Επαναδιορισμός Καθηγητών Χημείας με 30 μήνες υπηρεσία


ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ*

 Για τους καθηγητές αορίστου χρόνου θα πρέπει να δώσει λύσεις το ίδιο το κράτος που είναι ο εργοδότης. Τα τελευταία χρόνια οι θέσεις των Χημικών έχουν κατακρεουργηθεί λόγω μείωσης διδακτικών ωρών και αλλαγής ΝΩΠ. Ταυτόχρονα η προηγούμενη διοίκηση ΣΥΧΗΚΑ χωρίς διορατικότητα και μελέτη αποδέχτηκε με σκυφτό το κεφάλι, οποιαδήποτε αλλαγή ατεκμηρίωτα.

Από την άλλη, το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας πιστεύω ακράδαντα μια μονοσήμαντη και ασύμπτωτη πολιτική, αντιγράφοντας το ελληνικό σύστημα παιδείας στην ενίσχυση φιλολογικών μαθημάτων, οδήγησε στην συρρίκνωση του μαθήματος των Θετικών Επιστημών, την Χημεία, χωρίς να αφουγκράζεται τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας. 

Ως επιτακτική ανάγκη το Υπουργείο Παιδείας άμεσα και πριν από τον Σεπτέμβριο πρέπει να δώσει ριζικές λύσεις δείχνοντας ευελιξία και ευαισθησία την οποία δεν έχει επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια.

  1. Άμεση εφαρμογή της κινητικότητας σε άλλους τομείς του δημοσίου. Θα πρέπει να προταθεί και σε μόνιμους συναδέλφους που ίσως τους έχει κουράσει η Μέση Εκπαίδευση να μετακινηθούν. Έτσι θα ανανεωθεί το ανθρώπινο προσωπικό των καθηγητών. 
  2. Αύξηση των διδακτικών ωρών είτε άμεσα είτε έμμεσα με τρόπους που να είναι αποδοτικοί, όπως αποσπάσεις, ενίσχυση των ωρών υπευθυνότητας. 
  3. Τα δυο δημόσια πανεπιστήμια να δεχτούν καθηγητές αορίστου χρόνου σαν επιστημονικούς συνεργάτες - κάνοντας διαλέξεις σε πρωτοετείς φοιτητές και όχι μόνο, για προσαρμογή στο πανεπιστήμιο .
  4.  Άμεση ενίσχυση του μαθήματος Χημείας το 2018 με τη γενική αξιολόγηση του αναλυτικού προγράμματος στη Μέση Εκπαίδευση.

Καθηγητής Χημείας

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










145