Γονείς Μέσης: Διπλά προκλητική και απαράδεκτη νέα απόφαση για τα μαθητικά κόμιστρα


Με δεύτερη ανακοίνωσή της για τα μαθητικά κόμιστρα, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει:

«Εάν η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για έγκριση αύξησης των μαθητικών κομίστρων λεωφορείου κατά 50% κρίθηκε ως απαράδεκτη, η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου είναι διπλά προκλητική και απαράδεκτη.

Αποκαλύπτουν πως πίσω από κλειστές πόρτες αποφάσισαν να αυξήσουν κατά 100% το μηνιαίο μαθητικό κόμιστρο, από €10 σε €20 και εφαρμόζοντας απ’ ότι λέει η ανακοίνωση, κοινωνική πολιτική, απορροφούν €5 και άκουσον - άκουσον ως φιλάνθρωποι που είναι, μας παρουσιάζουν την αύξηση από €10 σε €15 ως μείωση.

Τελικά φαίνεται ότι μαθήματα μαθηματικών δεν είναι μόνο τα παιδιά που χρειάζονται αλλά και οι λειτουργοί του Υπουργείου Μεταφορών που προχώρησαν στη σύνταξη αυτής της ανακοίνωσης.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπως δημόσια και ξεκάθαρα τοποθετηθούν επί του θέματος.

Εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ούτε με το σκεπτικό ούτε με τη φιλοσοφία τέτοιων αποφάσεων.

Δηλώνουμε ότι η αντίδραση μας δεν πρόκειται να μείνει μόνο στην ανταλλαγή ανακοινώσεων με το συγκεκριμένο Υπουργείο. Θα το χειριστούμε υπεύθυνα και δυναμικά όπως αρμόζει σε μία Οργάνωση με ιστορία δεκαετιών και η οποία εκπροσωπεί 92000 μέλη και διεκδικεί τα δικαιώματα 46500 μαθητών/μαθητριών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1407