H ΠΟΕΔ ζητά πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών όπου αναλογούν για το ξυλοδαρμό μαθητή σε δημοτικό


Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔ αναφέρεται στο περιστατικό ξυλοδαρμού 10χρονου μαθητή σε δημοτικό σχολείο, κατά την απογευματινή ώρα λειτουργίας του και απαιτεί πλήρη διερεύνηση του γεγονότος και τήρηση των ενδεικνυόμενων διαδικασιών, ώστε οι αρμόδιες αρχές εφόσον καταλήξουν στο πόρισμά τους να αποδώσουν ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ:

«Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε μορφής βίας εντός του σχολικού χώρου από όπου κι αν προέρχεται, ιδιαίτερα όταν αυτή έχει ως αποδέκτη το παιδί. Το σχολείο είναι χώρος χαράς, μάθησης και σωστής διάπλασης χαρακτήρων μέσα από παιδαγωγικές μεθόδους, συνεπώς οποιαδήποτε μορφή βίας, ψυχική ή σωματική, δεν μπορεί να γίνει ανεχτή. 

Σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού 10χρονου μαθητή σε δημοτικό σχολείο, κατά την απογευματινή ώρα λειτουργίας του, η ΠΟΕΔ απαιτεί πλήρη διερεύνηση του γεγονότος και τήρηση των ενδεικνυόμενων διαδικασιών, ώστε οι αρμόδιες αρχές εφόσον καταλήξουν στο πόρισμά τους να αποδώσουν ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν.

Η όποια προσπάθεια γενίκευσης σε αναφορές για βιαιοπραγίες από μέρους των εκπαιδευτικών με αφορμή την πιο πάνω καταγγελία είναι ατυχέστατη και άδικη για το σύνολο των εκπαιδευτικών της Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης και απορρίπτονται με τον πιο έντονο τρόπο από την Οργάνωση.

Η ΠΟΕΔ θα ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας, για πολλοστή φορά, να επανεξεταστούν οι καινοφανείς πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια όπου οι ανάγκες στα Ενιαία και Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία που λειτουργούν καλύπτονται με το καθεστώς της Αγοράς Υπηρεσιών. Κάτι, που προκαλεί σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, στη συνοχή και αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και σωρεία άλλων ζητημάτων που εδώ και τρία χρόνια θέτουμε ενώπιον του Υπουργείου και κρούουμε τον κώδωνα κινδύνου, δυστυχώς όμως, σε ώτα μη ακουόντων.

Η ποιότητα της παρεχόμενης Εκπαίδευσης δεν μπορεί να θυσιάζεται στον βωμό των στεγνών και στείρων οικονομίστικων προσεγγίσεων, ιδιαίτερα, όταν αυτές αγγίζουν και τα σοβαρά θέματα της ασφάλειας των παιδιών μας στα σχολεία.

Η ΠΟΕΔ ζητά τη σύγκληση διευρυμένης σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να συζητηθεί το όλο ζήτημα σε βάθος και να ληφθούν το συντομότερο οι σωστές αποφάσεις».   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










109