KESJULY18

2017-04-06 11:51:31
Α.Κί.ΔΑ:  Προδιαγραφόμενο σκάνδαλο στην ΠΟΕΔ

Α.Κί.ΔΑ: Προδιαγραφόμενο σκάνδαλο στην ΠΟΕΔ


Σχετικά με την πρόσληψη του νέου Ειδικού Γραμματέα και πιθανή διασπάθιση €20,000 για πρόσληψη συγκεκριμένου ατόμου

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση. Το Paideia-News διευκρινίζει ότι προχωρεί στη δημοσίευση της ανακοίνωσης, χωρίς κατ’ ανάγκη να σημαίνει ότι υιοθετεί τα όσα αναφέρονται:  

«Το ΔΣ της ΠΟΕΔ, με βάση το άρθρο 22.3.20 του Καταστατικού αποφάσισε και προχώρησε σε ανάθεση διενέργειας διαδικασίας πρόσληψης Ειδικού Γραμματέα / Διευθυντή της Οργάνωσης (άρθρο 24 του Καταστατικού) στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του Οίκου Baker Tilly. Η όλη διαδικασία περιλάμβανε την προκήρυξη της θέσης, τη διαλογή των αιτήσεων, την διενέργεια εξετάσεων και δύο σειρές προσωπικών συνεντεύξεων. Στη συνέχεια, με βάση την κατάταξη, οι δέκα πρώτοι κλήθηκαν σε προσωπική συνέντευξη από τη Γραμματεία στην παρουσία του εκπροσώπου του Γραφείου. Το τελικό στάδιο της όλης διαδικασίας αφορά την επιλογή τριών εκ των δέκα από τη Γραμματεία, ως των επικρατέστερων, με τους οποίους θα γίνει διαβούλευση σε σχέση με το αν αποδέχονται τους όρους εργοδότησης που η ΠΟΕΔ θέτει. Το αποτέλεσμα και αυτής της διαδικασίας θα τεθεί ενώπιον του ΔΣ της Οργάνωσης για τη λήψη απόφασης.              Η συνεργασία αυτή με τους Baker Tilly στοίχισε στην Οργάνωση €20.000 (Σύναψη Συμβολαίου Συνεργασίας για μια αξιοκρατική και έγκυρη διαδικασία)

Από όλη αυτή τη διαδικασία καταγράφηκε σε όλα τα στάδια μια εξαιρετική επίδοση από τρεις υποψήφιους, που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, με προσόντα όπως προνοούνται στο Καταστατικό της ΠΟΕΔ (πτυχίο νομικής ή οικονομικής κατεύθυνσης) καθώς και πλούσιο βιογραφικό σε διαχείριση μεγάλων project όσο και συντονισμό ανθρώπινου δυναμικού. Η Γραμματεία στη συνεδρία της στις 3/4/2017 προέκρινε την πρώτη υποψήφια σε κατάταξη και με 6 θετικές ψήφους έναντι μιας αρνητικής τον δεύτερο υποψήφιο για τον τελικό κατάλογο.

Ως τρίτος στον τελικό κατάλογο αποφασίστηκε με πλειοψηφία 4 υπέρ (ΠΑΔΕΔ, ΔΗΚΙ) και 3 εναντίον (Α.Κί.ΔΑ, Αγ. Συνεργασία) να είναι ο υποψήφιος, ο οποίος στις εξετάσεις πέτυχε εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις, και στην τελική κατάταξη, μετά από 2 σειρές προσωπικών συνεντεύξεων βρισκόταν στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.  Σημειώνεται, επίσης, ότι τα προσόντα του δεν ανταποκρίνονται στην καταστατική πρόνοια, καθώς το βασικό του προσόν δεν αφορά σε νομικά ή οικονομικά όπως προβλέπεται στο καταστατικό της ΠΟΕΔ.

Ως Α.Κί.ΔΑ θα προτείνουμε σε λίγο στο ΔΣ της ΠΟΕΔ την αξιοκρατική πρόσληψη ενός εκ των δυο προσώπων που έχουν καταταγεί στην 1η και 2η θέση με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους υποψηφίους σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρίας που έχει προσλάβει η ΠΟΕΔ, γιατί σε όλη την πορεία των δοκιμασιών ήταν σταθερά πολύ ψηλά, και τα βιογραφικά τους συνιστούν εξαιρετικές επιλογές για την αναπλήρωση του κενού που η αποχώρηση του κ. Αντρέα Λουκά δημιουργεί, που αποτελεί και την τελική εισήγηση της εταιρείας. Οι σπουδές αλλά και οι εμπειρίες τους στον σχεδιασμό και υλοποίηση project για τις ανάγκες των Οργανισμών που υπηρετούν και στη διαχείριση Ομάδων Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελούν τεκμήρια ότι η ΠΟΕΔ μπορεί να έχει μια αξιόπιστη παρουσία στη συγκεκριμένη, νευραλγική θέση σε αυτή τη νέα εποχή τόσο για την ίδια ως Οργανισμό όσο και για τα δύσκολα και πολύπλοκα θέματα που έχει να χειριστεί σε σχέση με τα εργασιακά ζητήματα που αφορούν τον Κλάδο.

