Γονείς Μέσης: Απαράδεκτη η αύξηση κατά 50% των μαθητικών κομίστρων


Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με τον καθημερινό αγώνα που διεξάγουν οι οικογένειες για να επιβιώσουν και παράλληλα να προσφέρουν ό,τι καλύτερο στα παιδιά τους, η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τη νέα σύμβαση με τις εταιρείες λεωφορείων η οποία προνοεί αύξηση κατά 50% των μαθητικών κομίστρων για χρήση σχολικών λεωφορείων, είναι απαράδεκτες και κοινωνικά επιζήμιες.

Δηλώνουμε την απογοήτευσή μας για την αψυχολόγητη αυτή ενέργεια ενώ θα έπρεπε να συζητούμε την πλήρη κατάργηση των κομίστρων για τα σχολικά λεωφορεία, την αύξηση των δρομολογίων, τους τρόπους αύξησης του αριθμού των παιδιών που χρησιμοποιούν τα σχολικά λεωφορεία και τη θεσμοθέτηση αυστηρότερων κριτηρίων ασφάλειας των λεωφορείων.

Το κράτος οφείλει να διασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών από και προς τις σχολικές μονάδες και στα πλαίσια των κοινωνικών του παροχών τις διαδρομές αυτές οφείλει να τις διαφυλάξει  με το μικρότερο δυνατό κόστος για τις οικογένειες των παιδιών.

Πέραν των πιο πάνω, διερωτόμαστε πώς μπορούν να μιλούν για βιώσιμη κινητικότητα, για ρύπους και υγιές περιβάλλον όταν με τις αποφάσεις τους σπρώχνουν τους γονείς να χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα για τη μεταφορά των παιδιών τους.

Σημειώνουμε ότι το κόστος μεταφοράς των μαθητών/μαθητριών καθώς και των θεσμοθετημένων σχολικών εκδρομών σήμερα καλύπτεται εξολοκλήρου από τους γονείς.

Καλούμε την Αρμόδια Αρχή να αναθεωρήσει την απόφασή της για αύξηση των μηνιαίων κομίστρων των σχολικών λεωφορείων και να ξεκινήσει διάλογος για πλήρη κατάργησή τους.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης δηλώνει πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί ή και να στηρίξει τέτοιαν απαράδεκτη απόφαση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1007