Κορυφαίοι Επιστήμονες στο 11ο Διεθνές Βιο-Ιατρικό Συνέδριο της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου


 Με θέμα «Ιατρική Σχολή: Μέσον Επιστήμης και Πολιτισμού»

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει το 11ο Διεθνές Βίο-Ιατρικό Συνέδριο, “Βίο-Ιατρική Επιστημονική ΚΥΠΡΟΣ“, με γενικό τίτλο: «Ιατρική Σχολή: Μέσον Επιστήμης και Πολιτισμού». Το τριήμερο Συνέδριο συνδιοργανώνεται με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου και άλλων ιατρικών συνδέσμων και φορέων ασθενών. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοέμβριου στις 17:00 στην Πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ το συνέδριο θα συνεχίσει μέχρι και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.

Στο 11ο Διεθνές Βίο-Ιατρικό Συνέδριο συμμετέχουν 70 ομιλητές διεθνούς εμβέλειας από παγκοσμίου φήμης ιδρύματα του εξωτερικού.  Κύριοι ομιλητές στις εργασίες του Συνέδριου  θα είναι οι καθηγητές Harvey J. Alter (Νόμπελ 2020 για ηπατίτιδα Γ), Josep Brugada Terradellas (Συνδρομο Brugada), Stefano Del Prato (ενδοκρινολόγος), George Paxinos (mapped the brain of humans), John Ιωαννίδης (καθηγητής επιδημιολογίας και λοιμώξεων, από το StanfordUniversity) και πολλοί άλλοι.

Το συνέδριο, ανάμεσα σε άλλα, συμπεριλαμβάνει διαδραστικές παρουσιάσεις για καρδιολογία/καρκινολογια με πραγματικά περιστατικά, καθώς και ανοιχτή συζήτηση με εξιδεικευμένους καθηγητές Ιατρικής. Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου  θα διεξαχθεί εργαστήριο ενημέρωσης για τον Προ-Αθλητικό Ιατρικό & Καρδιολογικό Έλεγχο για την Πρόληψη του Αιφνίδιου Καρδιακού Θανάτου στους Νέους, Αθλουμένους και Αθλητές, προσφορά του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με οργάνωση από το Κυπριακό Ινστιτούτο Καρδιολογίας, Έρευνας και Μελέτης Μυοκαρδιοπαθειών και λοιπών Κληρονομικών Καρδιαγγειακών Νοσημάτων (ΚΙΚΕΜΜ). Επίσης, θα λειτουργήσουν παράλληλα εργαστήρια για ασθενείς με θεματολογία: καρκίνος του προστάτη, καρκίνος στήθους, προβλήματα αναπνευστικού  προσφορά της εταιρείας πνευμονολογίας Κύπρου, και των συνδέσμων  Europa Donna Κυπρου, Europa UOM Κύπρου, και με συμμετοχή επιστημόνων από το Καρδιολογικό Τράπεζας Κύπρου.

Οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν πιστοποίηση με 18 βαθμούς Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης  από τον Ιατρικό Σύλλογο Κύπρου, καθώς και με 18 βαθμούς Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Ανάπτυξης από τη Βιολογική Εταιρεία Κύπρου. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και αρχίζουν στις 08:00 το πρωί.

Τα ιατρικά συνέδρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ξεχωρίζουν με τη συμμετοχή ομιλητών διεθνούς εμβέλειας από παγκοσμίου φήμης ιδρύματα του εξωτερικού. Το πολύ-θεματικό, επιστημονικό συνέδριο Βίο-Ιατρικής έχει καθιερωθεί ως μια υψηλού επιπέδου, ετήσια διεθνής συνάντηση. Φέτος δήλωσαν συμμετοχή επιστήμονες από Πολωνία, Ελλάδα, Αφρική, Τουρκία, Ιράν, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Βηρυτό, Ρουμανία, Φιλανδία κ.α. Το Συνέδριο παρουσιάζεται τα τρία τελευταία χρόνια στο παγκοσμίου φήμης επιστημονικό περιοδικό του εκδοτικού οίκου NatureCellDeath & Disease.

Ο κύριος χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία Bayer/NOVAGEM LTD, με άλλους κύριους χορηγούς τις εταιρείες  Energon, Novartis καθώς επίσης τις εταιρείες, Mundipharma, PMI Science, C. Georgiou, Lab Supplies Scientific, Scientronics, WIN MEDICA, ARDIUS και άλλους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










661