ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑ: Συζητήσεις για την ελληνική λογοτεχνία και τον πολιτισμό


Aπό την αρχαιότητα μέχρι τα νεότερα χρόνια)

Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών σας προσκαλεί, την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 5 μ.μ., στον πρώτο θεματικό κύκλο της ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑΣ, ο οποίος φέρει τον γενικό τίτλο «Έχει το παρελθόν μέλλον; Η Κλασική Φιλολογία (στην εκπαίδευση) σήμερα». Ο κύκλος φιλοξενεί ανακοινώσεις από δύο σημαντικούς κλασικούς φιλολόγους:

  1. τον κ. Θεόδωρο Παπαγγελή (Ομότιμο Καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών). Κλασικά γράμματα: Από το πολιορκημένο παρόν στο «απανθρωπισμένο» μέλλον;
  2. την κ. Εβίνα Σιστάκου (Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Αρχαιογνωσία στον 21ο αιώνα; Πέντε σκέψεις και ένα επιμύθιo για το μέλλον των Κλασικών Σπουδών.

Στη σελίδα του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις ανακοινώσεις των δύο ομιλητών, καθώς επίσης και για τους επόμενους θεματικούς κύκλους της πρώτης φάσης διεξαγωγής της ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑΣ: http://www.academyofathens.gr/el/node/2464.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά και ο σύνδεσμος παρακολούθησής της είναι ο πιο κάτω: https://meet.lync.com/academyofathens/aserafeim/56NYL1HK

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση μπορείτε να επικοινωνείτε με τους διοργανωτές: Αλεξάνδρα Ροζοκόκη (rozok@academyofathens.gr) και Ανδρέα Σεραφείμ (aserafeim@academyofathens.gr).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2831