KESAISTHTIKI18

2017-03-11 15:10:48
ΔΗΣΥ για ΝΣΔ:  Το ΑΚΕΛ επικρίνει την Κυβέρνηση για να προβάλει αναχρονιστικές πολιτικές

ΔΗΣΥ για ΝΣΔ: Το ΑΚΕΛ επικρίνει την Κυβέρνηση για να προβάλει αναχρονιστικές πολιτικές


Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου προέβη στην ακολουθη γραπτή δήλωση:

«Με χθεσινή ανακοίνωσή του για τις εργασίες της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας το ΑΚΕΛ εξακολουθεί να αντιμάχεται τη μεγάλη αλλαγή που επιτελείται στο χώρο της εκπαίδευσης, για να επιλέγονται επιτέλους αξιοκρατικά οι εκπαιδευτικοί που θα φτάνουν στην έδρα.

Από τη μια προφασίζονται ζητήματα σχετικά με τους συμβασιούχους και από την άλλη σχολιάζουν με διάθεση αντίδρασης και παρελκυστική λογική τις σχετικές προετοιμασίες που κάνει το υπουργείο Παιδείας. Ελπίζουμε πάντως, για το καλό της εκπαίδευσης, να μην προσπαθήσουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή να παρεμποδίσουν τη φετινή σημαντική αλλαγή.

Παραμένει όμως γεγονός ότι το ΑΚΕΛ τήρησε στάση αντίδρασης μπροστά σε αυτή την απαραίτητη αλλαγή για αξιοκρατική επιλογή και καταψήφισε προτιμώντας την αναχρονιστική διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών αναλόγως της... αρχαιότητας τους.

Αυτή είναι η ουσία των τοποθετήσεων του ΑΚΕΛ: επιμονή σε αναχρονιστικές λειτουργίες και αντίδραση στις εκσυγχρονιστικές αλλαγές». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μαρίνα Αγαπίου
Sun March 12, 2017, 23:33:43
Κύριε Σεπο, δεν έχω καταλάβει τι θεωρείται προσβλητικό αλλά αν το έκανα απολογουμαι! Αν μπορώ να θεωρήσω κάτι ότι το πήρατε στραβά ισως η αναφορά μου στους Ελλαδίτες που δε φταίνε για την κατάσταση αυτή καθόλου και που πολυ καλα κάνουν αν έχουν την εμπειρια και ενδιαφέρονται να ρθουν στην Κύπρο να δοκιμάσουν αλλα θεωρώ κριμα και αδικο να πάρει κάποιος τις θέσεις εργασίας κάποιων συναδέλφων που εργάζονται σήμερα.Στην ουσια καποιες θεσεις συμβασιούχων/ αντικαταστατων που εργάζονταν θα αλλάξουν χέρια αφήνοντας κάποιους ανεργους! Άν υπήρχαν πολλές νέες θέσεις εργασίας θα ήταν πιο δίκαιος ο συναγωνισμός!Δεν αναφέρθηκα στους αδιόριστους Κύπριους χωρίς εμπειρια γιατί δεν έχουν το 50% οπότε στην ουσία δεν μπορούν να έχουν ουσιαστικό προβάδισμα!

Παναγιώτης Νεοκλέους
Sun March 12, 2017, 21:50:44
Η αλλαγή στην Παιδεία έγινε. Καποιοι πονηρά κινούμενοι, πήραν κ μονιμοποιήσεις, εκαναν κ το 50%~50%, μοριοδοτηθηκαν κ οι προυπηρεσιες κ ακομη φωνάζουν. Η μειοψηφία δυστυχώς προσπαθεί να επιβληθεί.

Μαρίνος Νικολαΐδης
Sun March 12, 2017, 20:42:08
Κύριε Προδρόμου έχετε δύο επιλογές. Η κρατήσετε τη θέση σας σταθερή όπως τότε που εψηφίσετε την εφαρμογή του νόμου από το 2017 ή να υποκύψετε στις ψηφοθηρικές επιδιώξεις των συνδικαλιστών των εκπαιδευτικών που έχουν στόχο τις ψήφους των εκλογών του Μάη. Όσο για το ΑΚΕΛ, ο λαός το έκρινε στις βουλευτικές εκλογές και για το ότι δεν τάχθηκε υπέρ του νόμου στη Βουλή δίνοντας του ένα χαστούκι που θα το θυμάται για άλλα τέσσερα χρόνια και ρίχνοντας το στο 26%. Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο ούτε βελάζει στην στάνη όπως κάποτε. Τα ίδια να έχουν υπόψην τους και όσοι σκέφτονται να αλλάξουν πορεία, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο των πολιτικών ανεμόμυλων.

