Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Προκήρυξη πλήρους υποτροφίας στο Διδακτορικό Πρόγραμμα «Δημόσια Υγεία»


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για μια (1) πλήρη υποτροφία σπουδών στο Διδακτορικό Πρόγραμμα «Δημόσια Υγεία» στο θέμα θέμα «Ανισότητες βάση φύλου στη ψυχική υγεία κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία του COVID-19»

Βάσει του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η διερεύνηση ανισοτήτων με βάση το φύλο είναι ύψιστης προτεραιότητας στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα στοχεύει στην πραγματοποίηση μιας επιδημιολογικής μελέτης για την διερεύνηση και διασαφήνιση  πιθανών διαφορών στην ψυχική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία του COVID-19, μεταξύ των δύο φύλων.

Η υποτροφία καλύπτει τα συνολικά δίδακτρα των διδακτορικών σπουδών, αλλά δεν περιλαμβάνει επιπλέον χρηματοδότηση του/ της διδακτορικού/ης φοιτητή/τριας.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ/ΕΣ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

  1. Να υποβάλουν μια σωστά στοιχειοθετημένη και εφαρμόσιμη ερευνητική πρόταση στο σχετικό επιστημονικό πεδίο την οποία αναμένεται να παρουσιάσουν σε προφορική συνέντευξη.Να είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών  σε τομέα σχετικό με τη Δημόσια Υγεία ή  πτυχίου  Ιατρικής. Προτεραιότητα δίνεται σε όσους/ες έχουν ακαδημαϊκό υπόβαθρο σχετικό με τη Δημόσια Υγεία και καλό μέσο όρο βαθμολογίας στις προηγούμενες σπουδές.
  2. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/el/ ή επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000 και τους Δρ Αλέξανδρο Ηρακλείδη (A.Heraclides@euc.ac.cy) και Δρ Δημήτρη Λάμνισο  (D.Lamnisos@euc.ac.cy

  3. Να είναι άριστοι γνώστες της  ελληνικής γλώσσας, και πολύ καλοί γνώστες της αγγλικής γλώσσας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: Αίτηση Εισδοχής. Πριν κατατεθεί η ερευνητική πρόταση οι υποψήφιοι/ες μπορούν να την αποστείλουν στους Δρα Αλέξανδρο Ηρακλείδη (A.Heraclides@euc.ac.cy) και Δρα Δημήτρη Λάμνισο  (D.Lamnisos@euc.ac.cy) για τις δικές τους εισηγήσεις.

ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η διάρκεια φοίτησης στο Διδακτορικό αναμένεται από 3 έως 8 έτη, βάσει των στόχων και του χρονοδιαγράμματος που θα θέσει ο/η διδακτορικός/ή υποψήφιος/α με τον/την επιβλέποντα/ουσα. Το διδακτορικό στη Δημόσια Υγεία, χωρίζεται στα εξής στάδια:

ΣΤΑΔΙΑ

ECTS

Στάδιο Μαθημάτων

PHE700 Προηγμένη Μεθοδολογία της Έρευνας

10

PHE705 Προηγμένες Μέθοδοι στην Επιδημιολογία και Βιοστατιστική

10

PHE710 Εφαρμοσμένες Δεξιότητες στην Έρευνα και Προετοιμασία Διδακτορικής Διατριβής

10

Περιεκτική Εξέταση

10

Ερευνητικό Πρωτόκολλο

20

Εκπόνηση Διδακτορικής Εργασίας

90

Συγγραφή Διδακτορικής Διατριβής

30

Σύνολο ECTS

180

ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ

Ο/Η διδακτορικός/η φοιτητής/τρια θα στηρίζεται και θα καθοδηγείται από μια τριμελή Επιτροπή Επίβλεψης με  κύριους συνεπιβλέποντες τους Δρ Δημήτρη Λάμνισος και Δρ Αλέξανδρο Ηρακλείδης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/el/ ή επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000 και τους Δρ Αλέξανδρο Ηρακλείδη (A.Heraclides@euc.ac.cy) και Δρ Δημήτρη Λάμνισο  (D.Lamnisos@euc.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










918