Ξεκάθαρα τονίζουμε και ενημερώνουμε τον Κλάδο πως η πρόσληψη του 5ου στην κατάταξη υποψηφίου, όπως διαφαίνεται από την επιμονή των Κινήσεων ΠΑΔΕΔ και ΔΗΚΙ να θέλουν να τον κρατήσουν στον τελικό κατάλογο, συνιστά (α) παραβίαση του Καταστατικού της ΠΟΕΔ (πρόνοια για προσόντα) και (β) διασπάθιση των χρημάτων και των συνδρομών των συναδέλφων μας, αφού ενώ η ΠΟΕΔ διέθεσε το ποσό των €20.000 για μια αξιοκρατική διαδικασία, τελικά την ρίχνουν στον κάλαθο των αχρήστων και προχωρούν, με τη δύναμη της οριακής πλειοψηφίας, σε μια σκανδαλώδη κατά την κρίση μας πρόσληψη που δεν ανταποκρίνεται ούτε στα τυπικά ούτε και στα ουσιαστικά αναμενόμενα. Και σίγουρα για τη διαμόρφωση της θέσης αυτής δεν μπορεί παρά να γεννούνται εύλογα ερωτηματικά για παρασκήνιο, προειλημμένες αποφάσεις και διαπλοκή. Κάτι που το ΔΣ της ΠΟΕΔ καταδίκαζε με βδελυγμία σε ό,τι αφορούσε τις αιτίες της οικονομικής κρίσης και την καταστροφή του οικονομικού οικοδομήματος του τόπου μας.

Αφήνεται στην κρίση των συναδέλφων μας η συγκεκριμένη συμπεριφορά απέναντι στις διαδικασίες, την ίδια την Οργάνωση και το Καταστατικό της αλλά και τη διαχείριση των πόρων της ΠΟΕΔ, για την οποία, μάλιστα, τόσο επιχειρηματολογούν κατά τις Παγκύπριες Συνδιασκέψεις, τις Γενικές Συνελεύσεις αλλά και στο ΔΣ.

Η Α.Κί.ΔΑ σεβάστηκε και τα χρήματα και τις συνδρομές των Μελών της ΠΟΕΔ αλλά και την αξιοπιστία των διαδικασιών από την αρχή ως το τέλος. Σεβάστηκε επίσης την αξιοπρέπεια των 26 ανθρώπων, οι οποίοι έθεσαν τον εαυτό τους σε μια δοκιμασία, μέσα από την οποία πίστεψαν πως θα κρίνονταν δίκαια και αντικειμενικά ενώ κατά την κρίση μας η όλη διαδικασία διαφαίνεται να χρησιμοποιήθηκεαπό κάποιους έτσι ώστε ένα καλοστημένο παιγνίδι σε βάρος ανυποψίαστων ανθρώπων και των Μελών μας να νομιμοποιήσει για την μια προειλημμένης απόφασης διαπλοκής σε βάρος του καλώς νοούμενου συμφέροντος της Οργάνωσης.

Ως Α.Κί.ΔΑ. θεωρούμε ότι μέσα από την παρούσα διαδικασία πρόσληψης και λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις της εξειδικευμένης εταιρείας που προσλήφθηκε, η εξέλιξη θα πρέπει να είναι η επιλογή υποψηφίου που θα είναι ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτός από τα μέλη του ΔΣ. Η σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει για το καλώς νοούμενο συμφέρον της οργάνωσης συλλογική ομοφωνία για αποφυγή οποιωνδήποτε λειτουργικών προβλημάτων και συγκρούσεων».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Αλεξόπουλος
Fri April 07, 2017, 13:06:01
1. Η άλλη παράταξη είναι η παράταξη με την οποία για τους δικούς σας λόγους επιλέξατε τον τελευταίο να τον φέρετε πρώτο. Ας σας κρίνει ο κόσμος. Η σπίλωση του κύρους της οργάνωσης γίνεται από τραμπουκισμούς σε κλειστές αίθουσες θεσμικών σωμάτων της ΠΟΕΔ. Για τις οποίες αδυνατείτε να τοποθετηθείτε επειδή δεν σας βολεύει. Γίνεται όταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ αμφισβητεί δημόσια αποφάσεις του ΔΣ. Όταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ στολίζει καθημερινά συνεργάτες του. Όταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ μιλά για ιστορικές μέρες και 6 μήνες πριν τις εκλογές το παίζει επαναστάτης που θα καταστρέψει το σχεδιο. Αλήθεια, ποιος έχει ως μόνη και κύρια έγνοια τις εκλογές;
2. Οι προτάσεις της ΑΚΙΔΑ ειναι δημόσια καταγεγραμμένες και πολλές τις έχετε υιοθετήσει στα συλλογικά σώματα της ΠΟΕΔ. Αυτό το ονομάζεται στείρα κριτική του πληκτρολογίου. Ενδιαφέρον.
3. Όσο για το λαϊκισμό και τη συκοφαντία, σε καλώ να δεις τις αναρτήσεις του προέδρου της ΠΟΕΔ σε καθημερινή βάση το τελευταίο εξάμηνο και ίσως αντιληφθείς τι σημαίνουν και πως εφαρμόζονται στην πράξη όλοι οι χαρακτηρισμοί που αναφέρεις. Σε αυτά μπορούμε να προσθέσουμε και τους προπηλακισμούς που δυσκολεύεστε να καταδικάσετε.
4. Τέλος το παραμύθι πως εσείς είστε η ΠΟΕΔ ή μόνο εσείς γνοιάζεστε για την ΠΟΕΔ, επιτέλους ας σταματήσει. Στα δικά μου μάτια όπως και πολλών συναδέλφων, το κακό γίνεται εκ των έσω και περιγράφεται πιο πάνω με συγκεκριμένες αλαζονικές συμπεριφορές και ενέργειες! Λίγη ευθιξία δεν βλάπτει!

