Ημερίδα Α΄ Τεχνικής Λευκωσίας: Η καλλιέργεια θετικών στάσεων ζωής, βασικό συστατικό της εκπαίδευσης


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς μετείχαν στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Α΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, σε συνεργασία με το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Με γνώμονα την ενίσχυση των προσπαθειών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη δημιουργία ενός ορθά δομημένου συστήματος πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης των παραβατικών και προβληματικών συμπεριφορών, η σχολική κοινότητα της Α΄ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας αναζητά τρόπους να συμβάλει στη συζήτηση εντός της καθημερινής σχολικής πραγματικότητας.

Για τον σκοπό αυτό η Διεύθυνση της Σχολής, σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων, αποφάσισε και πραγματοποίησε, με την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτικών, έρευνα και δράσεις στο πλαίσιο παρεμβατικού προγράμματος στη Σχολή.  Ως επιστέγασμα της προσπάθειας διοργάνωσε  Ημερίδα σε συνεργασία με το Αρχηγείο Αστυνομίας, διευρύνοντας την έννοια του εκπαιδευτικού χρόνου και σε θέματα κοινωνικής σημασίας και αγωγής.  Άξονας της Ημερίδας:  «Η καλλιέργεια θετικών στάσεων ζωής είναι βασικό συστατικό της εκπαίδευσης».

Χρειάζονται πολύμορφες και συντονισμένες προσπάθειες για την ανάσχεση των αρνητικών επιδράσεων του οικογενειακού και ιδίως του κοινωνικού περιβάλλοντος πάνω στις συνειδήσεις των μαθητών και στην κάθε μέρα της σχολικής ζωής, επεσήμανε ο Διευθυντής της Σχολής κ. Πόλυς Γιάννακας στον εισαγωγικό χαιρετισμό του. Έδωσε το στίγμα των προσπαθειών που προηγήθηκαν και την αναγκαιότητα που εξυπηρετούν οι σχολικές πρωτοβουλίες αυτού του προσανατολισμού.

Με σοβαρότητα οι μαθητές της Σχολής μετείχαν τμηματικά στις τρεις συνόδους με ανάλογο αριθμό σεμιναρίων. Οι εργασίες κάλυψαν τις ακόλουθες θεματικές:

(α)       Εξαρτησιογόνες ουσίες

(β)       Νεανική παραβατικότητα και βία στους αγωνιστικούς χώρους

(γ)        Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια.

Εισηγητές στα σεμινάρια ήταν εξειδικευμένοι λειτουργοί της Αστυνομίας από τις σχετικές μετο αντικείμενο υπηρεσίες. Στο τέλος κάθε εισήγησης διεξήχθη πλούσια συζήτηση με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η Ημερίδα έκλεισε με τη συναυλία που έδωσε η Φιλαρμονική της Αστυνομίας υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Γεωργίου Αδάμου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Σχολής, που σκόρπισε ήχους και συναισθήματα χαράς στο πυκνό ακροατήριο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










130