Ενόψει των επερχόμενων εκλογών… όλα αναμενόμενα


ΤΟΥ ΦΙΛΙΟΥ ΦΥΛΑΚΤΟΥ*

Ενόψει των επερχόμενων εκλογών στην ΠΟΕΔ, τον Μάιο του 2017, είναι αναμενόμενο ότι θα εκδοθούν διάφορες ανακοινώσεις και θα γίνει κριτική καλοπροαίρετη και κακοπροαίρετη. Είναι μέρος του παιχνιδιού και ούτε ξενίζουν οι όποιες αναφορές ούτε προκαλούν ανησυχία. Όλοι είμαστε υπό συνεχή κρίση και κριτική γι’ αυτά που κάνουμε, γι’ αυτά που δεν κάνουμε, γι’ αυτά που λέμε, γι’ αυτά που γράφουμε.

Διατηρώ την άποψη ότι όλα τα στελέχη και οι αξιωματούχοι της ΠΟΕΔ έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Πόσο μάλλον, όταν αυτές οι απόψεις και θέσεις τους έχουν ειπωθεί ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου και έχουν περιληφθεί και στα Πρακτικά των Συνεδριάσεων.

Το άρθρο μου που δημοσιεύτηκε με τίτλο «Εμφανέστατη και αποδεδειγμένη σκοπιμότητα» επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας την πιο πάνω ξεκάθαρη άποψη. Κανένα από τα 67 άρθρα της τελευταίας διετίας που έχουν γραφτεί από στελέχη και αξιωματούχους της ΠΟΕΔ δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη τις θέσεις και αποφάσεις της ΠΟΕΔ. Όμως, ποτέ δεν έγινε οποιαδήποτε αναφορά ότι ένα άρθρο, μια άποψη διχάζει την ΠΟΕΔ.

Για παράδειγμα:

1. Το άρθρο της 14ης Οκτωβρίου 2016 με τίτλο «Το ΔΣ της ΠΟΕΔ κύριε Υπουργέ, δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα κι εσείς  ο προπονητής της!» που έγραψε ο Χάρης Χαραλάμπους και το υπογράφει ως Βοηθός Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΕΔ, δεν νομίζω ότι εκφράζει την ΠΟΕΔ και σίγουρα δεν έχει τύχει της έγκρισης του σώματος της Γραμματείας ή του ΔΣ.

2. Το άρθρο της 14ης Αυγούστου 2015 με τίτλο «Κουδούνι VS Κομπρεσέρ» που έγραψε ο Απόστολος Αποστολίδης και το υπογράφει ως Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔ, δεύτερος στην ιεραρχία της ΠΟΕΔ, δεν εκφράζει κατ’ ανάγκη την ΠΟΕΔ και δεν έχει τύχει της έγκρισης είτε της Γραμματείας είτε του ΔΣ.

Κανένας δεν κατέκρινε τις απόψεις που εκφράστηκαν ούτε θεώρησε ότι πλήττεται με οποιοδήποτε τρόπο η ΠΟΕΔ.

Στη σημερινή ανακοίνωση της ΑΚίΔΑ αναφέρεται επί λέξη:

«…Πιστεύουμε πως οι όποιες διαφορετικές απόψεις για σοβαρά συνδικαλιστικά θέματα και κρίσιμες αποφάσεις του ΔΣ της ΠΟΕΔ, ενδείκνυται να κατατίθενται στο ΔΣ της ΠΟΕΔ και, αν θα δημοσιεύονται, καλό θα είναι αυτό να γίνεται πριν τη λήψη των σχετικών αποφάσεων. Διαφορετικά, εκτιμά η Α.Κί.ΔΑ, πως η εκ των υστέρων δημόσια μάλιστα αρθρογραφία υψηλόβαθμων στελεχών της ΠΟΕΔ με την ιδιότητα τους ως στελέχη της Οργάνωσης σε βάρος των συλλογικών αποφάσεων της ΠΟΕΔ , προκαλεί έντονο προβληματισμό ανάμεσα στα μέλη της ίδιας της Οργάνωσης και ενδεχομένως να διαταράσσεται και η εμπιστοσύνη τους προς την ηγεσία της Οργάνωσης, κάτι που τους μόνους που εξυπηρετεί είναι αυτούς που σκοπεύουν στην αποδυνάμωση της ΠΟΕΔ…»

Δεν χρειάζεται να σχολιάσω την άποψη αυτή. Απλώς, θα παραπέμψω σε μια άλλη Ανακοίνωση της ΑΚίΔΑ στις 14 Οκτωβρίου 2015 με τίτλο «ΑΚΙΔΑ: Λανθασμένοι και ζημιογόνοι οι χειρισμοί και οι αποφάσεις της οριακής πλειοψηφίας της ΠΟΕΔ» … κι ας κρίνει ο καθένας τα λόγια και τα έργα μας.

*Πρόεδρος ΠΟΕΔ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










98