Ενισχύονται οι σχέσεις Κύπρου Κίνας στον Πολιτισμό. Υπογράφεται Πρόγραμμα Πολιτιστικής Συνεργασίας


 Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ.Κυριάκος Κενεβέζος, συνάντησε χθες  Τρίτη 29.10.13, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Γενικό Διευθυντή Κυβερνητικής Διοίκησης για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Li Xiaojie. Ο Κινέζος Υφυπουργός ηγείτο εξαμελούς αντιπροσωπείας, η οποία πραγματοποιεί επισκεψη στην Κύπρο για την υπογραφή Συμφωνίας για την παρεμπόδιση της κλοπής, των λαθραίων ανασκαφών και της παράνομης εισαγωγής και εξαγωγής πολιτιστικών αγαθών.

Ο κ.Κενεβέζος εξήρε τις εξαιρετικές μέχρι στιγμής σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του Πολιτισμού και δεσμεύτηκε για  την περαιτέρω προώθηση τους. Εξήγησε ότι ο ανάπτυξη σχέσεων στον τομέα του Πολιτισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την Κύπρο και τόνισε ότι η Κίνα, ως μια φίλη χώρα, πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό, αποτελεί ένα σημαντικό εταίρο σε αυτή την προσπάθεια. Ανάφερε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα ενδυναμωθεί με την Υπογραφή του Εκτελεστικού Προγράμματος Πολιτιστικής Συνεργασίας για την περίοδο 2013-2017. Εξήγησε ότι το κείμενο του Προγράμματος έχει ολοκληρωθεί από τεχνοκρατικής πλευράς και στόχος είναι η υπογραφή του Προγράμματος κατά την επίσκεψη  του στην Κίνα το Δεκέμβριο.

 

Ο κ. Li Xiaojie επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικές και τόνισε ότι αυτές οι στενές και διαχρονικές σχέσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και να ενδυναμωθούν.  Δεσμεύτηκε να προβεί στις δέουσες ενέργειες ούτως ώστε η υπογραφή του Προγράμματος να πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη του Κύπριου Υπουργού στην Κίνα.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










145