Γονείς Μέσης: Τα μέτρα αναστέλλονται, οι μαθητές καλούνται να παραμείνουν στις τάξεις τους


 Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης ανακοινώνει ότι «αποφάσισε να αναστείλει τα εξαγγελθέντα μέτρα για σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, που καλούσαν τους μαθητές Λυκείων & Τεχνικών Σχολών να κατέλθουν σε 2ωρη αποχή από τα μαθήματά τους.

Οι Οργανωμένοι γονείς έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που τους βαραίνει και μετά την απόφαση της ΠΣΕΜ να καλέσει τους μαθητές να αποχωρήσουν από τα σχολεία τους, δεν έχει άλλα περιθώρια από το να αναστείλει τα μέτρα.

Η προηγούμενη ανακοίνωση των Γονιών καλούσε τα παιδιά σε 2-ωρη αποχή από τα μαθήματα, αλλά να παραμείνουν στα σχολεία τους γιατί σκοπός ήταν η ουσιαστική διαμαρτυρία και όχι η απώλεια περεταίρω πολύτιμου διδακτικού χρόνου. Η αποχώρηση από τα σχολεία βρίσκει αντίθετους τους Γονείς.

Ως εκ τούτου, τα εξαγγελθέντα μέτρα για αύριο Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, αναστέλλονται και οι μαθητές καλούνται να παραμείνουν στις τάξεις τους και στα μαθήματά τους.

Εννοείται ότι η Παγκύπρια Συνομοσπονδία συνεχίζει να κρίνει αναγκαία την αναβολή της ψήφισης της πρόνοιας για εξετάσεις ανά τετράμηνο για εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να  δοθεί χρόνος στο διάλογο που θα επιτρέψει την ορθή εφαρμογή της Πρότασης. Μετά και από τις τελευταίες διαβουλεύσεις με τον κ. Υπουργό, επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά η ορθότητα των θέσεων μας, αφού ο κύριος Υπουργός έδωσε διαβεβαιώσεις για συμπερίληψη στους Κανονισμούς Λειτουργίας των σχολείων κάποιων εκ των ανησυχιών και προτάσεων μας. 

Καλούμε για ακόμα μια φορά Υπουργείο Παιδείας και Βουλή των Αντιπροσώπων να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο ώστε όλοι μαζί με νηφαλιότητα να πράξουμε το καλύτερο δυνατό για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και το Δημόσιο Σχολείο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










160