KESJULY18

2013-11-14 23:14:07
Μελέτη για την πρόταση εισδοχής εκπαιδευτικών στο δημόσιο από τον επίτιμο πρόεδρο Ιδ. Φροντιστηρίων

Μελέτη για την πρόταση εισδοχής εκπαιδευτικών στο δημόσιο από τον επίτιμο πρόεδρο Ιδ. Φροντιστηρίων


Με την ευκαιρία της κατάθεσης από τον υπουργό Παιδείας, πρότασης για πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου Άδωνις Μυλωνάς έστειλε στο Paideia- News την πιο κάτω μελέτη- πρόταση, που ετοίμασε πέρσι.

Η  μελέτη πρόταση στο έγγραφο που ακολουθεί:

 Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Άντρη Κουλέρμου
Fri November 15, 2013, 17:28:51
Το θέμα, να πετάγεται ο κάθε ένας σοφός, παντογνώστης, με ένα δυο πτυχία και να λέει τη γνώμη του, χωρίς στην ουσία να έχει ιδίοις όμμασι την πραγματικότητα, έχει καταντήσει ανέκδοτο.

α)Όπως δεν πετάγεσαι στην τράπεζα ή το σούπερμαρκετ ή στο νοσοκομείο αλλά περιμένεις τη σειρά σου, έτσι πρέπει να γίνεται και εδώ. Απλώς περιμένεις τη σειρά σου.

β)Μόνο μια νομοθετική ρύθμιση που να εξασφαλίζει αυτές τις 3,000 περίπου άτομα που ήδη εργάζονται, ήδη σπούδασαν, ήδη εξετάστηκαν θα βοηθήσει στο να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Όλα τα άλλα είναι παραμυθάκια της Χαλιμάς.

γ)Όπως δεν μπορείς να κρίνεις τον οφθαλμίατρο σου, ούτε τον λογιστή σου ούτε τον δικηγόρο σου, απλά και μόνο επειδή είδες...χόλιγουντ και έμαθες δυο έξυπνες ατάκες, έτσι και δεν μπορεί ο κάθε άσχετος να αξιολογεί.

δ)Μόνο φέτος, έδωσαν πανελλήνιες γύρω στις 105,000 υποψήφιοι και 9,000 στις παγκύπριες. Δεν μπορείς να βάλεις την θάλασσα μέσα στη λίμνη. Δεν μπορείς να "σώσεις" μια γενιά "θυματοποιόντας" μια άλλη. Ούτε μπορείς να σώσεις μια χώρα, σφάζοντας μιαν άλλη. Ούτε μπορείς να σώσεις ένα εκπαιδευτικό σύστημα όταν ασχολείσαι αποκλειστικά με ένα ήδη αξιοκρατικό τρόπο. Τα προβλήματα κείτονται αλλού. Μπορείς να κάνεις μάθημα με 27 άτομα μέσα σε μια τάξη; Μπορείς να δουλέψεις όταν είσαι υποχρεωμένη να διδάξεις αναλφάβητους μαθητές που "περνούν" λόγω υπουργείου;

Την άλλη φορά που θα γράψει κάποιος για τον κατάλογο, να τον παρακαλέσω να ξεκινήσει με το "Μια φορά ήταν ένας Πόντιος ..."

Στυλιανού Στέλιος
Fri November 15, 2013, 08:20:51
Κανένας άλλος θέλει να μας πει την πρόταση του?Α,το ξέχασα.Προχθές που πήγα σε πρωτοκλασσάτο στέλεχος του ΔΗ.ΣΥ μου πε ότι ο υπουργός μαζεύει όλες τις απόψεις και τις φυλαει στο υπουργείο (το τι κάνει όλα τα χαρτιά μετά δεν κατάλαβα ακόμη).Θα το πω για τελευταια φορά για όσους δεν το κατάλαβαν.Αν δεν εξαιρεθούν της οποιασδήποτε νέας διαδικασίας διορισμού οι ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ,ΕΚΤΑΚΤΟΙ,ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ,Η ΟΕΛΜΕΚ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΠΟΕΔ ,που έχει λάβει ήδη εντολή από τη βάση της.Αντε λοιπόν λεβέντες μου,περιμένουμε το επόμενο βήμα σας.(το τι θα κάνουν οι συμβασιούχοι,εκτακτοι,αντικαταστάτες το Γενάρη όταν θα πρέπει να δοθούν βαθμολογίες,σας το αφήνω για έκπληξη.)

