Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών ζητά έκτακτη σύγκληση της ΠΣΓΑ


Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών με ανακοίνωσή της «ζητά Έκτακτη σύγκληση της ΠΣΓΑ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις/αποφάσεις τόσο του Υπουργικού Συμβουλίου όσο και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για μια σειρά από σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα. Αυτά αφορούν στην:

  1. Προώθηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Πρότασης για εξετάσεις στα τετράμηνα με άμεση ισχύ από τη νέα σχολική χρονιά, παραγνωρίζοντας κι αυτήν ακόμα την πρόσφατη απόφαση της ΠΣΓΑ για αναστολή ενός έτους.
  2. Κατάργηση της μείωσης των δύο διδακτικών περιόδων για εκείνη την ομάδα των εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν 20 χρόνια υπηρεσίας.
  3. Κατάργηση του Προγράμματος του Αλφαβητισμού σε πρωινό χρόνο και μεταφορά του στα ΚΙΕ (καθεστώς αγοράς υπηρεσιών).
  4. Διαφοροποίηση του αριθμού των μαθητών στα εργαστηριοποιημένα μαθήματα της Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Οικιακής Οικονομίας στην Α΄ Γυμνασίου και Α΄Λυκείου με προοπτική επέκτασης αυτής της πρακτικής σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου (δημιουργία τριών ομάδων μαθητών/τριών από δύο αμιγή τμήματα).

Θεωρούμε ότι τα πιο πάνω ζητήματα είναι πολύ σοβαρά και συνεπώς η Γραμματεία και το ΚΔΣ δε θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος των όποιων αποφάσεων».       




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










112