Επιδιώκοντας την ευτυχία. Ομιλία του καθηγητή Angus Deaton στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα δώσει διάλεξη ο διακεκριμένος Καθηγητής Οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Princeton των Ηνωμένων Πολιτειών, Angus Deaton. Η ομιλία του με θέμα «Επιδιώκοντας την ευτυχία» «In pursuit of Happiness» θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Λεωφ. Καλλιπόλεως 75).

O Dwight D. Eisenhower Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, του οποίου τα ερευνητικά ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα υγείας, μέτρησης της φτώχειας, κατανόησης της φτώχειας και ανάλυσης δεδομένων των νοικοκυριών, θα βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης.

Κατά την ομιλία του θα εξεταστούν τα επιχειρήματα περί ευτυχίας. Θα παρουσιαστούν εμπειρικά δεδομένα για τη διαφοροποίηση της ευτυχίας αναλόγως της ημέρας της βδομάδας, της ρευστότητας, της ηλικίας, της μητρότητας και πατρότητας! Πολλά μπορούμε να μάθουμε από τη μέτρηση της ευτυχίας, υπάρχουν όμως και πολλές παγίδες, στις οποίες θα αναφερθεί ο ομιλητής.

Η άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό.

Πληροφορίες: 22894305

Πατήστε εδώ για την ηλεκτρονική πρόσκληση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










226