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «…οι υπολογισμοί αυτοί έγιναν με βάση τα δεδομένα της τελευταίας δεκαετίας (2007-2008 έως 2017-2018)».

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις της ΠΟΕΔ ως προς τις ανάγκες και την ίδια ώρα διαψεύδουν ανυπόστατες φήμες, από όπου κι αν προέρχονται αυτές, ότι τις επόμενες σχολικές χρονιές δεν θα διοριστούν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε έκτακτη βάση είτε στην Ειδική είτε στην Προδημοτική είτε στη Δημοτική Εκπαίδευση.

Επί σκοπού και επιτηδευμένα έχει διαχυθεί ανάμεσα στους έκτακτους εκπαιδευτικούς ότι δεν θα διοριστούν τις επόμενες σχολικές χρονιές, θα μειώσουν τη μια ειδικότητα, θα συρρικνώσουν την άλλη και πολλά άλλα. Από όπου κι αν προέρχονται οι φήμες αυτές καταρρέουν από τα πιο πάνω στοιχεία και τις παρατηρήσεις. Οι αριθμοί και τα στοιχεία διαψεύδουν όλα όσα ανυπόστατα λέγονται σε μια προεκλογική περίοδο (30 Μαΐου 2017 εκλογές στην ΠΟΕΔ). Τα κίνητρα όσων τα διαδίδουν είναι καθαρά ψηφοθηρικά. Είναι πολύ άδικο και κατακριτέο να εκμεταλλεύονται κάποιοι την αγωνία των συναδέλφων, που έχουν οικογένειες, παιδιά και γενικά προσωπικές υποχρεώσεις και να τους καλλιεργούν εσκεμμένα αυτά τα αισθήματα ανασφάλειας.

Η ΠΟΕΔ δηλώνει και είναι παρούσα στην προσπάθεια για διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης με συγκεκριμένα στοιχεία και τεκμηρίωση.Στοιχεία που επιβεβαιώνονται, πια, επίσημα και από το ίδιο το ΥΠΠ. Ο διδασκαλικός κόσμος καλείται να κωφεύσει σε αυτές τις ανυπόστατες «απειλές» και να εμπιστευτεί, όπως πάντα, την Οργάνωσή του.

Δυστυχώς, η ανετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών και η προχειρότητα επιβεβαιώνονται και με την αναβολή της ανακοίνωσης των θέσεων για το Νέο Σύστημα Διορισμών από Δευτέρα σε Παρασκευή και από Παρασκευή σε Δευτέρα, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τον ίδιο τον Υπουργό στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Η ΠΟΕΔ έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για τις ποικίλες και πολυδιάστατες παρενέργειες από τη βεβιασμένη εφαρμογή της ψηφισθείσας νομοθεσίας. Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παρενέργειες. Παρενέργειες που μπορούν να αποφευχθούν εάν τα πολιτικά κόμματα οδηγήσουν με τις δικές τους αποφάσεις, πια, τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η ΠΟΕΔ μετά από πολλές μάχες επιχειρημάτων που έδωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, μετά από ξεκάθαρες τοποθετήσεις και προειδοποιήσεις στις συναντήσεις με τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, μετά από επαφές επίσημες και ανεπίσημες με κόμματα, βουλευτές, αρχηγούς κομμάτων και πολλούς άλλους, μετά από ανακοινώσεις, δηλώσεις και παρουσιάσεις στα ΜΜΕ επί του συγκεκριμένου θέματος, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας και απαίτησης προκειμένου να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο τα πολιτικά κόμματα και την κοινή γνώμη για τη λανθασμένη πορεία που υπό τις περιστάσεις και τα νέα δεδομένα θα οδηγηθεί το εκπαιδευτικό σύστημα εάν δεν ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί και κυρίως οι εισηγήσεις που η ΠΟΕΔ έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα.

Όλες οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης έχουν ανακοινωθεί και θα παρουσιαστούν και σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα παραθέσει η ΠΟΕΔ και καλούμε όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και άλλους να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας για να μην περιπλέξουμε την εκπαίδευση αλλά και την κοινωνία σε αχρείαστες περιπέτειες.

*Πρόεδρος ΠΟΕΔ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718