Μιχάλης Α.
Fri November 15, 2013, 00:45:21
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η πρόταση, οι υπάρχουσες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς είναι ελάχιστες μπροστά στον γιγαντισμό των καταλόγων διορισμού, φαινόμενο που οδηγεί πολλούς και άξιους εκπαιδευτικούς σε ανεργία, ετεροαπασχόληση ή μόνιμη απασχόληση σε άλλους τομείς της αγοράς. Αρχικά είναι εύλογη η απορία από πού πηγάζει το συμπέρασμα πως άξιοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην ανεργία, υπονοώντας πως οι εκπαιδευτικοί που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις τάξεις είναι ανίκανοι ή ανάξιοι; Έχετε κάποια απόδειξη γι’ αυτό; Ή απλά προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε;

Συμφωνούμε πως οι ανάγκες είναι ελάχιστες, συνεπώς και οι διορισμοί με το νέο ή το παλιό σύστημα ελάχιστοι θα είναι. Ποιος ο λόγος λοιπόν να καταβληθούν εκατομμύρια για τις εξετάσεις, πέραν ίσως των αλλότριων συμφερόντων των φροντιστηρίων και των πανεπιστημίων (ειδικά των ιδιωτικών) που καραδοκούν για να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των υποψηφίων;

Αναφέρεστε στο αδιάβλητο και το αξιοκρατικό των εξετάσεων, όμως να σας θυμίσω πως πρόσφατα εξετάσεις για εισδοχή αστυνομικών εξελίχτηκαν σε φιάσκο με ερωτήσεις που πάρθηκαν αυτούσιες από βιβλίο προετοιμασίας εξετάσεων ιδιωτικού φροντιστηρίου. Είναι νωπές οι μνήμες για τις ερωτήσεις για τα «Στυλλάρκα», «το γεφύρι του Τσιελέφου» και το «όρος Λαόνα». Ως γνωστόν είναι ουσιώδεις γνώσεις, απαραίτητες για κάθε αστυνομικό που σέβεται τη στολή του και το λειτούργημα του! Προφανώς κάτι ανάλογο υπάρχει στο σκεπτικό σας και για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς;

Στο σημείο που αναφέρετε πως οι εξετάσεις πρέπει να εμπλουτιστούν σε δοκιμασίες στις νέες τεχνολογίες, αντιλαμβάνεστε πως ο τομέας των νέων τεχνολογιών είναι τόσο ευρύς και σύνθετος που είναι αδύνατο να καταρτιστεί ανάλογη εξέταση; Εξάλλου σύμφωνα με τη βιβλιογραφία οι σύγχρονες τεχνολογίες αποτελούν εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία και όχι αυτοσκοπό. Παράλληλα, απλά να σας ενημερώσω πως με τις περικοπές που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός των σχολείων τα τεθεί σε πλήρη αχρησία μιας και δεν δαπανάται ίχνος κονδυλίων για συντήρηση ή ανανέωση. Οπότε και οι πλέον καταρτισμένοι τεχνολογικά εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν τα μέσα στη διάθεση τους για τις χιλιοειπωμένες τεχνολογίες που τόσο πολύ προβάλλετε στην πρότασή σας!
Αναφέρομαι σε ακόμη ένα σημείο και σταματώ την επιχειρηματολογία μου εδώ, αν και η πρότασή σας μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει αντικείμενο μακράς κριτικής και αμφισβήτησης και από τον πλέον αδαή στα της εκπαίδευσης (δεδομένου πως δεν έχει προσωπικά κίνητρα). Αντιλαμβάνεστε πόσο επικίνδυνη είναι η άρση της μονιμότητας των εκπαιδευτικών; Προφανώς ναι, αλλά προκειμένου να πουλήσετε το προϊόν σας το αγνοείτε. Εκτός αν δεν σας πειράζει, μέσα στις καινοτόμες και πρωτοποριακές σας προτάσεις, οι εκπαιδευτικοί να καταντήσουν να λογοδοτούν και να φοβούνται τον καθένα που άμεσα ή έμμεσα μπορεί να επηρεάσει τη θέση ή το ρόλο τους, επηρεάζοντας ταυτόχρονα και την ποιότητα της διδασκαλίας τους….

Λεωνίδας Χατζηλοΐζου
Thu November 14, 2013, 23:38:12
Έκτός πραγματικότητας η πρότασή σας: 1. Υπάρχει αμφιβολία κατά πόσον οι εξετάσεις μπορούν να εντοπίσουν τους καλύτερους εκπαιδευτικούς και εσείς θέλετε να τις υπερ-μοριοδοτήσετε, 2. Θέλετε να αποκεντρώσετε τις εξετάσεις από ένα κεντρικό φορέα και να διεξάγουν τις εξετάσεις άλλοι οργανισμοί, διακινδυνεύοντας να είναι ακόμη λιγότερο αδιάβλητες οι εξετάσεις, 3. Μείωση των ετών διαγραφής του υφιστάμενου καταλόγου (δηλαδή του μεταβατικού σταδίου) έτσι ώστε να μείνουν ακόμη περισσότεροι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σήμερα στην ανεργία; Απ'οτι φαίνεται ψάχνετε νέους εκπαιδευτικούς με πείρα να προσλάβετε στα ιδιωτικά φροντιστήρια..., 4. Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τους γονείς, τους μαθητές, τους συναδέρφους (τα σχόλια είναι περιττά), 5. Μειωμένο ωράριο εργασίας για τους επιτυχόντες (εδώ κατάργησαν τις ώρες μετακίνησης και άφησαν παιδιά στα νοσοκομεία χωρίς εκπαιδευτικούς για να γλιτώσουν 2-3 διορισμούς και πιστεύετε πως θα δώσουν χρόνο για μειωμένο ωράριο;), 6. Ας επιτρέψουμε στους ευρωπαίους να έρθουν να μας πάρουν τις δουλειές...

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718