Πρόδρομος Αλαμπρίτης
Thu April 06, 2017, 21:30:16
1.Η απόφαση της ΠΟΕΔ ήταν μέσα στα πλαίσια της προκήρυξης της θέσης και τα μέλη του ΔΣ ενήργησαν "ως είχαν δικαίωμα να το πράξουν σύμφωνα με την αξιοκρατική διαδικασία που ΟΛΟΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ και την οποία ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ, εκπρόσωπος της ΑΚΙΔΑ είχε υπογράψει" όπως αναφέρουν και άλλα μέλη του ΔΣ και άλλης παράταξης. Τα σχόλια σου είναι εκ του πονηρού και με μόνη σκοπιμότητα τη σπίλωση του ονόματος και του κύρους της ΠΟΕΔ και των μελών του ΔΣ για προεκλογικούς σκοπούς
2. Το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσής σας συνάδει με την προσφιλή τακτική της παραφιλολογίας και ψιθυρολογίας που διαχρονικά χρησιμοποιείτε. Έχουμε συνηθίσει τα εύηχα, τα κούφια τα λόγια τα μεγάλα που εύκολα ξεστομίζετε παίζοντας με την αγωνία συναδέλφων για θέματα που τους απασχολούν απλά για να είσαστε αρεστοί και χωρίς κόστος, γιατί πολύ απλά έχετε καταντήσει μια στείρα κριτική του πληκτρολογίου επἰ παντός επιστητού αλλά χωρίς να αναγνωρίζετε τίποτα θετικό στην ΠΟΕΔ αφού αυτή είναι και η στρατηγική σας διαχρονικά. Καλός ο λαϊκισμός αλλά η συκόφαντία, η λασπολογία και η δυσφήμιση είναι αχαρακτήριστα και δείχνουν πολλά...

Μιχάλης Αλεξόπουλος
Thu April 06, 2017, 19:33:57
1. Οι διαδικασίες ήταν σωστές όπως και η λίστα κατάταξης. Από πότε οι τελευταίοι έρχονται πρώτοι και όχι λόγω του ανεξάρτητου οίκου αλλά αποφάσεων της ΠΟΕΔ; Γιατί δεν επιλέγηκε ο πρώτος ή ο δεύτερος υποψήφιος και επιλέγηκε ο 5ος με τεράστια διαφορά στην αξιολόγηση;
2. Η ΑΚΙΔΑ για το θέμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από στέλεχος της για τη θέση απλά ειχε ζητήσει από το ΔΣ να απαντήσει στην επιστολή του στελέχους της. Δεν πρότεινε κάτι άλλο. Φίλε λες τη μισή αλήθεια! Ή μάλλον την αλήθεια που σε βολεύει!
3. Το καλό της ΠΟΕΔ διατηρείται με τραμπουκισμούς και βία στα σώματα της ΠΟΕΔ; Με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ καθημερινά να στολίζει τους "εχθρούς" του;
4. Η ανακοίνωση μια ώρα πριν τη συνεδρία, είτε αρέσει είτε όχι, αναφέρει αυτό που τελικά αποφασίστηκε 3 ώρες μετά. Δεν νομίζω να είναι τυχαίο.

Πρόδρομος Αλαμπρίτης
Thu April 06, 2017, 13:16:37
1. Από πότε οι σωστές διαδικασίες μέσω ανεξάρτητου οίκου θεωρούνται διασπάθιση και σκάνδαλο και μάλιστα από την κίνηση η οποία είχε βάλει θέμα στο ΔΣ ΠΟΕΔ για πρόσληψη συγκεκριμένου ατόμου της συγκεκριμένης κίνησης στη θέση του ειδικού γραμματέα και μάλιστα άνευ διαδικασίας!!!
2. Πριν καν συνεδριάσει το ΔΣ της ΠΟΕΔ και αποφασίσει για το συγκεκριμένο θέμα μιλούν για διασπάθιση κλπ ενώ μάλιστα συμμετείχαν εδώ και καιρό σε όλες τις διαδικασίες!!!
3. Το καλό της ΠΟΕΔ θυσιάζεται στο βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων και αυτό αποτελεί απλά ακόμα ένα από τα πολλά πραδείγματα της πάγιας τακτικής και πολιτικής κάποιων.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718