KESAISTHTIKI18

2014-03-12 14:45:08
Ο Κώστας Καδής νέος υπουργός Παιδείας

Ο Κώστας Καδής νέος υπουργός Παιδείας


Τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία προκύπτει με την αντικατάσταση τριών Υπουργών και τη μετακίνηση ενός, ανακοίνωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Το Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Φίλιππος Πατσαλής, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναλαμβάνει ο ακαδημαϊκός Κώστας Καδής, ο οποίος υπήρξε Υπουργός Υγείας από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι το Φεβρουάριο του 2008 επί Προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου και το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ο οικονομολόγος Μάριος Δημητριάδης.

Ο μέχρι πρότινος Υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος αναλαμβάνει το Υπουργείο Άμυνας, ενώ οι υπόλοιποι Υπουργοί όπως και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραμένουν στις θέσεις τους.

Από το Υπουργικό Συμβούλιο αποχωρούν οι προερχόμενοι από το ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου (Υπουργός Άμυνας), Κυριάκος Κενεβέζος (Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού) και Πέτρος Πετρίδης (Υπουργός Υγείας), ενώ ο Γιώργος Λακκοτρύπης παραμένει στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των Υπουργών που προέρχονταν από το ΔΗΚΟ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει ειδική ανακοίνωση την Παρασκευή μετά τη νενομισμένη τελετή ορκωμοσίας των νέων Υπουργών.

Ερωτηθείς κατά πόσο υφίσταται κάποιο θέμα για την Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την παραμονή του Γιώργου Λακκοτρύπη στο Υπουργικού Συμβούλιο, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα καθώς ο κ. Λακκοτρύπης είχε παραιτηθεί ήδη από το ΔΗΚΟ.

 Η Τελετή παράδοσης–παραλαβής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα γινει την παρασκευή στις 12.30 μ.μ.

Ο νέος υπουργός Παιδείας

Ο Κώστας Καδής γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1967. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1985 και στη συνέχεια υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά μέχρι το 1987.

Φοίτησε στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο πήρε το πτυχίο του το 1991 και το διδακτορικό του με Άριστα το 1995. Οι σπουδές του Κ. Καδή περιλαμβάνουν επίσης παρακολούθηση ειδικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε θέματα Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε θέματα Οικολογίας του Μεσογειακού Τοπίου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και σε θέματα Διαχείρισης Έρευνας Χρηματοδοτούμενης από το Κράτος, στο Πανεπιστήμιο Cornell των Ηνωμένων Πολιτειών.

O Κ. Καδής εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως μεταπτυχιακός συνεργάτης και μεταδιδακτορικός ερευνητής και στο Ενάλιον Κέντρο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως, ως επιστημονικός σύμβουλος. Το 1998 διορίστηκε ως Λειτουργός στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), αποτελώντας το πρώτο μόνιμο στέλεχος του οργανισμού. Υπηρέτησε το Ίδρυμα από τις θέσεις του Λειτουργού, Λειτουργού Α`, Επικεφαλής Τομέα και Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή. Το 2005, επιστρέφει στον ακαδημαϊκό χώρο, όπου δημιουργεί στο Πανεπιστήμιο Frederick ερευνητική Μονάδα, που επικεντρώνεται σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων και αειφόρου ανάπτυξης. Από τότε, συμμετέχει σε περισσότερα από 30 ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους τοπικούς και διεθνείς φορείς. Στα περισσότερα από τα έργα αυτά, ο Κ. Καδής είναι επιστημονικός υπεύθυνος. Μέσα από αυτά τα έργα ο Κ. Καδής δημιούργησε δίκτυα συνεργασίας με δεκάδες Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιστήμονες προερχόμενα από την Κύπρο και πέραν των 30 χωρών του εξωτερικού. Ανέλαβε επίσης τον συντονισμό ενός τριών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων (ενός Διδακτορικού και δύο επιπέδου Μάστερ) της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.

Ο Κ. Καδής έχει συμμετάσχει σε δεκάδες τοπικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια παρουσιάζοντας αποτελέσματα της επιστημονικής του δουλειάς. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία, δεκάδες άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων μετά από επιστημονική αξιολόγηση, άρθρα σε βιβλία, ερευνητικές εκθέσεις και μελέτες σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης, περιβαλλοντικής διαχείρισης, διατήρησης της βιοποικιλότητας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Έχει επιβλέψει πολλούς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές κατά την εκπόνηση των διατριβών τους. Επίσης, έχει συμμετάσχει στα εκλεκτορικά σώματα για την αξιολόγηση μελών ακαδημαϊκού προσωπικού σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Είναι αξιολογητής εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων στην Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει/προεδρεύσει σε επιτροπές αξιολόγησης Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Ο Κ. Καδής έχει διατελέσει μέλος διάφορων επιστημονικών επιτροπών στην Κύπρο και το εξωτερικό και έχει εκπροσωπήσει πολλές φορές την Κύπρο, τόσο σε θέματα έρευνας, όσο και σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος.

Από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2008, υπηρέτησε ως Υπουργός Υγείας της Κύπρου, στην Κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Το 2008 ανέλαβε τη θέση του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής για το Περιβάλλον, στα πλαίσια των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού Προβλήματος.

Ο Κ. Καδής έχει πλούσια κοινωνική προσφορά. Μεταξύ άλλων, είναι Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας» και μέλος της Θρονικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Είναι νυμφευμένος με την Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή και έχει δύο παιδιά, τη Σοφία και τον Χριστόφορο.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Astero Hadjisavva
Wed March 12, 2014, 19:01:22
ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΑΣ .ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ CV ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΕΡΓΟ ΣΑΣ.ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΟΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ.
ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ- ΣΑΣ ΘΕΡΜΟΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΟΣΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΗΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ !-
ΑΚΟΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ, αφου δεν εχει αυτο οικονομικο κοστος, και ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΟΜΑ.
ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!

FREDERICK-EX
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
MA/MSc2018
NEAPJUL17
THALIS
microsoft1718
AOSINK
HPJETPRO
CDA2018
PAJULY17
AIGAIA
MOECEE
FORUMMARCH
iky2018
global
OPAPCYPRUS
Middlesex2016