KESJULY18

2015-05-21 15:00:10
Μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστ. Κύπρου με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου εξελέγη ο Γεώργιος Δαυίδ

Μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστ. Κύπρου με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου εξελέγη ο Γεώργιος Δαυίδ


Μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου εξελέγη, με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, ο Κύπριος επιχειρηματίας Γεώργιος Δαυίδ, ύστερα από σχετική εισήγηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωνσταντίνου Χριστοφίδη.

Η 30μηνη θητεία του κ. Δαυίδ ξεκινά την 1η Ιουνίου 2015 και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2017. Ο κ. Δαυίδ είναι ένα από τα τρία μη ακαδημαϊκά μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, τα οποία εκλέγονται από τη Σύγκλητο.

Η Σύγκλητος αποφάσισε, επίσης, να εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ο κ. Γεώργιος Δαυίδ διοριστεί ως Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου στη θέση του νυν μέλους και Αντιπροέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Αναστάσιου Ι. Λεβέντη, του οποίου η 2η θητεία λήγει στις 30 Μαΐου 2015.

Ο κ. Λεβέντης διετέλεσε μέλος και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου για δύο συνεχόμενες τριετείς θητείες ( 31/05/2009- 30/05/2012 και 31/05/2012-30/05/2015) και έχει σταθερούς και δυνατούς δεσμούς με το ίδρυμα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αναφερόμενος στον κ. Αναστάσιο Ι. Λεβέντη εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την εκτίμησή του για το σημαντικό έργο το οποίο έχει επιτελέσει κατά τη διάρκεια της θητείας του, τονίζοντας τα σημαντικά επιτεύγματα που έλαβαν χώρα κατά τη θητεία του απερχόμενου Αντιπροέδρου. «Υπήρξε μια περίοδος πολυεπίπεδου έργου, σημαντικών επιτευγμάτων και αγαστής συνεργασίας. Ευχαριστώ θερμότατα τον κ. Λεβέντη για το αμέριστο ενδιαφέρον και τη διαχρονική έμπρακτη στήριξή του προς το Πανεπιστήμιό μας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστήμιο ως φίλος και αρωγός», σημείωσε ο Πρύτανης.

Αναφερόμενος στο διορισμό του κ. Γιώργου Δαυίδ ως μέλος του Συμβουλίου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, αφού εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη και εκτίμησή του προς τον Κύπριο επιχειρηματία, διεθνούς βεληνεκούς, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχηθώ στον κ. Δαυίδ καλή δύναμη στο έργο του και να υποσχεθώ ότι θα έχει την αμέριστη στήριξή μας. Ειδικά υπό τις σημερινές περιστάσεις, είμαι σίγουρος ότι ο αγαπητός φίλος Γιώργος Δαυίδ με τις διεθνείς εμπειρίες του θα ενισχύσει τη δυναμική αναπτυξιακή πορεία του ακαδημαϊκού μας ιδρύματος».  

Σύντομο βιογραφικό Γιώργου Δαυίδ

Ο κ. Γεώργιος Δαυίδ γεννήθηκε στην Πέτρα της Κύπρου το 1937, όπου και φοίτησε στις πρώτες τάξεις του σχολείου, έπειτα συνέχισε την εκπαίδευσή του για 2 χρόνια στην Αγγλική Σχολή της Λευκωσίας και εν συνεχεία στην Αγγλία. Το 1959 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, από όπου και έλαβε τίτλο σπουδών στις Εμπορικές Επιστήμες (Bachelor of Commerce).

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την καριέρα του στη Νιγηρία στις επιχειρήσεις Α. Γ. Λεβέντη (the A.G. Leventis Organization) και παράλληλα, υπηρέτησε την ελληνική και κυπριακή ομογένεια στο Λάγος ως Πρόεδρος της εκεί ελληνικής κοινότητας.  Σήμερα, μετά από μία επιτυχημένη πορεία πενήντα και πλέον χρόνων, ο κ. Γεώργιος Δαυίδ είναι Πρόεδρος της Coca-Cola HBC AG και παράλληλα Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε. Διατηρεί, επίσης, τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, ενώ είναι Επίτιμος Επίτροπος του Campion School και του College Year in Athens. Επιπλέον, είναι ευεργέτης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Μέλος της Επίτιμης Επιτροπής του ΕΛΙΑΜΕΠ καθώς και του οργανισμού Leadership 10. Ο κ. Γεώργιος Δαυίδ συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε επιχειρηματιών που ίδρυσαν το 2012 το Hellenic Initiative, μια μη-κερδοσκοπική, μη-κυβερνητική οργάνωση που στοχεύει στο να αντλήσει πόρους από την ευρύτερη Ελληνική Διασπορά για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τιτάν, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της EFG Eurobank Ergasias καθώς και μέλος της Λέσχης Bilderberg.

Σε αναγνώριση της προσφοράς του στην κοινωνία, ο κ. Γεώργιος Δαυίδ έχει λάβει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων, το 2009, το Μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Order of the British Empire) από τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και το μετάλλιο του Τάγματος της Τιμής της Δημοκρατίας της Νιγηρίας (MFR-Member of the order of the Federal Republic). Είναι Άρχων Μαΐστωρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016