KESJULY18

2017-04-07 08:32:10
Άμεση απόσυρση και δημόσια απολογία για να αποκατασταθεί η αλήθεια

Άμεση απόσυρση και δημόσια απολογία για να αποκατασταθεί η αλήθεια


ΤΟΥ ΦΙΛΙΟΥ ΦΥΛΑΚΤΟΥ*  

Δεν υπάρχει θέμα διασπάθισης χρημάτων στην ΠΟΕΔ και είναι με λύπη και απογοήτευση που διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε συγκεκριμένη Κίνηση της ΠΟΕΔ (ΑΚίΔΑ). Η διαδικασία πρόσληψης του Ειδικού Γραμματέα στην ΠΟΕΔ,που άρχισε εδώ και δύο μήνες,θα γίνει μέσα από αυστηρά και αποδεδειγμένα αδιάβλητες, αξιοκρατικές, επιστημονικές και πρωτόγνωρα επαγγελματικές διαδικασίες οι οποίες έχουν αποφασιστεί ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Διαδικασίες που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.Είναι τιμητικό για την ΠΟΕΔ που για πρώτη φορά αποφάσισε να ακολουθήσει τέτοιες διαδικασίες και η συνεργασία μας με την Baker Tilly ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Όλα τα στάδια που ακολουθήθηκαν και θα ακολουθηθούν είναι ομόφωνα καθορισμένα από το ΔΣ και το θλιβερό είναι ότι μισή ώρα πριν την έκδοση της εν λόγω ανακοίνωσης η Γραμματεία συνεδρίαζε στην παρουσία της εταιρείας και δεν τέθηκε οποιοδήποτε θέμα είτε ως προς τις διαδικασίες είτε ως προς τα όσα έχουν διαμειφθεί μέχρι σήμερα.

Προκύπτει σοβαρό ζήτημα τάξης το οποίο οπωσδήποτε θα αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής συζήτησης στην ΠΟΕΔ αλλά πολύ περισσότερο φαίνεται να προκύπτουν νομικά, κυρίως, αλλά και διάφορα ζητήματα εμπιστευτικότητας, συμβολαίων που υπογράφηκαν, προσωπικών δεδομένων, δεοντολογίας τα οποία πραγματικά βάζουν σε περιπέτειες την ίδια την ΠΟΕΔ. Την ΠΟΕΔ που με την απόφασή της ως προς τις αδιάβλητες και αξιοκρατικές διαδικασίες μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Η αξιοκρατία και η διαφάνεια ήταν κάτι που επιζητήσαμε ως ΠΟΕΔ, χωρίς οποιεσδήποτε εκπτώσεις. Γι’ αυτό άλλωστε το ΔΣ απέρριψε πριν από μερικούς μήνες την πρόταση της Κίνησης που σήμερα κατηγορεί την ΠΟΕΔ (ΑΚίΔΑ) για πρόσληψη συγκεκριμένου στελέχους της (ανώτατου και εν ενεργεία αιρετού αξιωματούχου της Οργάνωσης) στη μόνιμη θέση του Ειδικού Γραμματέα της ΠΟΕΔ και αντικατάστασή του στην αιρετή θέση με άλλο στέλεχος της συγκεκριμένης Κίνησης. Χωρίς διαδικασίες και κυρίως με τροποποίηση και του Καταστατικού της ΠΟΕΔ, που επιβαλλόταν σε τέτοια περίπτωση, γιατί δεν πληρούσε τα τυπικά προσόντα που καθορίζονται ρητά στο Καταστατικό. Αυτό, σε συνδυασμό με τη διαμετρικά αντίθετη ανακοίνωση που εκδόθηκε ξεκαθαρίζει τόσο τις προθέσεις όσο και τα κίνητρα. Στην ανακοίνωση, μάλιστα, δεν περιλήφθηκε και πρόταση που τέθηκε χθες από τη συγκεκριμένη Κίνηση με την οποία ζητούσε η πρόσληψη του Ειδικού Γραμματέα να είναι απαραίτητα με ομόφωνη απόφαση. Όμως, όταν πριν μερικούς μήνες τέθηκε στο ΔΣ προς ψήφιση η πρόσληψη του στελέχους τους, αν εξασφάλιζε την απαραίτητη πλειοψηφία (παρά δυο ψήφους θα γινόταν και αυτό) δεν την απασχολούσε η ομοφωνία.

Δυστυχώς, σήμερα καλούμαστε να υπερασπίσουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια της ΠΟΕΔ που πλήττεται ανεπανόρθωτα και πρωτόγνωρα με αυτό τον ανοίκειο τρόπο. Η κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ δεν θα ασχοληθούν με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αλλά μόνο με τον τίτλο και τον υπότιτλο και θα στείλουν το μήνυμα (που είναι και τόσο επίκαιρο σήμερα) ότι και στην ΠΟΕΔ γίνεται διασπάθιση χρήματος! Ύστερα, διερωτώνται κάποιοι για την επικοινωνιακή πολιτική της ΠΟΕΔ, για τον ρόλο των ΜΜΕ κ.ά. Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρουμε οτιδήποτε άλλο.

Ανησυχούμε πραγματικά, ενόψει των επερχόμενων εκλογών της ΠΟΕΔ για το πού μπορεί να φτάσουν κάποιοι και τι άλλο θα ακούσουμε. Οφείλουμε όλοι και προσωπικά ως Πρόεδρος της ΠΟΕΔ να υπερασπιστούμε και να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και την ιστορία αυτής της Οργάνωσης.

Το ολιγότερο που αναμένουμε είναι απόσυρση της εν λόγω προσβλητικής ανακοίνωσης για την ΠΟΕΔ και τον διδασκαλικό κόσμο, δημόσια απολογία και αποκατάσταση της αλήθειας.

*Πρόεδρος ΠΟΕΔ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Α. Πόλης
Fri April 07, 2017, 21:28:55
Απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718