Έκθεση ζωγραφικής της ομάδας 4:4, στις 7 Νοεμβρίου 2012


Η ομάδα 4:4 αποτελείται από τους καλλιτέχνες Ιωάννα Κυθραιώτου, Θέκλα Παπαδοπούλου, Έλενα Τσιγαρίδου και John Warren. Οι καλλιτέχνες έχουν επεκτείνει και αναπτύξει παλιότερα θέματά τους, μέσω της διερεύνησης κοινών ταξιδιών τους σε παραστατικούς και αφηρημένους κόσμους.

Η Θέκλα Παπαδοπούλου και ο John Warren έχουν χρησιμοποιήσει μοτίβα από το θαλασσινό τοπίο και το τοπίο, ως σημείο εκκίνησης ενός προσωπικού διάλογου με τη φυσική δημιουργία.

Ο John Warren έχει χρησιμοποιήσει το τοπίο ως πηγή έμπνευσης για μια σειρά αφηρημένων έργων ζωγραφικής, ενώ οι μορφές έχουν φιλτραριστεί μέσω της μνήμης του.

Στη νέα δουλειά της Ιωάννας Κυθραιώτου κυριαρχεί το θέμα των εσωτερικών χώρων, συμπεριλαμβανομένων σκεπαστών αγορών, αποθηκών και εγκαταλελειμμένων μοναχικών δωματίων.

Η Έλενα Τσιγαρίδου έχει δημιουργήσει μια σειρά από μεγάλα σχέδια από μελάνι διαποτισμένα με λεπτομερή παρατήρηση και ρομαντικό λυρισμό. Με βάση μια διαισθητική κατανόηση του φυσικού κόσμου, η Έλενα Τσιγαρίδου έδεσε τις εμπειρίες της σε μια προσωπική και σύγχρονη εικαστική γλώσσα, όπου ένα πορτρέτο, εντόμου ή πουλιού, αιωρείται στην άκρη του ονείρου, της ονειροπόλησης και του μύθου.

Παρά το γεγονός ότι η καλλιτεχνική ομάδα 4:4 χρησιμοποιεί διαφορετικά ύφη, υπάρχει μία «κοινή ομιλία» σε αυτό το ταξίδι εξερεύνησης τόσο στο ορατό όσο και στο αόρατο. Και οι τέσσερις είναι καθηγητές Τέχνης στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας και μοιράζονται παρόμοιες προσεγγίσεις σε ιδέες και μεθόδους.

Τα έργα της έκθεσης θα εκτεθούν στον χώρο της Peter’s Gallery, στην Λεμεσό

(31 Ιωάννη Πολέμη, έναντι εκκλησίας Πέτρου και Παύλου), την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 έως το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 (10:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.,

4:00 μ.μ. – 7:00 μ.μ.).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186