Εμείς ως Α.ΚίΔΑ, έχουμε να πούμε και να κάνουμε πολλά για τον Κλάδο και τους συναδέλφους μας


ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ* 

Όταν δεν έχεις τι να πεις κ. Πρόεδρε της ΠΑΔΕΔ για την Κίνησή σου και δεν έχεις να παρουσιάσεις έργο, είναι καλύτερα  να μην ενοχλείς τους υπόλοιπους. Ο τίτλος που δώσατε στο άρθρο σας ταιριάζει απόλυτα στη δράση της Κίνησης σας και έπρεπε να σκεφτείτε πολύ πριν τον αφιερώσετε στην Α.Κί.ΔΑ.

Όταν δεν έχεις τι να πεις, ειρωνεύεσαι τους υπόλοιπους για τη δράση τους.

Όταν δεν έχεις τι να πεις για το έργο και τη δράση της Κίνησης σου την τριετία που έχει περάσει, κατηγορείς, ειρωνεύεσαι και απαξιώνεις αυτούς που κατάθεσαν απόψεις προτάσεις και εισηγήσεις προς την ΠΟΕΔ.

Όταν δεν έχεις τινα πεις επικαλείσαι και επαναλαμβάνεις συνέχεια τα γνωστά περί λασπολογίας.

Όταν το έργο που έχεις να παρουσιάσεις για την τριετία που πέρασε είναι η στήριξη μεθέρμη των θέσεων του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης και το να κατηγορείς και να ειρωνεύεσαι αυτούς που έχουν καταθέσει εισηγήσεις και θέσεις, τις οποίες μάλιστα υιοθέτησε ολόκληρη η ΠΟΕΔ και η Κίνηση σου κ. πρόεδρε της ΠΑΔΕΔ στο ΔΣ της ΠΟΕΔ στις 15Φεβρουαρίου του 2016, τότε καλύτερα ίσως να μην λες κάτι.

Όταν δεν έχεις τι να πεις, καλύτερα μην προκαλείς την Α.Κί.ΔΑ κ. πρόεδρε της ΠΑΔΕΔ.Πέστε μας ποιο είναι το έργο που έχει να παρουσιασεί η ΠΑΔΕΔ την τριετία που τελειώνει σε τρεις μήνες; Μήπως όλα αυτά που με την στήριξη ή την ανοχή σας  μας επέβαλε ετσιθελικά και χωρίς διάλογο η Κυβέρνηση και το Κόμμα που εκπροσωπεί η Κίνησή σας, στην ΠΟΕΔ;

Φάσκετε και αντιφάσκετε κ. πρόεδρε της ΠΑΔΕΔ. Από τη μια κατηγορείτε την Α.Κί.ΔΑ πως καταθέτει προτάσεις πουπαραμένουν δήθεν στο ράφι και από την άλλη  κατηγορείτεπάλι την Α.Κί.ΔΑ ότι από μόνη της με το25% που διαθέτει στην ΠΟΕΔ, παρέσυρε δήθεν την Οργάνωσή μας σε αχρείαστα δυναμικά μέτρα, σύμφωνα με τις κομματικές οδηγίες σας οδηγίες ( δυο δίωρες στάσεις διαμαρτυριας!). Λογικό είναι επίσης οι προτάσεις μας αν δεν στηριχθούν και από την Κίνησή σας ή άλλες Κινήσεις να μείνουν στο ράφι,γιατί η ΑΚΙΔΑ δεν διαθέτει την πλειοψηφία στην ΠΟΕΔ.

Όταν δεν έχεις τι να πεις, κ. πρόεδρε της ΠΑΔΕΔ πιστεύω πως είναι καλύτερα να μην γράφεις, μικρά και ανούσια άρθρα κάνοντας μαθήματα ηθικής και δεοντολογίας στην Α.Κί.ΔΑ και την ηγεσία της . Είναι καλύτερα πιστεύουμε ως Α.Κί.ΔΑ,να ασχοληθείς με τα πολύ λίγα και μικρά που έχει να επιδείξει η Κίνησή σου για τηντριετία που πέρασε.

Όταν δεν έχεις τι να πεις, κομπάζεις για το ποσο σοφός και ώριμος είσαι και πως τάχατα «πολλά λόγια είναι φτώχεια». «Φτώχεια»  κ. πρόεδρε της ΠΑΔΕΔ και «κατάντια», χρησιμοποιόντας  τα λόγια σου, είναι να μην καταθέτεις προτάσεις, να ψηφίζεις ως ΠΑΔΕΔ  αυτές που καταθέτει η Α.Κί.ΔΑ και να ισχυρίζεσαι δημόσια οτι οι προτάσεις μας δεν υλοποιούνται.

Συνδικαλιστική φτώχεια και κατάντια κ. πρόεδρε της ΠΑΔΕΔ είναι όταν βρίσκεται στην Κυβέρνηση άλλο Κόμμα από αυτό που στηρίζει  η Κίνησή σου, να ζητάς ως ΠΑΔΕΔ απεργιακά μέτρα,ενώ όταν βρίσκεται το Κόμμα σου στην εξουσία να δαιμονοποιείς τα δυναμικά μέτρα και ναυπονομεύεις τις αποφάσεις της ΠΟΕΔ, γιατί δήθεν οι 2 δύωρες στάσεις εργασίας της ΠΟΕΔ που λήφθηκαν για να στηριχθούν οι συμβασιούχοι και αντικαταστάτες συνάδελφοί μας και να καταδειχθούν τα πάμπολλα προβλήματα στελέχωσης και άλλα που μαστίζουν την καθημερινότητα των σχολείων μας, ήταν καταστροφικές για τον Κλάδο.

Όταν δεν έχεις τι να πεις όμως ως φιλοκυβερνητική Κίνηση, κατηγορείς αυτούς που έχουν διαθέση και μπορούν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για μια καλύτερη παιδεία. Κατηγορείς και ειρωνεύσαι υπεροπτικά και με απαξιωτικά λόγια και χαρακτηρισμούς, την ΑΚΙΔΑ και μόνον εννοείται.

Έπρεπε να θλίβεστεπερισσότερο για τη δράση σας και τον κομματικό συνδικαλισμό που ασκεί η ΠΑΔΕΔ και την αδράνεια σας στην διεκδίκηση για τον Κλάδοκαι όχι για την Α.Κί.ΔΑ κ. πρόεδρε της ΠΑΔΕΔ. Το επίπεδο μας που φαίνεται να είναι χαμηλό κατά την γνώμη σας, δεν αναμένουμε να το αναγνωρίσετε εσείς και να μας το βελτιώσετε κ. πρόεδρε της ΠΑΔΕΔ, γιατί φαίνεται πως οι κομματικές σας παρωπίδες δεν σας επιτρέπουν να κοιτάζεται ολόπλευρα και ελεύθερα.

Θα μείνω μέχρι εδώ για ευνόητους λόγους και θα επανέλθουμε όταν μας προκαλέσετε ξανά ως ΠΑΔΕΔ. Θα συνεχίσουμε όμως είτε σας αρέσει είτε όχι, να καταθέτουμε προτάσεις και εισηγήσεις και σας προσκαλούμε να τις ψηφίζετε μαζί μας και να προσπαθούμε να τις υλοποιούμε. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει ίσως η ΠΟΕΔ να διεκδικήσει επιτέλους.

*Πρόεδρος Α.Κί.ΔΑ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










119