KESAISTHTIKI18

2017-03-18 10:21:06
Α.ΚΙ.ΔΑ: Παράνομες χρεώσεις  κάποιων τραπεζικών ιδρυμάτων και ΣΠΙ

Α.ΚΙ.ΔΑ: Παράνομες χρεώσεις κάποιων τραπεζικών ιδρυμάτων και ΣΠΙ


Έκκληση για διεκδίκηση  της επιστροφής του επιπλέον τόκου ο οποίος παράνομα έχει επιβληθεί 

Η Α.ΚΙ.ΔΑ με ανακοίνωσή της  «καταγγέλλει τις παράνομες χρεώσεις  κάποιων τραπεζικών ιδρυμάτων και ΣΠΙ και παροτρύνει τους συναδέλφους να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους

Ως ΑΚΙΔΑ στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για υπεράσπιση του εννόμου συμφέροντος των εκπαιδευτικών, καταδικάζουμε με σφοδρότητα την αθέμιτη και παράνομη πρακτική κάποιων τραπεζικών ιδρυμάτων να υπερχρεώνουν τους πελάτες τους με τόκους πέραν του καταγραμμένου στις δανειακές συμβάσεις τους επιτοκίου.

Η καταγγελία μας τεκμηριώνεται με έκθεση του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης που υπάγεται στο Γραφείο του Χρηματοπιστωτικού Επιτρόπου. 

Η έκθεση αυτή συντάχτηκε ως απάντηση σε σχετική προσφυγή επηρεαζόμενων συναδέλφων μας  που κατάγγειλαν χρέωση τόκων πέραν του αναγραφόμενου στο Συμβόλαιό τους, με αποτέλεσμα να τους επιστραφεί το ποσό που παρακρατήθηκε παράτυπα. Πριν προχωρήσουμε πιο κάτω θα θέλαμε να  συγχαρούμε τους συναδέλφους μας για την ενέργειά τους, καθώς επίσης και τους ευχαριστήσουμε θερμά που μας εμπιστεύτηκαν ως ΑΚΙΔΑ με τα προσωπικά τους στοιχεία και τα απαραίτητα  έγγραφα με στόχο να μπορέσουμε να δημοσιοποιήσουμε το όλο θέμα, έτσι ώστε να επωφεληθούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας που πιθανόν να επηρεάζονται.

Σύμφωνα με την Έκθεση διαπιστώθηκε ότι σε αριθμό δανειακών συμβάσεων γίνεται αναφορά σε έτος 360 ημερών ως βάση υπολογισμού του επιβαλλόμενου επιτοκίου. Ως εκ τούτου ο ημερήσιος τόκος πάνω στα χρεωστικά υπόλοιπα υπολογιζόταν από το λόγο Ετήσιο Επιτόκιο/360   αντί του ορθού λόγου  Ετήσιο Επιτόκιο/365 ή Ετήσιο Επιτόκιο /366 προκειμένου για δίσεκτα έτη. Στην συνέχεια καταχρηστικά και παράνομα υπολόγιζαν τον ετήσιο τόκο πολλαπλασιάζοντας τον ημερήσιο τόκο επί 365 ή 366 μέρες αναλόγως της πραγματικής διάρκειας του ημερολογιακού έτους. Αποτέλεσμα της παράνομης αυτής πρακτικής, είναι οι επηρεαζόμενοι εκπαιδευτικοί  να επιβαρύνονταν με επιπλέον τόκο πέραν του κανονικού ύψους 1,39% για τα κανονικά έτη και 1,67% για τα δίσεκτα. Η πρακτική αυτή συνιστά παράβαση της δανειστικής σύμβασης εις βάρος του χρεώστη, υπερχρέωση και συγκεκαλυμένη τοκογλυφία. 

Με αφορμή το γεγονός αλλά και άλλες καταγγελίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, παροτρύνουμε  τους συναδέλφους μας να διερευνήσουν τα χρεωστικά δάνεια που έχουν συνάψει με τις τράπεζες και τα Σ.Π.Ι. ακόμη και στο παρελθόν και αν διαπιστώσουν εφαρμογή της πιο πάνω παράνομης πρακτικής να διεκδικήσουν την επιστροφή των οφειλόμενων ποσών. Σημειώνουμε πως στα δάνεια θα πρέπει να αναφέρεται πως αυτά δόθηκαν με βάση τον καταναλωτικής πίστεως νόμο.   Τονίζουμε με έμφαση ότι, προκειμένου για μεγάλα καταναλωτικής πίστεως δάνεια που υφίστανται για πολλά χρόνια, τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν  ανέρχονται σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ.

Η ΑΚΙΔΑ δημιουργήθηκε και λειτουργεί υπερκομματικα εδώ και 25 χρόνια με κριτήριο τη διεκδίκηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του δασκάλου, της νηπιαγωγου και του ειδικού εκπαιδευτικού και έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται. Και αυτή η παρέμβαση μας εντάσσεται σ' αυτό το πλαίσιο. Είμαστε στη διάθεση του όποιου επηρεαζόμενου συναδέλφου για να τον βοηθήσουμε να διεκδικήσει την επιστροφή του επιπλέον τόκου ο οποίος παράνομα του έχει επιβληθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Πρόεδρο της Κίνησής μας Χάρη Χαραλάμπους και Β. γ.γ Μιχάλη Πόλη στα τηλέφωνα που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Α.Κί.ΔΑ  http://www.akida.info/»


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICK-EX
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
mastersucy2018
MA/MSc2018
NEAPJUL17
THALIS
kaitomia-ereyna ucy
microsoft1718
HPJETPRO
CDA2018
PAJULY17
MOECEE
AIGAIA
FORUMMARCH
iky2018
global
LOTTO
Middlesex2016