Το Ίδρυμα ΘΑΛΗΣ και η ΚΥΜΕ δείχνουν τον δρόμο της μάθησης του μέλλοντος στον διεθνή χώρο


Διοργανώθηκε στη Νότια Κορέα το μαθητικό συνέδριο Euromath & Euroscience 23

Το μαθητικό συνέδριο Euromath & Euroscience 23 άρχισε το 2009 με δημιουργούς το Ίδρυμα ΘΑΛΗΣ σε συνεργασία με την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία. Από τότε, κάθε χρόνο διοργανώνεται σε διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα φτάνοντας φέτος στις 25 συμμετοχές χωρών. Στο πλαίσιο του συνεδρίου οργανώνονται 10 Ευρωπαϊκοί πλέον διαγωνισμοί για μαθητές όπως το MATHFactor, SCIENCEFactor, MATHeatre και SCIENCETheatre, διαγωνισμοί που προέκυψαν από ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα έργα. 

Η διεθνοποίηση του έγινε πλέον πραγματικότητα με την οργάνωση του EUROMATH & EUROSCIENCE ASIA 2023 στη Ν. Κορέα, όπου για πρώτη φορά οργανώθηκε στην περιοχή και συγκεκριμένα στο νησί Jeju της Νότιας Κορέας , από 23-28 Αυγούστου 2023.

Στη φωτογραφία οι μαθητές στο κλείσιμο και τελετή βράβευσης του συνεδρίου . 

Παρόντες από Ευρώπη ήταν ο ιδρυτής του Euromath & Euroscience 23 student conference Δρ Γρηγόρης Μακρίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος THALES και της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας μαζί με δύο συνεργάτες από την Ελλάδα.

Το επόμενο Ευρωπαϊκό Euromath & Euroscience 2024 θα φιλοξενηθεί στη Ρώμη στις 12-16 Μαρτίου 2024. Πληροφορίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες www.cms.org.cy και www.thalescyprus.com

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










996