Η κυπριακή συμπαραγωγή «Loveless Zoritsa» υποψήφια για τα μεγάλα βραβεία του Χόλυγουντ


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με ιδιαίτερη χαρά πληροφορεί το κοινό πώς, μετά το Βραβείο Discovery Award στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Cottbus, το Βραβείο Καλύτερης Ξένης Ταινίας Global Vision Award στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cinequest στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας και το Βραβείο Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), η μεγάλου μήκους ταινία “Loveless Zoritsa”, της Κύπριας σκηνοθέτιδας Χριστίνας Χατζηχαραλάμπους και του Radoslav Pavković, συνεχίζει την πορεία της στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του εξωτερικού.

Εντός των προσεχών μηνών, η διεθνής αυτή κινηματογραφική συμπαραγωγή, στην οποία συμμετείχε και η Κύπρος μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αναμένεται να προβληθεί στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάλγκαρι και του Έντμοντον στον Καναδά, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Fort Lauderdale στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών και στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tuzla και “Prvi Kadar” του Σεράγεβου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Τέλος, πρόσφατα ανακοινώθηκε πως η μαύρη κωμωδία “Loveless Zoritsa” έχει επιλεγεί να λάβει μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χόλυγουντ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, μεταξύ 17 και 21 Οκτωβρίου 2013. Το εν λόγω φεστιβάλ θεωρείται από τα σημαντικότερα παγκοσμίως, καθώς φέρνει νέους δημιουργούς σε επαφή με  καταξιωμένους επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως παραγωγούς, διανομείς, εκπροσώπους τηλεοπτικών σταθμών κ.ά. Τους δίνει, ακόμη, την ευκαιρία να παραστούν στην καθιερωμένη τελετή βράβευσης αστέρων του Χόλυγουντ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










160