Ενδοσχολική Ημερίδα Λυκείου Αγίας Φυλάξεως: «Σεβασμός στη διαφορετικότητα»


Με επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες της Ενδοσχολικής Ημερίδας του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως με θέμα: «ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ - Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια», η οποία διεξήχθηκε στις 8 Μαρτίου 2017.  

Σκοπός της Ενδοσχολικής Ημερίδας υπήρξε η ενεργή εμπλοκή όλων των μαθητών και μαθητριών σε δραστηριότητες που θα τους οδηγούσαν να ανακαλύψουν τις διακρίσεις που συντελούνται στο νησί αλλά και στον πλανήτη μας, να μάθουν, επίσης, τι προνοεί η σχετική νομοθεσία και κυρίως να συνειδητοποιήσουν ότι η ομορφιά της ζωής κρύβεται στη διαφορετικότητά μας.

Στην τελετή έναρξης η Διευθύντρια καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και προσδιόρισε τους στόχους της Ημερίδας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Λεμεσού, ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Σύκας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονεών και Κηδεμόνων και ο Πρόεδρος του Κ.Μ.Σ. Την κήρυξη των εργασιών της Ημερίδας έκανε ο Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων, Πέτρος Πέτρου. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο μετείχαν μαθητές/τριες του Σχολείου Απόστολος Λουκάς. Κατά τις δύο τελευταίες περιόδους λειτούργησα είκοσι παράλληλα βιωματικά εργαστήρια στα οποία προσεγγίστηκαν οι ποικίλες μορφές της διαφορετικότητας (εθνική, πολιτισμική, οικονομική, κοινωνική, διαφυλική, σωματική). Εμψυχωτές/τριες ήσαν εκπρόσωποι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Γραφείου της Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, της Υπάτης Αρμοστίας για τους Πρόσφυγες, του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου, του Αθλητικού Σωματείου «Απόλλωνα» και της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










243