Λοΐζος Σέπος*
Sun March 12, 2017, 19:18:19
1. Κυρία Αγαπίου το 3ο σημείο σας είναι προσβλητικό!!
2. Θα πρέπει ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα σχολεία, Δημοτική & Μέση, πάνω από 2 χρόνια θα πρέπει να πάρουν μόνιμο διορισμό ανεξάρτητα της σειράς καταλόγου διοριστέων. Αυτοί οι άνθρωποι επέλεξαν και ρίσκαραν να διοριστούν για να διδάξουν και τοποθετήθηκαν σε σχολεία της υπαιθρου ή πολύ μακριά από το σπίτι τους. Πρόσφεραν και βασανίστηκαν!
3. το 2012 το ΑΚΕΛ μπορούσε να μονιμοποιούσε τους 800-1000 συμβασιούχους και δεν το έκανε, άρα δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κριτική.
4. Δεν είναι οι εξετάσεις, τα μεταπτυχιακά και PhDs που θα φέρουν την επιτυχία στην εκπαίδευση. Η Δημοτική έχει εκατοντάδες με μεταπτυχιακά και πάλι στέλλουν μαθητές στη Μέση με προβλήματα αλφαβητισμού. Η Μέση έχει εκατοντάδες μεταπτυχιακά και πολλά παιδιά δεν μπορούν μιλήσουν ή να γράψουν μέσα στην τάξη. Συνήθως οι απαντήσεις που δίνονται από τα παιδιά είναι μονολεκτικές!

*Διευθυντής Λυκείου

Μαρίνα Αγαπίου
Sun March 12, 2017, 00:42:42
Κύριε Προδρόμου, εξηγήστε μας πώς θα επιλεγούν αξιοκρατικά οι εκπαιδευτικοί με αυτό το νέο σύστημα;
Για να μιλήσουμε για αλήθειες:
1. Αφήνετε έξω χωρίς δουλειά τους εκπαιδευτικούς που αποφοίτησαν από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της Κύπρου και Ελλάδας μετά από τις προεισαγωγικές εξετάσεις που κρίθηκαν ως οι καλύτεροι στον τομέα αυτό, που δουλεύουν εδώ και 10 χρόνια στα κυπριακά σχολεία και απέκτησαν εμπειρία περισσότερη και από αυτή των μόνινων αφού δοκιμάστηκαν σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα μαθήματα χωρίς να έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν ή να επιλέξουν τι θα διδάξουν.
2.Μιλάμε για εκπαιδευτικούς που δε δικαιούνται να αρρωστήσουν γιατί δεν έχουν ούτε μια μέρα πληρωμένης άδειας ασθενείας, που πληρώνονται τα μισά από τους διορισμένους άσχετα αν αναλαμβάνουν τα ίδια καθήκοντα, που τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το καλοκαίρι είναι απλήρωτοι, που δεν θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι έτσι να έχουν τα ωφελήματα της δωρεάν δημόσιας παιδείας αλλά μόνο τις αποκοπές του δημόσίου.
3.Υπάρχουν ελάχιστες κενές θέσεις για τα επόμενα χρόνια για να αξίζει τον κόπο να σπαταλίσετε τόσα λεφτά για να προσλάβετε άτομα από Ελλάδα σε θέσεις Κυπρέων εκπαιδευτικών που έχουν κάνει δάνεια και εργάζονται τόσα χρόνια για να απολαύσουν μια μέρα τη μονιμότητα. Γύρισαν όλη την Κύπρο, χωρίς οδοιπορικά και πολλές φορές τα έξοδα βενζίνης έφταναν το 1/3 του μισθού τους.
4.Ο Αυγουστος για τους αντικαταστάτες είναι Γολγοθάς γιατί πλησιάζουν οι μέρες που όλος ο κόσμος επιστρέφει στις δουλειές για μια νέα αρχή ενώ αυτοί ξέρουν ότι θα κάθονται πάνω από το τηλέφωνο για να δουν αν θα έχουν φέτος μια αντικατάσταση που θα τους δίνει μισθό κάθε μήνα ή θα ζουν κάθε τρεις και λίγο την αγωνία της ύπαρξης μιας άλλης πιθανής αντικατάστασης. Εντομεταξύ μπορεί στο χρόνο να έχουν πάει σε 20 διαφορετικά σχολεία λόγω μικρών αντικαταστάσεων αλλά από το 2007 που τέλειωσαν δεν τα παράτησαν περιμένοντας να αναγνωριστεί το έργο τους.
5.Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί δέχονται καθημερινά τις ευχαριστίες των "απλών γονιών" που αναγνωρίζουν το έργο τους και θαυμάζουν την όρεξη και τη δίψα τους για δουλειά.

