Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Εικονική δίκη και προσομοίωση διαμεσολάβησης


Η Νομική  και η Οδοντιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνουν εικονική δίκη την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου η ώρα 15:00 – 18:00  στο Πολιτιστικό Κέντρο του πανεπιστημίου.   Πρόκειται για μια κοινή εκπαιδευτική δραστηριότητα της Οδοντιατρικής Σχολής και της Νομικής Σχολής , κατά την οποία φοιτητές των δύο σχολών υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών τους συμμετέχουν ενεργά σε διαδικασία ρόλων στο πλαίσιο μίας εικονικής δίκης  και μιας προσομοίωσης διαμεσολάβησης, αναφορικά με περιστατικά επαγγελματικής ευθύνης των οδοντιάτρων προς πελάτες/ασθενείς.

Αυτές οι διαδικασίες παρουσιάζονται ως μέθοδος εναλλακτικής μάθησης αλλά και ως ευκαιρία για διεπιστημονική εκπαιδευτική συνεργασία μεταξύ των δύο Σχολών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η δραστηριότητα εκπαιδεύει τους φοιτητές μας όχι μόνο για το πώς να συμπεριφέρονται σε μια αίθουσα δικαστηρίου, αλλά συμβάλλει και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων. Ταυτόχρονα μαθαίνουν να λαμβάνουν υπόψη νομικούς και ιατρικο-οδοντιατρικούς παράγοντες και να συνεργάζονται ως επαγγελματίες σε ομάδες.

 

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










424