Αν δεν σας αρκούν τα πιο πάνω ας μιλήσει λοιπόν η ψυχή:

Αν ήταν το παιδί σας κύριε Προδρόμου που έμενε στο δρόμο άνεργο και είχε και παιδιά να μεγαλώσει, γιατί χωρίς να το αξιολογήσουν στη δουλειά του κρίθηκε ακατάλληλο, και τη θέση του πήρε κάποιο άλλο που έχει διπλώματα σε κορνίζες,αλλά δε ξέρει και δεν είδε παιδί σε θρανίο, πώς θα νιώθατε; ή μάλλον θα εξακολουθούσατε να πείσετε τους πάντες να περάσει αυτή η νέα καινοτομία για να φανεί το κόμμα σας ότι έχει προσφέρει στην παιδεία έτσι ώστε να ξεκινήσετε με αυτό τον προεκλογικό σας αγώνα για του χρόνου;

Μάθετε λοιπόν ότι αυτά τα σπίτια που θα κλείσετε δε θα ρθουν να σας χειροκροτήσουν αλλά θα σας γυρίσουν την πλάτη που στο βωμό του κόμματος και της εξουσίας θυσιάζεται τον μαχόμενο κόσμο που ξέρει να δουλεύει και να επιβιώνει.

Δε φοβάται κανένας τις εξετάσεις όπου οι θεματοθέτες δεν επιλέγηκαν με αξιοκρατικό τρόπο, που η ύλη είναι ολόκληρη η ιστοσελίδα του Κλιμακίου Πληροφορικής, που είναι το βασικό εγχειρίδιο του εκπαιδευτικού, αλλά αντιδρά στην κοροιδία και στην εκμετάλευση των νέων που θα μείνουν χωρίς δουλειά και αυτών που τους δίνεται την ψευδαίσθηση ότι θα διοριστούν ενώ δεν υπάρχει τέτοια επλίδα λόγω λιγοστών θέσεων που αντί να τους αφήσετε να ορθοποδήσουν και να φτιάξουν το μέλλον τους, έρχεστε στα 30 τους χρόνια να τους αφήσετε στο δρόμο για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη..................

Κατερίνα Καρεκλά
Sat March 11, 2017, 18:08:55
Θα ήθελα πολύ κ. Προδρόμου να έχει και για εσάς τους πολιτικούς ένα παρόμοιο σύστημα εξετάσεων που θα είναι και αξιοκρατικό (όπως λέτε) για να μπαίνουν στην Βουλή και σε καίριες θέσεις εξουσίας μόνο ικάνα άτομα. Δουλεύουμε πάνω από 10 χρόνια στα σχολεία, παράγουμε έργο, είμαστε ικάνοι (και αυτό φαίνεται σε αποτελέσματα εξετάσεων και διαγωνισμών των μαθητών μας) αλλά το νέο σύστημα μας πετάει έξω. Και μην μου πείτε θα πάρουμε μόρια και θα έχουμε πλεονέκτημα. Εμείς οι συμβασιούχοι εξυπηρετούμε το Υπουργείο και του δουλέυουμε σε αντίξοες συνθήκες (π.χ. μοιρασμένοι σε δυο - τρεις επαρχίες) για πολλά χρόνια άρα δικαιούμαστε τις θέσεις αυτές, δεν θέλουμε να παλέψουμε για αυτές. Αν έσεις αυτό το λέτε αξιοκρατία έγω το λέω ανήθικο!!!!

Παναγιώτης Νεοκλέους
Sat March 11, 2017, 16:37:54
Εδειξε το πραγματικό του πρόσωπο το "προοδευτικό" ΑΚΕΛ..

FREDERICK-EX
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
MA/MSc2018
NEAPJUL17
THALIS
microsoft1718
AOSINK
HPJETPRO
CDA2018
PAJULY17
AIGAIA
MOECEE
FORUMMARCH
iky2018
global
OPAPCYPRUS
Middlesex2016